In de wolken

Wij zijn enorm fan van Zuid-Amerika: het weer, de bijzondere natuur, de gaucho’s.. perfect voor een paardrijvakantie! En Brazilië stelde niet teleur. Aly ging naar de provincie Santa Catarina om onze stallen in de bergen te bezoeken en reisde daarna door naar Rio Grande Du Sol om strandritten te maken. Hier lees je haar reisverslag.

Lees de blog

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zwemmen in Uruguay

In februari reisde Aly naar Uruguay om onze partnerstal daar te bezoeken. Hier organiseren we standplaatsvakanties voor alle niveaus en trektochten voor avontuurlijke ruiters. Het is een prachtige plek en zou op iedereens bucketlist moeten staan! Hier lees je haar reisverslag.

Lees de blog

Droomreis in Egypte

In januari was Aly in Egypte om een nieuwe paardrijvakantie testen. Ze maakte bijzondere ritten door de woestijn, tussen de bananenbomen en omringd door luchtballonnen. Naast het rijden bezocht ze de tempels in de Vallei der Koningen en de piramides van Gizeh: een onvergetelijke reis! Hier lees je haar verslag.

Lees de blog

Westernranch in de Duitse Eifel

Op terugreis naar Nederland heeft Heleen een bezoek gebracht aan onze westernranch in de Duitse Eiffel. Deze stal ligt verstopt midden in de bossen in het mooie gebied De Eiffel. Een ware westernranch waar je een heerlijk weekend kunt vertoeven tijdens het Westernweekend in Duitsland. In dit reisverslag verteld ze meer over deze mooie ranch!

Lees de blog

Golega Paarden festival

Regelmatig vertellen we je op de blog meer over een bijzondere paardencultuur, dit keer gaan we naar Portugal voor het Golega paarden festival.

Lees de blog

Bijzonder ras: de Arabier

Arabieren zijn één van onze favoriete rassen en gelukkig gebruiken veel van onze partnerstallen deze prachtige paarden voor hun ruitervakanties! In deze blog vertellen we je wat deze paarden zo bijzonder maakt!

Lees de blog

Marwari paarden en wilde dieren

Mensen vragen me vaak wat mijn leukste paardrijvakantie was. Dat is de moeilijkste vraag die je kunt stellen want alle reizen zijn uniek! Veel makkelijker vind ik de vraag wat de meest verassende bestemming was die ik heb bezocht, dat is zonder twijfel India. Ik vertel je waarom!

Lees de blog

Mysterieuze bossen in de Elzas

In oktober heeft Heleen onze partnerstal in Frankrijk in de bergen van de Elzas mogen bezoeken. Er worden hier meerdere tochten georganiseerd, namelijk de Wijngaarden Trektocht en de Bergen van de Elzas. Ze heeft genoten van de ritten door de bossen, en de fijne paarden. In dit reisverslag verteld ze alle ins en outs over de reis!

Lees de blog

Winterzon in Turkije

In november mocht Aly op bezoek bij onze partner in Turkije om de Lykia trektocht te proberen. Dit is de perfecte plek om even aan de Nederlandse winter te ontsnappen. Ze was vooral enthousiast over de prachtige natuur en de fijne paarden! Hier lees je haar reisverslag.

Lees de blog

Leeuwen, luipaarden en Wilde Honden

In oktober ging Aly naar Botswana om onze partnerstal in de Okavango Delta te bezoeken. Hier organiseren we onze Macatoo Big 5 safari. In deze blog verteld ze waarom je deze paardrijvakantie niet mag missen!

Lees de blog

Omsingeld door neushoorns

In september ging Aly naar Zuid-Afrika om onze partnerstal in de Waterberg regio te bezoeken. Hier organiseren we onze ‘paardrijsafari op maat’. In deze blog verteld ze waarom je deze paardrijvakantie niet mag missen!

Lees de blog

Prachtige uitzichten!

In augustus was Aly uitgenodigd in Kroatië om een nieuwe stal te bezoeken. Ze maakte prachtige buitenritten door het bos en de bergen van Dalmatië. Hier lees je haar reisverslag! Ik was al wat eerder naar Kroatië gegaan en in de week waarin ik aankwam was het super warm, meer dan 35 graden! Gelukkig koelde […]

Lees de blog

Paardrijvakantie voor iedereen!

In juli ging ik een paar dagen naar Italië om onze partnerstal in Toscane te bezoeken. Hier worden veel verschillende programma’s georganiseerd, van horsemanship lessen tot trektochten dus er is voor ieder wat wils!

Lees de blog

Mijn eerste paardrijvakantie

De dressuurvakantie in Spanje was mijn eerste paardrijvakantie. Daarna was ik direct verslaafd! Sindsdien heb ik veel bijzondere reizen mogen maken maar deze stal blijft speciaal voor me. Ik vertel je er graag wat meer over! Samen met twee vriendinnen van de manege stonden we al vroeg op Schiphol voor onze vlucht naar Sevilla. Na […]

Lees de blog

Rengalop op het strand!

Aly vloog eind april naar Malaga om twee van onze stallen te bezoeken. De eerste was aan de kust, waar we onze Strandvakantie in Spanje en de Korte Strandvakantie in Spanje organiseren. Hier lees je haar reisverslag!

Lees de blog

Fantastische paarden!

In april 2023 mocht ik (Aly) naar Portugal om partnerstal te bezoeken. Hier worden dressuur- en springlessen georganiseerd voor ruiters van ieder niveau. Ik heb al meer dan 10 jaar geen dressuurles gehad dus ik was bang dat ik het verleerd was maar dankzij de fijne paarden en goede instructeur ging het verassend goed!

Lees de blog

Paarden en dolfijnen

In mei 2023 mocht ik naar de Azoren om onze partnerstal op Faial te bezoeken. Ze hadden hier flink uitgebreid met nieuwe accommodaties en nieuwe programma’s dus het was tijd om eens zelf te gaan kijken!

Lees de blog

Paardrijden op Mars

Eindelijk was het zover, ik ging naar Jordanië om onze Petra naar Wadi Rum trektocht te testen! In 2020 ging mijn reis helaas niet door maar eind maart stapte ik samen met één van onze klanten in het vliegtuig naar Amman. We zijn een paar dagen eerder vertrokken zodat we tijd hadden om Amman en […]

Lees de blog

Polo en Paso’s

Ik mocht op bezoek bij onze partnerranch in Argentinië en ging polo spelen, rijden op Peruviaanse Paso’s en koeien drijven! Hier lees je mijn reisverslag.

Lees de blog

Herfstkleuren in Slovenië

De herfst is mijn favoriete seizoen voor een paardrijvakantie in Europa. Ik rijd dan het liefst in de bossen! Slovenië was dan ook de perfecte keus voor het najaar. Samen met vier Nederlandse klanten ging ik de Kastelentocht maken.

Lees de blog

Cowgirl dromen in Wyoming

Eindelijk kan ik onze nieuwste ranchvakantie met jullie delen! Wyoming voelt als mijn tweede huis, ik ben dan ook erg blij dat we een reis kunnen organiseren op één van mijn favoriete ranches.

Lees de blog

Tölten door IJsland

Aly mocht in juli onze paardrijvakantie in het noorden van IJsland testen. Ze genoot van het tölten! Hier lees je haar reisverslag.

Lees de blog

Ierland heeft alles!

In april gingen we onze partnerstallen in Ierland bezoeken, zodat we je nog beter kunnen helpen om de perfecte paardrijvakantie te vinden!

Lees de blog

Reisverslag: wintervakantie in Zweden

In maart ging Aly naar Zweden om onze Winter Wonderland paardrijvakantie te proberen, hier lees je haar reisverslag! Ze probeerde verschillende winteractiviteiten zoals rendiersleeën en sneeuwscooter rijden.

Lees de blog

Deze landen kun je weer naar toe voor een paardrijvakantie!

Steeds meer landen openen hun grenzen en de overheid heeft het reisadvies van een groot aantal landen aangepast naar geel of groen, dat betekent dat we eindelijk weer op vakantie mogen. Kun jij ook niet wachten om een fantastische ruitervakantie te maken? Dit zijn de bestemmingen waar je weer naar toe kunt (en mocht het reisadvies toch veranderen dan krijg je je geld terug).

Lees de blog

Uitwaaien op het strand

Eindelijk mochten we weer op reis! Na een half jaar virtueel reizen konden we weer ‘in het echt’ genieten van een paardrijvakantie. We gingen naar Denemarken waar we de strandvakantie op IJslanders mochten testen. De eerste ‘post-corona’ reis was een succes: we hebben genoten van de fijne paarden, de prachtige omgeving en de gezellige camping! […]

Lees de blog

De beste herfstbestemmingen

Na een bijzonder voorjaar kijken we alvast vooruit naar de reizen die we deze herfst kunnen maken. In veel Europese landen is het nog aangenaam weer maar ook een land als Egypte is perfect voor een ruiterreis in het najaar.

Lees de blog

In rengalop over het strand

Stiekem zijn we al aan het nadenken over onze volgende paardrijvakantie maar voor het zover is moeten we het doen met de foto’s en verhalen van de vorige reizen. Daarom deze week op de blog opnieuw het verslag van de trektocht te paard die Heleen in Marokko maakte. Sfeervolle dorpjes en lekker eten Eindelijk was […]

Lees de blog

Nieuwe reis: zomer in zonnig Spanje

Ook Spanje heeft de grenzen weer geopend, en laten wij daar nou net een super leuke nieuwe rit hebben! Op de ‘Strand en Bergen’ paardrijvakantie in Spanje combineer je het beste van Catalonië: je rijdt door de Pyreneeën naar de Middellandse zee. In deze blog lees je waarom je deze ruiterreis niet mag missen! De […]

Lees de blog

Festival van de Sahara

Regelmatig vertellen we je op de blog meer over een bijzondere paardencultuur. Dit keer gaan we naar Tunesië, waar ieder jaar in november of december het festival van de Sahara gehouden wordt.

Lees de blog

Nieuwe reis: Strandritten in Frankrijk

Nu in verschillende landen de maatregelen versoepeld worden, durven we langzaam vooruit te kijken. We zijn dan ook druk op zoek naar nieuwe reizen in Europa. De komende tijd zullen we nieuwe paardrijvakanties in onder andere Spanje, Italië en Roemenië publiceren. In de blog van deze week willen we jullie meer vertellen over één van […]

Lees de blog

Bijzonder ras: de Akhal-Teke

De Akhal-Teke staat bekend om de metaalachtige glans van de vacht, vooral bij de palomino kleurige paarden. Door de bijzondere structuur van de haren lijken ze wel van goud gemaakt. Wat veel mensen niet weten is dat deze paarden op de lijst van bedreigde diersoorten staan. Er wordt geschat dat er nog 6500 zijn. Maar […]

Lees de blog

Dream now, travel later!

Dream now, travel later! Met die boodschap proberen reisaanbieders je op afstand toch te laten genieten van bijzondere bestemmingen. Op social media verschijnen foto’s en video’s van fantastische reizen. Maar wanneer kun en wil je zelf weer op vakantie naar het buitenland? Niet op vakantie kunnen is een luxe probleem als je het vergelijkt met […]

Lees de blog

Kies je perfecte paardrijvakantie

Op dit moment weten we niet wanneer reizen weer mogelijk is. Gelukkig kunnen we wel dromen van fantastische bestemmingen. Waar wil jij naar toe als de grenzen weer open zijn? Een vakantie te paard is een duurzame manier van reizen. We werken samen met bedrijven die aandacht hebben voor het klimaat en voor de mensen […]

Lees de blog

Ik ga op reis en ik neem mee…

Het blijft één van de lastigste onderdelen van de voorbereiding van je reis: inpakken. Iedere bestemming is anders, daarom krijg je na het boeken van je paardrijvakantie een gedetailleerde lijst van ons met benodigde spullen. Toch slaat op het laatste moment vaak de twijfel toe. In deze blog helpen we je deze vragen te beantwoorden. Lees snel verder voor onze tips en adviezen bij het inpakken voor je ruiterreis!

Lees de blog

Niet geschikt voor ruiters met hoogtevrees..

In september 2019 mocht ik onze ‘Zagoria Trektocht’ in Albanië uitproberen en wat was het fantastisch! Albanië is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor je paardenreis maar het is echt een aanrader. De mensen zijn vriendelijk, het heeft een mediterraans klimaat en de natuur is erg mooi. Het ligt aan de […]

Lees de blog

Van bandieten te paard naar rodeo ruiters

De eerste paarden Voordat de Spanjaarden in de 15e eeuw naar Zuid-Amerika kwamen, waren er geen paarden op het continent. De Spanjaarden namen paarden mee tijdens hun veroveringen. Een aantal van deze dieren ontsnapten en leven nog steeds in het wild. Zo zijn er kuddes wilde paarden in het Torres del Paine nationale park. De […]

Lees de blog

De Beste Zomerbestemmingen

Een paardrijvakantie kun je het hele jaar door doen, maar niet alle bestemmingen zijn altijd even leuk. Zo kun je in de winter beter niet de bergen intrekken en is de woestijn in de zomer veel te heet. Ieder kwartaal vertellen we je waar je het komende seizoen het beste naar toe kunt. De zomer […]

Lees de blog

5 tips voor paardenfotografie op reis

Een paardrijvakantie is een onvergetelijke ervaring. Als je oog in oog komt te staan met een leeuw, over besneeuwde bergtoppen rijdt of als een echte cowboy koeien gaat drijven is dat een herinnering die je altijd bij blijft. Maar om aan je vrienden en familie thuis te laten zien hoe bijzonder je reis was, is […]

Lees de blog

Oog in oog met een leeuw

Safari’s te paard zijn de reden dat ik begonnen ben met reizen. Het is het eerste soort ruitervakantie waarvan ik ooit hoorde, de eerste verre reis die ik maakte was om te gaan rijden in Zuid-Afrika en in dat land heb ik ook de stap gezet om Centaur Trails op te richten. Na drie reizen […]

Lees de blog

Bijzonder ras: de IJslander

Geen andere rassen Veel ruiters zouden wel eens op een IJslander willen rijden, dit ras heeft niet voor niets zoveel fans. De meeste IJslander ruiters willen nooit meer een ander paard. En dat snappen we wel: IJslanders hebben een fijn, werkwillig karakter en de speciale gangen maken dit ras extra bijzonder. Terwijl een IJslander in […]

Lees de blog

De beste reizen voor beginners

Waarom zou je een paardrijvakantie boeken als je niet of nog niet zo goed kunt rijden? Nou, waarom niet? Te paard zie je vaak een heel andere kant van een land dan ‘gewone’ toeristen zien. Je rijdt op plekken waar je niet met de auto kunt komen, je ziet veel meer wilde dieren omdat ze […]

Lees de blog

Kleurrijk India

Fotografie en het Holi feest Aanstaande zaterdag gaat er een bijzondere reis van start: onze fotografie en festival safari in India. Op deze paardrijvakantie combineer je een trektocht door de Mewar regio van India, met een bezoek aan Jaipur en Agra. Samen met een professionele fotograaf en een gids begin je de reis in Agra. […]

Lees de blog

Ontdek de geheimen van de Balkan in Servië

Nauwelijks toeristen Servië is nog niet ontdekt door het massa toerisme. Het is een land met ongerepte natuur, een rijke cultuur, heerlijk eten en een gastvrije bevolking. Servië is sinds 2006 een onafhankelijke staat. Na de val van het communisme is het nu rustig in het land. Met een bevolking van zo’n 8 miljoen is […]

Lees de blog

Te paard de wereld veroveren

Grote heerser In 1206 verenigde Temüjin de vele nomadenstammen die op de Mongoolse steppe leefden. Hij kreeg daarmee de titel ‘Genghis Khan’ of ‘grote heerser’. Daarna veroverde hij grote delen van Centraal Azië en zelfs een deel van Oost-Europa. Zijn geheim? Paarden! Genghis Khan zei ooit dat het makkelijk is om de wereld te veroveren […]

Lees de blog

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.