fbpx

Eindelijk mochten we weer op reis! Na een half jaar virtueel reizen konden we weer ‘in het echt’ genieten van een paardrijvakantie. We gingen naar Denemarken waar we de strandvakantie op IJslanders mochten testen. De eerste ‘post-corona’ reis was een succes: we hebben genoten van de fijne paarden, de prachtige omgeving en de gezellige camping!

Accommodatie

Al vroeg vertrokken we met onze camper richting het noorden. Omdat het een flinke afstand is, besloten we een nachtje in Duitsland te overnachten voor we verder gingen. Een dag later kwamen we in het begin van de middag op de stal aan. Het bedrijf ligt op het waddeneiland Romo. Je kunt tijdens je paardrijvakantie kiezen wat voor accommodatie je wilt, zo zijn er hotelkamers beschikbaar en vakantiehuisjes met uitzicht op de zee. Wij hadden ervoor gekozen om in onze eigen camper te overnachten op de camping die naast de stallen ligt.

Rijden op IJslanders in Denemarken
De eerste rit door de plantages.

Reis op maat

De ritten tijdens je vakantie worden in overleg gepland. Je kunt kiezen voor verschillende soorten ritten, zo kun je door de plantages rijden, naar het strand, een zonsondergangsrit maken of een dagtocht naar één van de andere waddeneilanden. Na aankomst werden we door de gids welkom geheten en bespraken we het plan voor de ritten. ‘s Avonds werd er een film getoond over het IJslandse paard en maakten we kennis met een aantal van de andere ruiters. De samenstelling van de groep varieert, omdat er ook mensen meegaan die slechts één rit willen maken en niet de hele week blijven. De groepen werden daarnaast gesplitst op basis van rijervaring. De beginnersgroep volgde een andere route maar ook zij gingen het strand op. Jonge kinderen werden in het begin vastgehouden door de gids maar mochten al snel los rijden.

Paardrijvakantie op IJslanders in Denemarken
Het strand op!

Rengalop op het strand

Voor de tocht verzamelden we in de kantine. Hier kreeg iedereen een kaartje met de naam van een paard en een aantal feiten over het paard. Er zijn meer dan 120 paarden op het bedrijf! Vervolgens mochten we onze IJslander zelf ophalen. De paarden liepen in twee groepen in grote loopstallen met paddocks er aan, zodat ze zelf konden kiezen of ze binnen of buiten wilden staan. De hoeveelheid voer die ieder paard nodig heeft is individueel bepaald en krijgen ze van een voerrobot door een chip in hun halster. Alle paarden hadden een eigen, goed passend zadel. Minder ervaren ruiters kregen hulp bij het opzadelen van hun paard. Daarna klommen we in het zadel voor een rit door het bos, de duinen en het strand op. Omdat wij in een gevorderde groep reden, mochten we lekker hard galopperen op het strand. We gingen ook veel tölten, de paarden waren super comfortabel! Tijdens de vakantie konden we verschillende paarden proberen.

Vakantie met IJslanders in Denemarken
Paardrijden bij zonsondergang

Voor het hele gezin

Deze vakantie te paard is een aanrader voor gezinnen. Omdat er ritten gemaakt worden voor verschillende niveaus, kunnen ook minder ervaren ruiters of beginners mee op buitenrit. Ook jonge kinderen mogen mee op de tochten. Daarnaast is er voor niet-ruiters genoeg te doen in de omgeving. Voor kinderen zijn er twee speeltuinen op de camping en is er een speelpark om zo’n 2 kilometer rijden van het bedrijf. Bij de stallen is een binnen- en buitenzwembad en een sauna waar het hele gezin zich makkelijk een dag kan vermaken. Op Romo kun je prachtige wandelingen maken, fietsen of op het strand liggen. Een uitstapje met de tractor naar het kleine eiland ‘Mando’ is ook een aanrader, hier kun je zeehonden tegen komen! Wij hebben ons geen moment verveeld en de vakantie was veel te snel voorbij.

Waar wacht je nog op?

Wil je ook genieten van de wind door je haren en de zoute zeelucht terwijl je op IJslanders over het strand tölt, boek een reis naar Denemarken!

Meer over deze reis
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.