Wat moet ik meenemen?

Na het boeken zullen we je een gedetailleerde inpaklijst sturen. Op een aantal vakanties zijn er bijzondere zaken waar je rekening mee moet houden, dit wordt in de beschrijving vermeld. Zo kan het zijn dat je een maximaal gewicht hebt voor je bagage op een lokale vlucht, of worden de tassen op pakpaarden vervoerd en kun je geen harde koffer meenemen. Op sommige reizen moet je zelf een slaapzak meenemen.

In het algemeen geldt: comfort en veiligheid staan voor op en ‘less is more’. Een cap is niet op iedere reis verplicht maar we raden je wel aan je eigen cap mee te nemen en ook te dragen. Soms zal een verzekering niet uitkeren als je geen cap droeg tijdens je val. Sommige bedrijven hebben een aantal caps die je kunt lenen, we kunnen echter niet garanderen dat er een cap in jouw maat is. Het is belangrijk dat een cap goed aansluit.

Vaak heb je meer plezier van een paar stevige schoenen met chaps dan rijlaarzen. Vooral op de trektochten in de bergen zul je soms stukken naast je paard moeten lopen. Een rijlaars heeft dan niet veel grip en is bovendien niet erg comfortabel. Onze favoriet zijn de ‘Terrain’ schoenen van Ariat. Zorg verder voor comfortabele rijkleding zonder teveel naden, dit gaat schuren op lange ritten.

Heb ik vaccinaties nodig?

Voor een aantal bestemmingen zijn vaccinaties verplicht of worden ze sterk aangeraden. We zullen je vooraf informeren over de inentingen die nodig zijn. Ook online kun je veel informatie vinden over vaccinaties per bestemming. Je huisarts of de GGD kan je verder informeren.

Als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt willen we dat graag vooraf weten. De reisleider kan hier dan rekening mee houden tijdens de vakantie. We vragen je om zelf voldoende medicijnen mee te nemen, omdat sommige medicijnen niet overal verkrijgbaar zijn. Zeker in landen in Afrika of Azië is een ziekenhuis niet altijd in de buurt.

De uitvoerder van de reis mag beslissen dat je niet kunt rijden als je niet fit genoeg bent of als je medische problemen niet vooraf verteld hebt. Wees dus eerlijk en volledig in het boekingsproces. Bij de meeste reisaanbieders mogen zwangere vrouwen niet meerijden. Bij ongevallen zal altijd zo goed mogelijk hulp worden verleend, niet alle landen hebben dezelfde standaard voor zorg als Nederland.

Moet ik een eigen paard hebben?

Een eigen paard is zeker niet nodig. De bedrijven waar wij onze reizen organiseren hebben een gevarieerde kudde paarden. Er is altijd een paard dat qua temperament en karakter bij je rijervaring past. Sommige van onze reizigers hebben een eigen paard maar als je regelmatig verschillende paarden rijdt, heb je vaak minder moeite met een ‘nieuw’ paard op vakantie dan iemand die al tien jaar hetzelfde paard rijdt. Bij elke reis wordt aangegeven welk rijniveau nodig is en op onze pagina ‘niveau van de reizen’ vind je meer info. Twijfel je over je ervaring? Neem dan vooral contact met ons op!

Is de vlucht inbegrepen?

De prijzen die op de website staan, zijn exclusief internationale vluchten. Soms is er ook een lokale vlucht nodig om bij het startpunt van de reis te komen. Als deze niet is inbegrepen zal dit in de beschrijving vermeld worden. We bieden geen pakketten aan met vlucht zodat je zelf op zoek kunt naar de meest geschikte vlucht. Zo vlieg je vaak goedkoper en kun je er ook voor kiezen om een paar dagen langer te blijven. Voor sommige ruiterreizen moet je voor of na een bepaald tijdstip vliegen in verband met de transfer. Controleer altijd bij ons of je reis definitief is voor je de vlucht boekt. Twijfel je over een vlucht, laat het ons vooral weten!

Heb ik een visum nodig?

Voor sommige landen heb je als Nederlander een visum nodig. Soms zul je dit visum bij binnenkomst als stempel in je paspoort krijgen. In andere gevallen moet je het visum vooraf in Nederland aanvragen. Dit kan zowel online als bij een ambassade zijn. Het kan even duren voor je visum goedgekeurd wordt, begin daarom altijd ruim op tijd met de aanvraag! We zullen je vooraf laten weten of een visum nodig is voor je reis en hoe je dit kunt aanvragen.

Kan ik een eigen kamer krijgen?

De accommodatie tijdens de paardrijvakanties loopt uitéén van simpele tentjes tot luxe hotels. Tijdens de meeste ruiterreizen verblijf je in comfortabele guesthouses of familiehotels. Meestal overnacht je in een tweepersoonskamers met eigen badkamer. Soms heeft een tweepersoonskamer een tweepersoonsbed, maar er kunnen ook twee éénpersoonsbedden zijn die eventueel tegen elkaar geschoven wordt. Laat het ons weten als je graag een tweepersoonsbed wilt, dan kijken we wat er mogelijk is. Op verzoek kun je een éénpersoonskamer krijgen, hier geldt vaak wel een toeslag voor. Op enkele reizen is het niet altijd mogelijk een éénpersoonskamer te krijgen. Soms krijg je wel een eigen kamer maar deel je de badkamer. Bij sommige reizen, zoals IJsland, verblijf je één of meerdere nachten met de hele groep in een simpele berghut. Bij het samenstellen van de reis kun je aangeven of je een éénpersoonskamer wilt. In het boekingsformulier wordt aangegeven of dit mogelijk is en wat de kosten zijn.

Ik heb een voedselallergie of ben vegetariër/veganist, is dat een probleem?

Op de meeste reizen kan met allerlei dieetwensen rekening gehouden worden. Geef bij het boeken aan of je een voedselallergie hebt of vegetariër/veganist bent. We zullen vooraf overleggen met de uitvoerder van de reis of het mogelijk is de maaltijden aan te passen. Vaak zijn er bij maaltijden zowel vlees als vegetarische opties. Vooral op standplaatsvakanties zijn allergieën vaak geen probleem.

In enkele gevallen is het niet mogelijk om rekening te houden met specifieke dieetwensen. In sommige landen zijn geen vervangende producten beschikbaar of is de trektocht in een afgelegen gebied waar geen verse ingrediënten verkrijgbaar zijn.

Hoe groot is de groep?

De grootte van de groep verschilt per bestemming. Vaak zijn er minimaal twee of drie boekingen nodig om een reis definitief door te laten gaan. In sommige gevallen kan er een toeslag gelden bij een kleine groep ruiters. Het minimale en maximale aantal ruiters voor een paardrijvakantie is aangegeven in de beschrijving. Het werkelijke aantal ruiters zal hier meestal tussen in liggen.

Een aantal reizen zijn erg populair en worden al een jaar vooraf volgeboekt, zoals Namibië en Idaho. Het maximale aantal ruiters zal dan meerijden. Behalve ruiters kunnen er ook niet-ruiters op de reis meegaan. Zij zullen met de andere activiteiten meedoen en natuurlijk mee eten. Daarnaast splitsen sommige bedrijven de groepen afhankelijk van het niveau van de ruiters. Bij grote groepen gaat er vaak een extra begeleider mee.

De deelnemers aan een ruiterreis kunnen van over de hele wereld komen. Ook andere reisbureaus kunnen boekingen doen voor een reis. De voertaal is daarom meestal Engels. Het is erg leuk om mensen met allerlei achtergronden te leren kennen. Bovendien heeft iedereen in ieder geval al één ding gemeen: de liefde voor paarden!

Kan ik alleen reizen?

Het kan best spannend zijn om alleen een verre reis te maken. Op een paardrijvakantie is het geen probleem als je alleen reist. Alles is geregeld, je wordt vaak vanaf het vliegveld opgehaald en brengt de rest van de week met een gezellige groep mede-ruiters door. Iedereen heeft in ieder geval al één ding gemeen: een liefde voor paarden.

Vaak zijn er reizigers uit alle uithoeken van de wereld. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en meer te leren over verschillende culturen. Ruiters komen vaak ook uit verschillende disciplines: van fanatieke wedstrijdruiters tot mensen die af en toe een buitenritje maken.

Bijna de helft van onze reizigers gaat alleen op paardrijvakantie. Je deelt vaak een kamer of tent met iemand van hetzelfde geslacht. Op verzoek kun je een éénpersoonskamer krijgen, hier geldt vaak wel een toeslag voor.

Waarom is er een gewichtslimiet?

De paarden op je paardrijvakantie werken hard, ze maken lange uren, vaak door ruig terrein. Zelfs met pauzes, goed tuig en vakanties tussen de trektochten is de grootste uitdaging om te zorgen dat ze geen rugproblemen krijgen. Sommige rassen zijn helaas minder sterk dan andere, zoals Arabieren of kleine bergpony’s. Sommige reisaanbieders gebruiken ‘zwaarder’ gebouwde paarden. Het kan zijn dat dit type paard niet geschikt is voor het terrein. Daarom is het op sommige paardrijvakanties niet mogelijk om zwaardere ruiters toe te laten.

Rijervaring heeft ook invloed op hoe zwaar de belasting is voor een paard. Een zwaardere, erg ervaren, ruiter kan beter zijn voor de rug dan een lichte beginner. Overleg daarom altijd even met ons als je twijfelt over je gewicht. Op sommige reizen zijn genoeg paarden om regelmatig te wisselen van rijdier (zoals IJsland) of kan tegen een toeslag een extra paard meegenomen worden.

Reisaanbieders mogen je wegen als ze twijfelen over je gewicht en op sommige ritten zijn een beperkt aantal paarden beschikbaar voor zwaardere ruiters. Geef daarom voor het boeken je gewicht door en wees eerlijk. Mocht je gewicht na het boeken erg veranderen, laat het ons dan ook weten.

Is er een minimum of maximum leeftijd?

Voor de meeste vakanties geldt een minimumleeftijd, deze wordt bij de beschrijving van de reis vermeld. Soms hangt het ook af van de rijervaring van kinderen, overleg daarom altijd even met ons over de mogelijkheden! Vaak geldt er ook een korting voor kinderen.

De meeste reizen hebben geen maximum leeftijd. Bijna 20% van de reizigers is ouder dan 60. Wel kan een paardrijvakantie erg intensief zijn, vooral een trektocht of een reis waar meer dan 4 uur per dag wordt gereden. We vragen dan ook dat je fit genoeg bent voor de ruiterreis die je kiest.

Mijn partner kan niet paardrijden, kan hij of zij toch mee?

We bieden een aantal reizen aan die geschikt zijn voor beginners of mensen die nog nooit gereden hebben. Zo zijn er programma’s waar reizigers een aantal lessen krijgen en vervolgens rustige buitenritten gaan maken. Als je partner liever niet wil rijden zijn er genoeg bestemmingen waar programma’s voor niet-ruiters zijn. Zo zijn er in de omgeving vaak activiteiten zoals wandelen, zwemmen, safari’s per jeep, kano varen, vissen etc. Ook zijn er op sommige bestemmingen mooie bezienswaardigheden om te bezoeken. Voor sommige reizen geldt een korting voor niet-ruiters. We kunnen je helpen met het samenstellen van de ideale reis voor jullie beiden.

Welke paardrijvakantie past bij jou?

Vind je ideale ruiterreis en doe meer inspiratie op met onze quiz.

Doe de quiz
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.