fbpx

In de reisinformatie van onze paardrijvakanties staat aangegeven in wat voor soort accommodatie je verblijft. Misschien had je nog helemaal niet nagedacht over je slaapplaats, het gaat toch om het paardrijden? Of misschien was je stiekem wel benieuwd of je ‘s avonds na een lange rit lekker kunt douchen? Wat je voorkeur ook is, het is goed om na te denken over hoeveel comfort je wilt, voor je een paardrijvakantie boekt. Hier vertellen we je meer over wat je mag verwachten van een bepaald type accommodatie.

Hotels

Op de meeste paardrijvakanties verblijf je in familiehotels of guesthouses. Dit zijn kleine hotels met slechts een paar kamers of hotels met basisfaciliteiten. Je verblijft vaak in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Soms deel je de badkamer met meerdere reizigers, dit wordt in de accommodatie beschrijving op de reispagina aangegeven. Vaak kun je een éénpersoonskamer aanvragen als je alleen reist, hiervoor geldt meestal wel een toeslag. De kamers zijn simpel maar comfortabel ingericht met één- of tweepersoonsbedden. De badkamers hebben een toilet en douche. Daarnaast zijn er een aantal reizen waar je in luxe hotels verblijft. Dit zijn accommodaties die meer faciliteiten hebben, zoals een zwembad of sauna. De kamers zijn ruimer en luxer ingericht. Vaak staan deze hotels op een bijzondere locatie, bijvoorbeeld aan het strand of met uitzicht op de piramides.

Accommodatie tijdens paardrijvakantie
Hotel op paardrijvakantie in Frankrijk.

Lokale families

Op een aantal paardrijvakanties verblijf je bij lokale families. Er is veel variatie in familieaccommodaties: soms heb je een eigen slaapkamer in het huis, soms staan er bedden in de woonkamer. Er kunnen stapelbedden zijn of zelfs een tot bed omgebouwde ladenkast. Sommige families runnen een soort bed and breakfast en zijn gewend om gasten te verwelkomen. Andere families spreken nauwelijks Engels en laten je zien hoe zij nog op traditionele manier leven. In deze accommodaties deel je de badkamer meestal met de andere reizigers en soms ook met de familie. Omdat je bij iemand thuis logeert moet je je een beetje aanpassen aan de lokale gebruiken. Er zijn vaak niet de faciliteiten die je thuis gewend bent maar je leert wel het echte leven in een land kennen! Bovendien zijn de families erg gastvrij en koken ze vaak heerlijke, lokale maaltijden voor je.

Ranch op paardenvakantie in Chili
Stapelbedden bij een lokale familie.

Kamperen

Op onze kampeervakanties met paarden maken we onderscheid tussen basic kamperen, kamperen met faciliteiten en luxe tenten. De luxe tenten, of glamping tenten, worden vaak gebruikt op safari’s. Hier vertellen we je later meer over. Onder basic kamperen verstaan we het kamperen in kleine, simpele tentjes. Je slaapt vaak op een matje of luchtbed, in een slaapzak. Deze manier van kamperen wordt vaak gebruikt op trektochten in afgelegen gebieden en expedities te paard. Soms wordt een emmer met douchekop opgehangen maar meestal was je jezelf in rivieren en is het toilet een gat in de grond. Een beetje primitief, maar wel avontuurlijk! Bij het kamperen met faciliteiten zijn de tenten vaak wat ruimer, soms slaap je op een veldbed met een dikker matras. Daarnaast is er een toilet aanwezig en een douche met warm of koud water. Er zijn bijvoorbeeld vakanties waar een aanhangwagen met douche en toilet meegenomen wordt.

Kamperen met paarden in de Andes
Kamperen met je paard in de Andes.

Ranches, estancia’s en boerderijen

Tijdens een paardrijvakantie in de Verenigde Staten, Canada of Zuid-Amerika verblijf je op een traditionele ranch of estancia. Dit is een groot huis met landerijen waar vaak vee gehouden wordt. Hier leef je als cowboy of cowgirl en help je mee met alle werkzaamheden op het bedrijf. Ook op ranches krijg je vaak een eigen of gedeelde slaapkamer met comfortabel bed en eigen badkamer. Ranches hebben meestal geen luxe faciliteiten maar wel altijd een open haard waar de cowboy’s je sterke verhalen vertellen. Het leukste aan een ranchverblijf is dat je echt onderdeel wordt van de manier van leven, je ziet wat er allemaal moet gebeuren om een veebedrijf draaiende te houden. Daarnaast zijn er paardrijvakanties in Europa waar je op een boerderij bij de stallen verblijft. De kamers zijn vaak redelijk simpel ingericht maar wel comfortabel, bovendien kun je de hele dag bij de paarden kijken.

Ranch op paardenvakantie in Chili
Sfeervolle ranch op ruitervakantie in Chili.

Safari tenten en lodges

Een safari te paard is echt een unieke paardrijvakantie en verdient een categorie op zich. Ook de accommodaties zijn uniek. Bij een trektocht door Afrika ga je vaak kamperen. Afhankelijk van de reis verblijf je dan in lichtgewicht tenten of in luxe glamping tenten. In de beschrijving van de reis lees je precies wat voor tent je krijgt. Je slaapt meestal op veldbedden met een comfortabel matras. Ook zijn er aparte tenten met toiletten en een douche. Het water voor de douches wordt uit rivieren gehaald en op het vuur opgewarmd. Op een standplaatsvakantie verblijf je op een safarilodge met huisjes in traditionele, Afrikaanse stijl of in glamping tenten. De huisjes en tenten zijn volledig uitgerust met toilet en douche of bad en van alle gemakken voorzien, terwijl je toch het echte safari gevoel behoudt. Soms hebben de lodges een zwembad waar je na de rit lekker kunt afkoelen.

Luxe tent op safari in Botswana
Luxe tent op safari in Botswana.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.