fbpx

Dit is nooit een leuk onderwerp maar we willen het er toch even over hebben. De meeste ruiters zijn wel eens gevallen, soms heb je alleen een blauwe plek maar het kan ook erger aflopen. Paarden zijn nou eenmaal vluchtdieren. We werken met bedrijven die betrouwbare, goed getrainde paarden gebruiken voor de ritten. Er wordt altijd goed gekeken welk paard het beste bij een ruiter past. De paarden worden regelmatig door de gids of trainer gereden om te zorgen dat ze geen vervelende gewoontes ontwikkelen. Toch kan het voorkomen dat een ruiter valt tijdens een vakantie.

Eerste hulp

We doen er alles aan om de reis zo veilig mogelijk te maken. We controleren bijvoorbeeld of een bedrijf voldoende EHBO materiaal heeft voor ongevallen tijdens een rit. Daarnaast moet er een manier zijn om je, met een voertuig, naar een ziekenhuis te brengen. Soms kan het voorkomen dat je niet zo snel bij een ziekenhuis kunt zijn, bijvoorbeeld omdat je in een afgelegen gebied rijdt. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat de kwaliteit van de zorg niet overal zo goed is als in Nederland. Het is dan ook erg belangrijk dat je eventuele bestaande medische problemen vooraf aan ons doorgeeft en je eigen medicijnen meeneemt.

Zorg voor een goede verzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Conditie

Iedereen die een paardrijvakantie bij ons boekt is verplicht een reisverzekering te hebben met voldoende dekking voor medische kosten. Het is altijd goed om even bij je verzekering te checken of de specifieke reis gedekt wordt. Daarnaast kan een paardrijvakantie erg inspannend zijn. Vooral als je veel uren in het zadel doorbrengt of flinke stukken naast je paard moeten lopen. Je bent vaak in een ander klimaat waar je niet aan gewend bent en soms rijdt je door ruig terrein. We verwachten dat je fit genoeg bent voor de reis die je boekt maar dit is je eigen verantwoordelijkheid. Een reisaanbieder mag besluiten om je niet te laten rijden als je niet fit genoeg bent.

Wees eerlijk over je rijervaring. Je geniet het meest van een reis die past bij je niveau.

Rijervaring

Tot slot is het belangrijk dat je eerlijk bent over je rijervaring. Alleen dan kan een bedrijf het juiste paard kiezen dat past bij je niveau. De kans op ongelukken wordt anders, onnodig, veel groter. Uiteindelijk kun je dan zelf minder genieten van je vakantie omdat je niet ontspannen kunt rijden. Op het boekingsformulier zullen we je vragen een beschrijving te geven van je rijervaring. Door je boeking te bevestigen, geef je aan dat je dit eerlijk ingevuld hebt. We zijn niet aansprakelijk voor ongevallen tijdens de paardrijvakantie.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.