fbpx

Bij Centaur Trails bieden we reizen aan voor ruiters van ieder niveau. Zo hebben we reizen speciaal voor beginners waar je les krijgt en rustige buitenritten maakt. Voor gevorderden bieden we trektochten en vakanties je lange en snelle ritten maakt.

Ervaring

In de beschrijving van een ruiterreis wordt aangegeven hoeveel ervaring de deelnemers nodig hebben. Hierbij worden een aantal beschrijvingen gebruikt die hieronder verder worden toegelicht. In deze blog lees je nog meer over wat je precies moet kunnen voor een bepaalde paardrijvakantie.

Beginner

Deze reizen zijn geschikt voor ruiters van alle niveaus, van beginner tot ver gevorderd. Deze paardrijvakantie is vaak ook geschikt voor gezinnen of niet-ruiters. Deelnemers hebben geen rijervaring nodig. Ook als je nog nooit op een paard hebt gezeten kun je mee doen.

Gevorderde Beginner

Deelnemers aan deze reis moeten in ieder geval een paar lessen hebben gehad en de stap, draf en galop redelijk beheersen. Je hoeft geen ervaring te hebben met buitenritten maar het helpt je wel als je al vaker buiten gereden hebt.

Gevorderde Ruiter

Om deel te nemen aan deze ruiterreis moet de ruiter het paard goed kunnen controleren in stap, draf en galop in een open terrein. De ruiter moet al een paar jaar lessen hebben gehad. Je moet ervaring hebben met buitenrijden.

Vergevorderde Ruiter

Om deel te nemen aan deze ruiterreis moet de ruiter de gangen goed beheersen op bijna ieder type paard en in lastig terrein. Er zullen flinke stukken hard gegaloppeerd worden of je rijdt in een gebied met wilde dieren.

Het niveau is afhankelijk van het type reis

Safari’s in big 5 reservaten zijn alleen geschikt voor gevorderde ruiters omdat er in geval van nood snel gereageerd moet worden en ruiters snel weg moeten kunnen rijden. Standplaatsreizen zijn vaak beter geschikt voor ruiters met minder ervaring. Er is geen minimale afstand die op een dag afgelegd moet worden dus je kunt het rustig aan doen. Ranches in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Argentinië hebben paarden voor ruiters van ieder niveau en bieden ook voldoende activiteiten voor niet-ruiters. Hier worden de ritten aangepast aan het niveau van de ruiters en worden vaak ook lessen aangeboden. Dit zijn de ideale vakantie bestemmingen voor het hele gezin of ruiters met een partner die niet wil rijden.

Een goede conditie helpt je bij lange ritten

Bij iedere ruiterreis is aangegeven hoeveel uur per dag je ongeveer gaat rijden. Als je een ruiterreis bij ons boekt gaan we er van uit dat je fit genoeg bent om deze ritten vol te houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste conditie om aan de reis te kunnen deelnemen. Wees altijd eerlijk over je rijervaring en conditie bij het boeken. We kunnen je adviseren over de juiste reis en zo kan de reisaanbieder het beste paard voor je kiezen. Hiermee wordt de vakantie een stuk leuker en meer ontspannen voor jezelf en voorkom je ongelukken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.