Reizen ziet er de komende tijd anders uit, zowel voor reizigers die een vakantie geboekt hebben, als voor ruiters die dromen van een paardenreis. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en bekijken per vakantie en per land wat de mogelijkheden zijn. Wil je weten waar je veilig naar toe kunt reizen en wat onze voorwaarden zijn? We denken graag met je mee!

Onze partners

We zijn enorm dankbaar dat onze klanten en internationale partners zo begripvol en flexibel zijn. De bedrijven waarmee wij samenwerken zijn vaak kleinschalige familiebedrijven die afhankelijk zijn van jullie, als gasten, om hun bedrijf draaiende te kunnen houden. Meer dan ooit is het daarom belangrijk om te blijven dromen van toekomstige reizen! Onze partners volgen de maatregelen die in het land gelden om te zorgen dat jij veilig op vakantie kunt. Hierdoor kan het zijn dat de reis anders verloopt dan je gewend bent, zo worden op sommige bedrijven de paarden alleen nog door het personeel opgezadeld en moet je soms in restaurants een mondkapje dragen. We laten je bij het boeken weten wat de maatregelen zijn op een specifieke bestemming. Zo geniet je van een onbezorgde ruiterreis.

Reizen omboeken

Om onze partners te steunen en helpen in deze periode proberen wij reeds geboekte reizen zoveel mogelijk te verplaatsen. Reizigers die nog geen nieuwe datum kunnen plannen voor de reizen krijgen van ons een voucher waarmee ze de reis op een ander moment kunnen plannen. Verder blijven onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Betalingen die nog voldaan moeten worden, zijn in overleg met de klant en het partnerbedrijf uitgesteld. We hopen hiermee onze klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen zonder dat ze hun droomvakantie helemaal moeten annuleren. Als je een reis bij ons boekt en het reisadvies naar je bestemming verandert na het boeken, dan bekijken we per situatie wat de mogelijkheden zijn.

Duurzaam en verantwoord reizen

Een paardrijvakantie is een duurzame manier van reizen. We werken samen met partnerbedrijven die lokale gemeenschappen steunen. Deze gemeenschappen worden extra hard getroffen door het corona virus en hebben niet de middelen die wij hebben om er doorheen te komen. Straks, als je weer op reis kunt, is het extra belangrijk om deze groepen mensen te helpen. Natuurlijk nemen onze reispartners maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Een paardenreis past goed bij verantwoord reizen, met aandacht voor het klimaat. We merken nu hoe belangrijk onze omgeving en de aarde voor ons is!

Actuele informatie

Je kunt vanaf 1 juli weer reizen naar de meeste landen in de Shengen zone zonder quarantaine periode (geel reisadvies). Voor enkele landen en gebieden geldt een oranje reisadvies. Als je reist naar deze landen raad de overheid aan om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij terugkomst. Reizen naar landen buiten het Shengengebied wordt nog steeds afgeraden. Kijk voor actuele informatie op de site van het RIVM. De ANWB heeft een handige en overzichtelijke reiswijzer gemaakt. Op deze pagina vind je in één oogopslag welke vakantiebestemmingen in Europa wel of geen reizigers toestaan. Per land kun je doorklikken naar een gedetailleerd overzicht met de maatregelen die specifiek in dat land gelden voor bijvoorbeeld accommodaties en bezienswaardigheden. Op de website van de IATA vind je een actueel overzicht van de reisbeperkingen over de hele wereld.

Blijf gezond, blijf positief, en blijf dromen!

Want nu blijkt wel: stel je droomreis niet te lang uit. We hopen je snel weer te zien op een avontuur te paard.

Ontdek onze bestemmingen