fbpx

We hebben de laatste jaren veel van onze reislust in moeten leveren. Dankzij de welbekende coronapandemie zijn onze vakantieplannen enorm ingeperkt en zijn landen zelfs geheel op slot gegaan. Dit alles om onze veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Tegenwoordig lijkt het of er licht aan het einde van de tunnel is en kunnen we steeds meer op reis. Hierbij gelden wel de nodige voorzorgsmaatregelen die per bestemming weer kunnen verschillen.

In dit artikel zetten we de meest voorkomende coronaregels voor reizen en vakantie op een rijtje. Zo kan je voorbereid op reis gaan en weet je wat je kan verwachten.

Reisadvies en de bijbehorende kleurcodes

Voordat je een bestemming kiest is het handig om te weten welke kleurcode er geldt in dat betreffende land. Waar voor corona groen de meest voorkomende kleur was, zijn veel kleurcodes tegenwoordig geel, oranje of zelfs rood.

  • Groen: je kan gewoon op reis gaan, er zijn geen verdere restricties of veiligheidsrisico’s. Er worden weinig tot geen coronabestemmingen geconstateerd in het land.
  • Geel: er zijn risico’s in dit land. Er kunnen risico’s zijn op het gebied van criminaliteit, natuurgeweld of politieke situatie. Op het gebied van corona gelden er extra maatregelen op basis van het aantal besmettingen.
  • Oranje: alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden, een vakantiereis kan dus beter naar een andere bestemming. Er zijn ernstige veiligheidrisico’s, veel coronabesmettingen en er kan zelfs een inreisverbod gelden.
  • Rood: er gelden zeer ernstige veiligheidsrisico’s en/of er zijn zeer strenge coronaregels. Het wordt absoluut afgeraden naar deze bestemmingen te reizen.
Steward in vliegtuig met mondkapje

De coronaregels op luchthavens

Paardrijvakanties zijn er in vele soorten en maten. Er zijn soorten paardrijvakanties waar je met de auto kan reizen, maar er zijn ook reizen waarbij een vlucht nodig is. De manier waarop je reist betekent natuurlijk ook dat je naar specifieke informatie zoekt.

Vliegvelden werden altijd al streng gecontroleerd maar sinds de coronapandemie is dit nóg intensiever geworden. In de basis verschillen de regels per land en zal je weinig verschillen ontdekken tussen bijvoorbeeld Schiphol en Eindhoven Airport. Maatregelen die hier gelden zijn:

  • Vaccinatiebewijs
  • Mondkapje (op de luchthaven en in het vliegtuig)
  • Temperatuurcheck (verschilt per luchtvaartmaatschappij)
  • Gezondheidsverklaring (heen- en terugreis)
  • Online inchecken

Houdt er ook rekening mee dat er met het parkeren regels gelden. Zo moet je in een shuttlebus bijvoorbeeld ook een mondkapje dragen.

Voor meer informatie over het parkeren bij vliegvelden kan je terecht bij Vliegen en Parkeren. Hier vindt je alle informatie over bijvoorbeeld het parkeren bij Schiphol, Eindhoven Airport en ook buitenlandse luchthavens zoals het Dusseldorf Airport parkeren of bij Charleroi Airport.

Vrouw met mondkapje voor een raam met uitzicht op water

De regels op de plaats van bestemming

Wat de regels op de plaats van bestemming zijn is, zoals eerder genoemd, per land verschillend. Allereerst is er al de kleurcode, die groen, geel, oranje of rood kan zijn. Daarnaast zijn er ook verschillen in maatregelen tussen landen die bijvoorbeeld een gele kleurcode hebben.

Veel voorkomende regels zijn voornamelijk een vaccinatiebewijs, mondkapjes, beperkte opening van bijvoorbeeld horeca, en eigenlijk alle regels die door de tijd heen in Nederland zijn ingevoerd.

Ons advies: bekijk de coronaregels op de plaats van bestemming via de site van de overheid en je komt er vanzelf achter. Houdt er rekening mee dat deze regels snel kunnen veranderen!

Wat te doen bij klachten?

Het is bijzonder vervelend, maar mocht je corona-gerelateerde klachten hebben dan moet je helaas thuisblijven. Als je een reis hebt geboekt is dat natuurlijk vervelend, maar verdere verspreiding van het virus willen we natuurlijk voorkomen. Neem bij een besmetting direct contact op om de gevolgen voor je reis te bekijken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.