fbpx

Aly vloog eind april naar Malaga om twee van onze stallen te bezoeken. De eerste was aan de kust, waar we onze Strandvakantie in Spanje en de Korte Strandvakantie in Spanje organiseren. Hier lees je haar reisverslag!

Het was regenachtig toen ik uit Nederland vertrok maar zodra ik in Malaga uit het vliegtuig stapte liep ik in het zonnetje! Ik werd op het vliegveld opgehaald door Caroline, die samen met Steve een stal heeft aan de Spaanse kust, ongeveer twee uur rijden vanaf Malaga. Samen met een Engelse man en twee Schotse vrienden stapte ik in de auto. Onderweg kwamen we langs Gibraltar. Het was vrij helder dus we konden de rots van Gibraltar goed zien en zagen zelfs Marokko liggen in de verte!

Caroline bracht ons naar het hotel in Barbate. Hier hadden we tijd om bij te komen van de reis voor het tijd was voor het diner. Nadat ik me in mijn kamer geïnstalleerd had ging ik een stukje lopen door het dorp. Barbate is niet zo’n grote plaats maar wel gezellig. Hier komen vooral Spaanse toeristen naartoe. Aan de boulevard zitten leuke restaurantjes en caféetjes en op het strand was het gezellig druk, hoewel de zee nog wat te koud was om te zwemmen.

Twee ruiters en paarden op het strand tijdens een paardrijvakantie in Spanje

Die avond haalde Caroline ons rond acht uur op om te gaan eten. Ze bracht ons naar een lokaal restaurant waar we als groep gingen eten. Er wordt hier veel vis geserveerd dus ik heb de lokale specialiteit geprobeerd, een goede keus! Daarna doken we vroeg ons bed in want morgen gingen we de eerste rit maken!

We werden opgehaald bij ons hotel en reden in ongeveer 15 minuten naar de stal. Hier maakten we kennis met de paarden. Ik reed vandaag op Claudia, een prachtige Palomino kleurige Lusitano merrie. We poetsten onze paarden en nadat Caroline en haar man Steve ze opgezadeld hadden reden we het bos achter de stallen in. Onderweg hadden we een prachtig uitzicht over de kust!

De zachte bospaden waren erg geschikt om te galopperen dus dat gingen we ook regelmatig een stukje doen. Claudia was fanatiek en haar eerste galopspringen waren nogal fanatiek maar daarna werd ze al snel rustiger. Ze was erg fijn te rijden en had een comfortabele galop. Ook de andere ruiters waren blij met hun paarden: een Andalusiër en Andalusiër kruisingen.

’s Ochtends gingen we ongeveer vier uur rijden. Behalve door het bos gingen we ook het strand op. Hier mochten de paarden flink versnellen! De stranden zijn hier best wel rustig dus je kunt er goed rijden. Ik heb drie verschillende paarden geprobeerd. Behalve Claudia heb ik ook nog op Karuso (een Andalusiër met veel power) en Iberica (een snelle Andalusier x Arabier) gereden. Je kunt merken dat de paarden hun werk leuk vinden!

Na het rijden gingen we tapas eten bij restaurantjes in de buurt van de stallen. Daarna bracht Caroline ons terug naar het hotel. Het was fijn om in de namiddag nog wat vrije tijd te hebben om, in mijn geval, te werken. De andere ruiters gingen dan een cocktail drinken of op het strand lopen. Één van hun had al jaren niet gereden en kreeg behoorlijk spierpijn dus zij vond het erg fijn dat we niet de hele dag in het zadel zaten!

Steve en Caroline hebben veel ervaring en ze hebben veel passie voor wat ze doen. De paarden worden enorm goed verzorgd en zien er erg happy uit. De drie paarden die ik reed hadden allemaal hun eigen persoonlijkheid maar waren erg fijn te rijden. Tijdens de ritten vertelde Caroline ons meer over dit bijzondere gebied en de planten en dieren die er voorkomen. Ze komt oorspronkelijk uit Engeland maar woont hier al meer dan 20 jaar.

Ik vond de ritten erg leuk en afwisselend en de paarden waren super! Een aanrader voor ruiters die niet de hele dag in het zadel willen zitten of waarbij er niet-ruiters meegaan op vakantie en een goed begin van mijn reis naar Spanje. 

Zie jij jezelf hier al rijden?

Maak prachtige buitenritten door het bos en langs de kust van Spanje!

Meer info
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.