fbpx

Ook Spanje heeft de grenzen weer geopend, en laten wij daar nou net een super leuke nieuwe rit hebben! Op de ‘Strand en Bergen’ paardrijvakantie in Spanje combineer je het beste van Catalonië: je rijdt door de Pyreneeën naar de Middellandse zee. In deze blog lees je waarom je deze ruiterreis niet mag missen!

Paardrijden op het strand in Spanje
Galopperen op het strand

De omgeving

Op deze paardrijvakantie maak je een trektocht door Catalonië. Deze regio ligt aan de Middellandse zee, in het noordoosten van Spanje, aan de grens met Frankrijk. Je start de rit in de bergen. Het eerste deel van de tocht rijd je door dichte bossen en langs rivieren. De jungle van varens en bamboe geeft je het gevoel dat je in Costa Rica bent. Je rijdt langs heldere rivieren waar je tijdens de lunchstop een verfrissende duik kunt nemen. Bij een prachtig bergmeer ga je zelfs zwemmen met je paard, een onvergetelijke ervaring! Op de hoge bergpassen heb je een prachtig uitzicht over de Pyreneeën en de Middellandse zee in de verte. Op de laatste dag kom je bij de kust aan, waar je een strandrit gaat maken.

Trektocht te paard in Spanje
Trektocht door de bergen

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs. Deze koninklijke paarden werden al in de 15e eeuw gebruikt als oorlogspaarden. Er is een kudde van 40 paarden dus er is altijd één die bij je past. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. Ze leven samen in een kudde en worden op een natuurlijke manier gehouden, ze kunnen lekker paard zijn! Er wordt gereden met speciale trailzadels. De zadels zijn door het bedrijf zelf ontworpen en speciaal gemaakt voor het rijden van lange afstanden. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. Zo kun je het wel een paar uur in het zadel uithouden.

Paardrijvakantie in Spanje
Paardrijvakantie in Spanje

Deze reis mag je niet missen!

Als we de ultieme paardrijvakantie voor de zomer moesten kiezen, zou het deze reis zijn. Wat deze reis zo bijzonder maakt, is het afwisselende landschap. Op vlakke stukken ga je lekker hard, in de bergen geniet je van het uitzicht en op het strand zie je de zon opkomen boven de Middellandse zee. De rit heeft alles wat een geweldige ruitervakantie nodig heeft: fijne paarden, zon, zee en strand! Bovendien verblijf je in comfortabele guesthouses, sommige met zwembad, waar je heerlijke maaltijden geserveerd krijgt. Deze trektocht is erg geschikt voor sportieve ruiters die houden van een flinke galop maar ook willen genieten van de natuur. Het bedrijf neemt alle nodige hygiënemaatregelen om jouw een zorgeloze week te geven.

Wacht niet langer en boek deze reis!

Lees meer over deze zomerse paardrijvakantie en de beschikbare vertrekdata.

Naar de reis
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.