fbpx

Steeds meer landen openen hun grenzen en de overheid heeft het reisadvies van een groot aantal landen aangepast naar geel of groen, dat betekent dat we eindelijk weer op vakantie mogen. Kun jij ook niet wachten om een fantastische ruitervakantie te maken? Dit zijn de bestemmingen waar je weer naar toe kunt (en mocht het reisadvies toch veranderen dan krijg je je geld terug). 

Roemenië

Roemenië heeft een groen reisadvies gekregen, dat betekent dat er geen risico’s meer zijn. Je kunt het land inreizen met een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs. Onze paardrijvakanties gaan door de Karpaten, een prachtig gebied. Het wordt wel de laatste wildernis van Europa genoemd, hier kun je zelfs beren tegenkomen! Je kunt kiezen voor een trektocht of je maakt elke dag mooie ritten vanaf de ranch. De paarden worden ook op endurance wedstrijden uitgebracht, deze reis is dus perfect voor ervaren ruiters die wel van een galopje houden

Paardrijvakantie in Roemenië

Portugal

In Portugal ga je paardrijden in het enige nationale park van het land. Dit is een fantastisch gebied waar ook kuddes wilde paarden leven. Je rijdt altijd in kleine groepjes en tijdens de week heb je met niemand van buitenaf contact. Je kunt ook kiezen voor een paardrijvakantie op de Azoren, hier rijd je over zwarte zandstranden en ga je de zee op om walvissen te spotten. Beide bedrijven hebben van de Portugese overheid het keurmerk ‘veilige accommodatie’ gekregen. 

Kudde wilde paarden op vakantie in Portugal

Rhodos

Op Rhodos geniet je van zon, zee en strand! De enthousiaste eigenaresse neemt je mee langs de mooiste plekjes van het eiland. De paarden worden volgens Natural Horsemanship principes gereden en getraind. Je rijdt in kleine groepen. Bij warm weer ga je zwemmen met je paard. Je kunt kiezen voor de trektocht waar je elke nacht ergens anders logeert. Je gaat zelfs een nacht in een klooster slapen. Als je het liever wat rustiger aan doet is de ‘Bergen en Stranden‘ vakantie een aanrader. Genoeg tijd om het eiland te verkennen na de ritten of te genieten van het strand! Je kunt ook kamperen met je paard.

Paarden op het strand Griekenland

Bulgarije

Bulgarije is een geweldige bestemming voor een paardrijvakantie en de paarden staan te trappelen om weer op trektocht te gaan. Voor een aantal vertrekdata van de ‘Land van de Thraciërs’ trektocht krijg je nu zelfs 80,- euro korting. Het bijzondere aan deze reis is dat je start- en eindpunt niet hetzelfde zijn, je ziet dus extra veel van het land. Er zijn bijna geen hekken onderweg dus je kunt eindeloos galopperen door het groene heuvellandschap. Onderweg maak je kennis met de bijzondere cultuur en geniet je van heerlijk eten. 

Ruiters steken een rivier over in Bulgarije

Kroatië

Kroatië is onze nieuwste bestemming en we zijn nu al fan! Ga op reis door het magische landschap van Istrië met een rijke geschiedenis, bijzondere legendes, prachtige uitzichten, heerlijk eten en natuurlijk wijn! Het enige dat jij hoeft te doen is ontspannen, alles is geregeld. In Kroatië is het het hele jaar door zonnig, als je liever nog even afwacht is dit ook een aanrader voor het najaar. In de zomer ga je bij warm weer in de zee zwemmen met je paard. De trektocht raakt snel vol dus twijfel niet te lang!

Zwemmen met paard in de zee in Kroatië

Italië

La Dolce Vita – in Italië geniet je van het goede leven met heerlijk eten en lange ritten. Op onze Maremma trektocht help je de lokale cowboy’s met koeien drijven en op de Etrusken trektocht rijd je door prachtige natuurgebieden. Je rijdt hier western maar het is geen probleem als je daar geen ervaring mee hebt. Wil je meer leren over het westernrijden? Dan kun je ook een instructieweek doen! De standplaatsvakantie is aan te passen aan ieder niveau, een aanrader voor groepen waarbij niet iedereen evenveel ervaring heeft. 

Westernrijden in Italië

Albanië

Albanië heeft geen inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers, je hebt dus geen vaccinatiebewijs of negatieve test nodig. Dit land is nog niet zo populair bij toeristen en dus en perfecte bestemming voor een paardrijvakantie! Je rijdt door de bergen naar traditionele dorpjes. Het uitzicht onderweg is fantastisch! Je logeert bij lokale families die de meest fantastische maaltijden voor je klaarmaken. Iedereen is super vriendelijk en doet er alles aan om je een fantastische reis te bezorgen.

Trektocht te paard in Albanië

Denemarken

Je hoeft niet naar IJsland om IJslanders te rijden. Op het waddeneiland Romo in Denemarken kan dat ook! Op dit gezellige bedrijf is iedereen welkom: van beginner tot gevorderde ruiter. Dit is een aanrader voor het hele gezin, ook jonge kinderen kunnen hier op paardrijvakantie. Er is een grote kudde IJslanders dus je kunt verschillende paarden proberen. De groepen worden ingedeeld op niveau maar ook beginners gaan op het strand rijden. Gevorderden kunnen een dagtocht maken op het kleinste waddeneiland, tussen de zeehonden!

paarden op strand in Denemarken

Noord-Macedonië

Voor Noord-Macedonië heb je geen negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs nodig. Dit is dus het ideale moment om één van onze favoriete paardrijvakanties te maken: de Miyak Trektocht! Het letterlijke hoogtepunt van deze reis is een zonsopgangsrit. In de schemer rijd je de berg op waar je geniet van een fantastisch uitzicht. Op deze paardrijvakantie ga je veel galopperen, perfect dus voor ervaren ruiters. Je overnacht in gezellige hotels en gaat twee nachten kamperen met je paard.

Zonsopgang tijdens trektocht te paard in Noord-Macedonië

Frankrijk

Frankrijk is niet voor niets een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Je hebt hier alles: hoge bergtoppen, dichte bossen en uitgestrekte stranden. We hebben paardrijvakanties in verschillende gebieden. Op de ranch in de Haute Languedoc ga je westernrijden en maak je bosritten, aan de westkust maak je strandritten. Ook beginners en kinderen zijn hier welkom, dit is de perfecte bestemming voor een paardrijvakantie met het hele gezin.

Galopperen op het strand tijdens paardrijvakantie in Frankrijk

IJsland

In IJsland maak je ritten door het ruige noorden. Je rijdt natuurlijk op IJslanders dus er wordt veel getölt! Je rijdt langs warmwaterbronnen en gletsjers in een gebied waar weinig andere toeristen komen. IJsland is een bestemming die iedereen gezien moet hebben. Overal zie je watervallen, besneeuwde bergen en vulkanische landschappen. Er gelden nu nog inreisbeperkingen vanuit Nederland voor reizigers die nog niet gevaccineerd zijn. Zodra deze versoepeld worden kun je hier weer heen op reis! En als je volledig gevaccineerd bent kun je er nu al heen.

Paardrijden in IJsland

Ierland

Ierland is super veelzijdig! Hier hebben we paardrijvakanties voor iedereen, van beginner tot vergevorderd en voor jong en oud. Dit is een leuke bestemming voor een familievakantie. Je kunt buitenritten maken, spring- of crossles volgen, er zijn yoga en horsemanship weken en ook voor niet-ruiters is er genoeg te doen. Ierland heeft een geel reisadvies gekregen maar er geldt tot 19 juli nog een quarantaine periode voor reizigers vanuit Nederland. Daarna kun je naar Ierland reizen met een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag.

Paard met jonge ruiter in waterbak

We adviseren je graag over de beste paarden vakantie en welke landen een geel of groen reisadvies hebben, check ook Nederland Wereldwijd voor actuele reisadviezen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.