fbpx

Reizen ziet er nu anders uit dan we gewend zijn. Veel landen zijn nog niet toegankelijk en veel mensen blijven liever ‘in de buurt’. Gelukkig kun je ook in Europa prachtige paardrijvakanties maken! Maar welke landen zijn veilig om naar toe te reizen, moet je in quarantaine en wat zijn de corona maatregelen op je bestemming?

Andalusische paarden tussen de bloemen in Spanje
Buitenritten en klassieke dressuurlessen in Spanje.

Reisadviezen

Het RIVM geeft reisadviezen op basis van het aantal corona gevallen in een land. Ze geven een land de code geel (hier kun je naar toe reizen), oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (reizen wordt sterk afgeraden). Sinds 1 juli hebben veel landen een geel reisadvies, zoals bijvoorbeeld Italië en Portugal. Voor sommige landen en gebieden geldt een oranje reisadvies. Zo is het advies voor de regio rond Barcelona aangepast naar oranje. Als je reist naar deze plekken moet je bij terugkeer in Nederland een corona test doen op Schiphol. Daarnaast wordt aangeraden om 14 dagen in thuis quarantaine te gaan. De ANWB heeft een handige en overzichtelijke reiswijzer gemaakt. Op deze pagina vind je in één oogopslag welke vakantiebestemmingen in Europa wel of geen reizigers toestaan.

Buitenritten op IJslanders
Paardrijden door de ruige natuur van IJsland.

Maatregelen

De bedrijven waarmee wij samenwerken volgen de maatregelen die in het land gelden om te zorgen dat jij veilig op vakantie kunt. Hierdoor kan het zijn dat de reis anders verloopt dan je gewend bent, zo worden op sommige bedrijven de paarden alleen nog door het personeel opgezadeld en moet je soms in restaurants een mondkapje dragen. Normaal gesproken kun je een kamer delen met een medereiziger als je alleen reist, op veel bestemmingen kan dat nu niet. Om te zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden, mag je alleen een kamer delen met iemand uit je reisgezelschap. Als je alleen boekt, krijg je dus een éépersoonskamer. Alle bedrijven nemen maatregelen om te zorgen dat je afstand kunt houden, zo mogen er minder mensen mee in de transfer. Ook moet je soms een mondkapje op of wordt je temperatuur gemeten. We laten je bij het boeken weten wat de maatregelen zijn op een specifieke bestemming. Zo geniet je van een onbezorgde ruiterreis.

Etrusken Trektocht te paard Italië
Trektocht te paard door Italië.

Ervaringen van reizigers

We kunnen ons voorstellen dat je nu liever niet met het vliegtuig reist. Gelukkig kun je ook met de auto naar veel van onze bestemmingen reizen. Een paar weken geleden zijn er bijvoorbeeld ruiters naar Denemarken gegaan met de auto. Ook Frankrijk en Italië zijn landen waar ruiters naar toe rijden voor een paardrijvakantie. Andere reizigers gingen naar IJsland, zij namen het vliegtuig. Hoe is het om nu te vliegen? ‘Veiliger dan naar de supermarkt gaan’, zeiden ze! Schiphol is uitgestorven en ook de vliegtuigen zijn half leeg. Mensen houden zich goed aan de maatregelen, houden afstand, dragen een mondkapje en de vliegtuigen worden goed schoongemaakt. Transavia maakte een leuk filmpje waarin reizigers vertellen hoe het is om nu met het vliegtuig op vakantie te gaan.

Blijf je liever in Nederland? Ook vanuit je eigen huis kun je genieten van onze paardrijvakanties: virtueel! Kijk eens naar onze online wereldreis.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.