fbpx

Ik vind het zo leuk dat ik eindelijk onze nieuwste ranchvakantie met jullie mag delen! Wyoming voelt als mijn tweede huis, het is zo’n bijzondere plek met prachtige natuur, lieve mensen en fantastische paarden en dat wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom hebben wij vanuit Centaur Trails samen met een bevriende rancheigenaar een nieuw programma opgezet: de Cowboy vakantie in Wyoming!

Sinds 2016 ben ik vrijwel iedere zomer een paar maanden in Wyoming te vinden. Ik werkte hier op een andere guestranch, die helaas recent gestopt is. In 2018 maakte ik kennis meet Duaine toen hij ons een demonstratie gaf over zijn manier van paarden trainen. Het was super interessant om hem te zien werken en hij weet enorm veel van het trainen van jonge paarden dus ik was dan ook erg blij dat ik in 2019 een zomer met hem mocht werken!

Tijdens mijn tijd op zijn ranch heb ik enorm veel geleerd! Ik hielp mee met het rijden van de oudere paarden maar ik mocht ook met de jonge paarden aan de slag. Duaine begeleidde mij daarin heel goed door zijn manier van trainen duidelijk uit te leggen en te laten zien en mij aanwijzingen te geven wanneer ik zelf aan het trainen was. Samen hebben we twee jonge paarden zadelmak gemaakt en ik heb verschillende jonge paarden doorgereden.

Duaine heeft een erg fijne manier van paarden trainen. Het is een combinatie van verschillende Natural Horsemanship stijlen. Hij gebruikt bijvoorbeeld principes uit de trainingsmethodes van Ray Hunt en Pat Parelli, maar hij gebruikt ook ideeën van Australische trainers. Hij begint al met grondwerk als de veulens nog jong zijn en blijft regelmatig met ze werken, zodat ze al veel kennen tegen de tijd dat je er op stapt!

Hij gebruikt allerlei verschillende attributen in zijn training. Zo heeft hij een opblaasbal ter grootte van een paard voor zijn schriktrainingen! Er is ook een obstakelparcours met een brug, wipwap en ronde buizen waar de paarden overheen moeten stappen. Door de paarden in veel verschillende situaties te trainen krijgt hij hele nuchtere, fijne rijpaarden. De principes die hij gebruikt kun je ook bij andere paarden goed gebruiken!

Behalve paarden trainen heb ik ook mooie ritten gemaakt. Zo heb ik samen met Duaine en een vriend van hem in de heuvels gereden, langs een weiland met bisons! Gelukkig zat er een goed hek omheen. Ik mocht ook meehelpen met koeien drijven op een ranch in de buurt en was bij een ‘branding’ van die ranch, waarbij de kalfjes hun brandmerk krijgen. Dat voelde als het echte wilde westen!

Koeien drijven in Wyoming

Inmiddels is Duaine’s dochter Alix ook op de ranch gaan wonen met haar gezin en samen gaan ze ons nieuwe ranchprogramma voor je organiseren! Als je geïnteresseerd bent in het trainen van jonge paarden is dit echt een aanrader! Maar ook als je wilt leren rijden kun je hier terecht, Duaine heeft veel ervaring met lesgeven, hij runt al jaren guestranches. Ervaren ruiters leren alles over het ranchleven, van koeien drijven tot barrel racen.

Lees alles over deze ranchvakantie op de reispagina en neem gerust contact met me op als je meer wilt weten, ik vertel je graag meer over deze prachtige plek! — Aly

Meer weten?

Lees alles over deze ranchvakantie!

Naar de reis
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.