fbpx

Een vakantie met paarden is de droom van veel ruiters maar helaas is een paardrijvakantie niet de meest goedkope reis. De reden dat een paardrijvakantie duurder is dan bijvoorbeeld een strandvakantie in Turkije, is voornamelijk de logistieke organisatie. Achter de schermen moet er van alles gebeuren om je een zorgeloze week te bezorgen: van vervoer van de paarden tot picknicks onderweg. Bovendien reis je vaak in een kleine groep, de kosten worden dus over een kleiner aantal mensen verdeeld. Toch zijn er ook paardrijvakanties die geschikt zijn voor een lager budget.

Hoogtepunten van Lapland, Zweden

Deze korte break brengt je naar het noorden van Zweden: het prachtige Lapland! Dit is het land van de Sami, de traditionele rendierherders die al eeuwen in het ruige gebied wonen. Je rijdt in de Kebnekaise bergen, waar je geniet van prachtige uitzichten. Je rijdt op IJslandse paarden en gaat natuurlijk stukken tölten. De accommodatie waarin je verblijft is typisch voor de Sami: een tipi tent. Je volgt geen vaste paden en bent ver weg van andere toeristen. Het is een avontuurlijke tocht door een prachtige omgeving. Deze reis is goed te combineren met een rondreis door Zweden. Vanaf € 825,- per persoon.

IJslands paard en ruiter op goedkope paardrijvakantie in Zweden
Zweeds Lapland is zo mooi!

Zagoria Trektocht, Albanië

Ga terug in de tijd en rijd over de middeleeuwse handelsroutes van Zagoria. De trektocht brengt je naar middeleeuwse dorpjes, oude ruïnes en afgelegen kloosters. Je maakt kennis met de lokale tradities en verblijft bij gastvrije families. De uitgebreide maaltijden zijn één van de hoogtepunten van deze reis! Onderweg rijd je door valleien, over bergen en steek je rivieren over. Albanië is een bijzonder land, dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Hier moet je heen als je op zoek bent naar een reis die natuur en cultuur combineert. In het voor- en najaar rijd je soms nog door de sneeuw, in de zomer neem je onderweg een duik in een rivier. Vanaf € 979,- per persoon.

Goedkope paardrijvakantie in de bergen van Albanië
In de bergen van Albanië kom je nergens andere toeristen tegen!

Paardrijden in de Karpaten, Roemenië

Bezoek het land van Dracula en reis terug in de tijd. In Roemenië rijd je over uitgestrekte heuvels, eindeloze vlaktes en door dichte bossen. Onderweg maak je kennis met één van de meest traditionele culturen van Europa. Paarden zijn hier nog steeds een belangrijk transportmiddel en de meeste mensen leven van de landbouw. Transsylvanië heeft een rijke geschiedenis, in de heuvels kom je langs middeleeuwse kerken en kloosters. Natuurlijk bezoek je het kasteel van Dracula. Je verblijft in een comfortabel guesthouse en kunt een nacht kamperen in de bergen. Ook voor niet-ruiters is hier veel te doen. Vanaf € 975,- per persoon.

Trektocht te paard in Roemenië
Paardrijden in het land van Graaf Dracula.

Paardrijden in Toscane, Italië

Toscane is de perfecte plek voor een heerlijke paardrijvakantie. Hier geniet je van fijne paarden, bijzondere natuur en veel cultuur. De ritten gaan over oude wegen die 2000 jaar geleden al door de Etrusken werden gebruikt. Je komt door middeleeuwse dorpjes en geniet van het uitzicht in de heuvels. ’s Avonds overnacht je op de boerderij en geniet je van heerlijke maaltijden uit de regio. Dit is de perfecte paardrijvakantie voor ruiters die niet iedere dag hun spullen willen inpakken, maar toch willen genieten van prachtige natuur. De ritten worden aangepast aan het niveau van de ruiters, ook beginners zijn welkom. Vanaf € 873,- per persoon.

Ruiters in Toscane
Heerlijk ontspannen in Italië.

Argan Trektocht in Marokko

Tijdens deze trektocht verken je het gebied rond Essaouira. Je rijdt door boomgaarden vol olijf- en arganbomen, belangrijke handelsproducten van deze streek. Overnacht onder de grootste argan boom van Marokko, binnen de muren van het paleis van de sultan en in sfeervolle dorpjes. Daarnaast breng je een bezoek aan de ‘souks’ en een olie fabriekje dat alleen door vrouwen wordt gerund. Je rijdt door een landschap van rotsen, duinen en over het strand op fijne Arabische paarden. Dit is de perfecte (goedkope) paardrijvakantie voor ruiters die van snelle paarden houden. Vanaf € 750,- per persoon.

Goedkope paardrijvakantie op het strand in Marokko
Verlaten stranden in Marokko.

Tip: als je flexibel bent met je reisdata kun je vaak erg goedkope vliegtickets scoren. Kijk eens op skyscanner of andere vergelijkingssites voor de scherpste prijzen. En goed om te weten: je betaalt bij ons nooit meer dan wanneer je direct bij de stal zelf boekt: dat is onze prijsgarantie. Een paardrijvakantie is een geweldige ervaring die je nooit meer vergeet, dat is toch veel gaver om te doen dan een goedkope strandvakantie? Kijk een strandvakantie te paard, dat is een ander verhaal 😉

* de genoemde prijzen zijn geldig op het moment van verschijnen van deze blog en kunnen wijzigen.

Meer low budget paardrijvakanties ontdekken?

Van IJsland tot Frankrijk en Zuid-Afrika, ook als je een lager budget hebt zijn er veel mogelijkheden voor een prachtige vakantie met paarden.

Naar de reizen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.