fbpx

De herfst is mijn favoriete seizoen voor een paardrijvakantie in Europa. Ik rijd dan het liefst in de bossen! Slovenië was dan ook de perfecte keus voor het najaar. Samen met vier Nederlandse klanten ging ik de Kastelentocht maken.

Dit keer ging ik eens niet vliegen: we gingen met de camper op pad! De route er naar toe was al erg mooi. We reden door de Alpen, altijd één van mijn favoriete plekken qua uitzicht. Op de eerste dag kwamen we rond twee uur bij het guesthouse aan. Onze gids zou ons om drie uur ophalen, dus we hadden even tijd om bij te komen voor de rit. Rond drie uur stapten we bij Borut in de auto, die ons naar zijn stallen bracht. We begonnen onze paardrijvakantie met huisgemaakte schnapps! Daarna waren we er helemaal klaar voor. We kregen allemaal een paard aangewezen en mochten deze zelf uit de wei halen.

Mijn paard was een voskleurige Quarter Horse merrie die ‘Chika’ heette. Ik rijd zelf thuis ook western dus het zadel was niet nieuw voor mij maar de gids hielp de anderen die het niet gewend waren met opzadelen. Daarna stapten we op in de bak en vertelde hij ons hoe we de paarden moesten sturen en stoppen. We reden een rondje door de bak en daarna gingen we op pad! We reden door het dorpje naar het bos. De zon begon al wat te zakken dus het was prachtig in het bos met het goudachtige licht dat door de bomen scheen. De bomen waren prachtig geel en rood gekleurd, echt een sprookjesbos!

Nadat we de paarden afgezadeld hadden werd de succesvolle eerste rit gevierd met meer schnapps! We werden teruggebracht naar het guesthouse waar we nog een drankje namen op het terras voor het tijd was voor het diner. Het eten tijdens deze paardrijvakantie was ruim voldoende. Het diner bestond uit soep, een hoofdgerecht met salade en een toetje. Ook bij het ontbijt en de lunch was er meer dan genoeg. Ik eet zelf geen vlees dus ik kreeg veel kaas maar ze kunnen ook rekening houden met veganisten.

De volgende drie dagen maakten we dagtochten. Iedere dag stond rond 8 uur het ontbijt klaar, daarna werden we opgehaald door onze gids. Behalve Borut ging ook Marusha een paar dagen met ons rijden. Beide gidsen zijn enorm aardig en doen hun best je een fantastische week te bezorgen. We hebben enorm gelachen tijdens onze ritten maar ook genoten van de prachtige omgeving. Het terrein was erg afwisselend, we reden door dorpjes, langs kerkjes, ruïnes van kastelen, door de velden, over de heuvels en door het bos.

Mijn paard Chicka was super fijn te rijden. Ze was wel een echte merrie en keek soms erg lelijk naar de andere paarden, als die te dichtbij kwamen. Soms was het behoorlijk rotsachtig en we moesten een paar stukjes steil klimmen. Gelukkig waren de paarden het terrein gewend en ze voelden erg zeker op de rotsen. In Nederland hebben we natuurlijk nauwelijks heuvels of bergen dus het kan wel even spannend zijn, maar we konden de paarden zeker vertrouwen!

Mijn favoriete route was die van dag 3. Tijdens deze dagtocht kwamen we nauwelijks andere mensen tegen. We reden door de bossen en naar de bergen. Vanaf het punt waar we ‘s middags naartoe gingen hadden we een prachtig uitzicht! Ik bleef me verwonderen over de prachtige kleuren in het bos. Het was gelukkig ook erg goed weer, we konden zelfs in een t-shirt rijden! We hadden erg veel geluk.

De paardrijvakantie vloog voorbij en voor we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan. Voordat we terugreden naar Nederland hebben we de Postojna grotten bezocht: ondergrondse grotten van meer dan 24 km groot en een UNESCO werelderfgoed site. Met een treintje werden we diep de grotten ingebracht waar we een rondleiding kregen van ongeveer een uur. Door de rivier is hier een bijzonder kalksteen landschap gevormd. Dit was een prachtige plek en erg bijzonder om te zien!

Ik heb genoten van de natuur, de paarden en de gezelligheid. Dit is zeker een plek waar ik hoop terug te komen!

Groetjes Aly

Meer weten over deze reis?

Lees alles over deze paardrijvakantie, de vertrekdata, het niveau en het programma op de reispagina.

Meer lezen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.