fbpx

In mei 2023 mocht ik naar de Azoren om onze partnerstal op Faial te bezoeken. Ze hadden hier flink uitgebreid met nieuwe accommodaties en nieuwe programma’s dus het was tijd om eens zelf te gaan kijken!

Faial, één van de eilanden van de Azoren, lijkt een combinatie van Ierland, IJsland en Costa Rica. Je ziet hier steile kliffen, vulkanen en tropische planten. Het ligt midden in de Atlantische oceaan een is een hele bijzondere bestemming. Perfect voor een paardrijvakantie!

Ik bezocht onze partnerstal op het eiland om de nieuwe appartementen te bekijken en natuurlijk een ritje te maken! Ik werd direct hartelijk ontvangen door het personeel met een drankje en een verse chocolade croissant van de chef. De lodge zag er prachtig uit!

Appartement zes was mijn thuis voor een paar dagen. Dit appartement heeft een balkon met prachtig uitzicht over de oceaan. Deze nieuwe accommodaties hebben ze tijdens de pandemie gebouwd en ze zijn erg mooi geworden. Alles was erg netjes en goed afgewerkt.

Behalve de appartementen zijn er ook drie nieuwe tiny houses bijgebouwd. Deze staan aan de andere kant van de weg, ongeveer vijf minuutjes lopen. Ze hebben een kleine keuken, zitruimte, badkamer en een tweepersoonsbed. De bedden zijn in een soort bedstee gebouwd, erg leuk!

Natuurlijk ging ik ook een buitenrit maken. Ik mocht één van de routes van de Faial paardrijvakantie proberen. We reden langs de kust, met een prachtig uitzicht over de blauwe zee. De landweggetjes waren perfect om te galopperen en dat gingen we ook regelmatig doen.

De paarden waren lekker fanatiek en we mochten een paar keer flink gas geven tijdens de galop! Ik heb twee paarden geprobeerd, een grote schimmelruin met veel power en een lieve, bruine merrie die al een tijd op de stal is en duidelijk veel ervaring heeft.

Al het personeel was erg aardig en behulpzaam. Je kunt merken dat ze veel passie hebben voor hun werk en de paarden. Ook de eigenaren zijn enorm vriendelijk en iedereen helpt je graag met het plannen van andere excursies op de Azoren of een verdere rondreis.

Ik heb ook een walvisexcursie gemaakt. We gingen het water op met een catamaran en een bioloog, die ons meer vertelde over de verschillende soorten die hier voorkomen. We hadden geluk, we zagen een groepje van vier potvissen erg dichtbij en er zwommen verschillende soorten dolfijnen naast de boot.

Gelukkig had ik ook tijd om het nieuwe zwembad te proberen! Het zwembad is verwarmd en overdekt dus dat is ideaal met het wisselende voorjaarsweer op Faial. De nieuwe Franse chef maakte iedere dag weer wat lekkers voor ons klaar, vooral de toetjes vond ik erg goed.

Ik was hier maar een paar dagen maar ik zou graag een keer terugkomen om langer te blijven!

Wil jij ook naar de Azoren?

Kom paardrijden langs de kust en naar de vulkaan op dit bijzondere eiland!

Meer info
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.