fbpx

Je bekijkt de reis:Faial Paardrijvakantie Azoren

Boek direct

Wat ga je doen

De Azoren zijn een droombestemming voor ruiters. De vele paadjes die door de boeren werden aangelegd zijn perfect voor een flinke galop. Je geniet hier van prachtige natuur, de eilanden zijn weelderig groen. Je rijdt door lava velden langs de ruïnes van huizen die bij de laatste uitbarsting onder de as werden bedolven.

Vanaf het zwarte zandstrand kun je dolfijnen of walvissen zien zwemmen. De route gaat over vulkanen, door historische dorpjes en bijzondere boomgaarden. Deze reis is ook erg geschikt voor niet-ruiters. Er zijn veel bijzondere excursies zoals walvissen spotten, een jeep tour of duiken. Als je geen genoeg kunt krijgen van de Azoren kun je je verblijf verlengen!
15% korting

Faial Paardrijvakantie Azoren

  • UNESCO werelderfgoed
  • Dolfijnen en walvissen zien
  • Wijnproeverij
  • Vulkanen bezoeken
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden, koffie, sap en water tijdens de maaltijden, wijnproeverij, walvis spotten of stadsbezoek, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, overige drankjes, overige excursies.
Vanaf:
€ 1625,- € 1381,-
-- 15% korting op reizen in februari en maart 2023 -- 10% Vroegboekkorting geldig op reizen die minimaal 90 dagen voor vertrek bevestigd worden. Gebruik de code EB10% in je boeking --
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar de stallen gebracht. Hier maak je kennis met de paarden en de rest van de groep. Tijdens het diner bespreek je de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – Walvissen spotten

Na het ontbijt vertelt de gids je alles over de geschiedenis van het eiland en de rol die walvissen erin spelen. Daarna stap je op je paard voor de eerste rit. Je rijdt naar een uitzichtpunt, met een beetje geluk kun je vanaf hier walvissen en dolfijnen zien! Via de kust rijd je terug naar de lodge waar een heerlijke lunch klaar staat. ‘s Middags ga je naar twee kleine havens. Als het weer goed is kun je hier zwemmen. De paarden overnachten in een klein dorpje en jij wordt teruggebracht naar de lodge voor het diner.

Dag 3 – Vuurtoren rit

Je begint vandaag al vroeg met een rit naar de oude vuurtoren. Je rijdt langs de kust en door prachtige blauwe hortensia bosjes. De oude vuurtoren is niet meer in gebruik, deze werd verwoest tijdens de aardbeving van 1998. Je stopt voor een picknick lunch in de buurt. De paarden blijven hier overnachten, jij wordt met de auto naar Horta gebracht. Hier ga je met een motorboot de zee op om de walvissen en dolfijnen van dichtbij te zien! Het is een fantastische ervaring om zo dichtbij de dieren te zijn! (Let op: alleen in midden- en hoogseizoen). Als het weer of het seizoen niet geschikt is voor walvis spotten dan kun je de stad verkennen. ‘s Avonds dineer je weer op de lodge.

Dag 4 – De vulkaan

Vandaag gaat de route naar één van de hoogtepunten van de Azoren, de Caldeira. Letterlijk, want je rijdt op een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau. De Caldeira van Faial is een krater die overgebleven is na een vulkaan uitbarsting. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Na de lunch rijd je verder door de bergen. Je komt alleen af en toe een boer tegen met zijn koeien. Het eindpunt van vandaag is een kleine vulkaan. Via een smalle tunnel kun je ‘in’ de vulkaan lopen, een bijzondere ervaring! Daarna word je teruggebracht naar de lodge.

Dag 5 – Zwarte stranden

Na het ontbijt zadel je je paard voor de volgende rit. Je gaat vandaag naar Faja baai. In deze baai wordt al 500 jaar wijn en fruit verbouwd door de eilandbewoners. Je moet een stuk door de jungle om bij het strand te komen. Het is een zwart strand, het zand heeft deze kleur door alle vulkanen op het eiland. Hier zie je kleine huisjes gemaakt van gestolde lavablokken. Na een picknick bij de zee is het tijd voor een flinke galop! ‘s Avonds staat er weer een heerlijk traditioneel diner voor je klaar.

Dag 6 – In de jungle

Vandaag rijdt je door een afwisselend terrein en ga je veel galopperen. De rit gaat van de kust , door de wijngaarden en de jungle naar een ander hoogtepunt van de Azoren: de Capelinhos vulkaan. Deze vulkaan barste in 1957 voor het laatst uit. Eerst was hier een dorpje waar walvisvaarders woonden maar na de uitbarsting verdween het onder de as. Er is een bezoekerscentrum waar je meer te weten komt over de vulkanische activiteit op het eiland. Na de lunch rijd je over de vulkaan terug naar het kamp waar de paarden overnachten. Jij wordt naar de lodge gebracht.

Dag 7 – Flink galopperen

Op de laatste rijdag van je paardrijvakantie rijd je van het droge zuiden van het eiland naar het groene noorden. Onderweg geniet je van het uitzicht over de velden en de oceaan in de verte. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Rond lunchtijd kom je aan in het hoogstgelegen dorpje van Faial: Ribeira Funda. Hier staat een picknick voor je klaar met uitzicht over het eiland en de zee. In de namiddag kom je terug op de lodge waar het tijd is voor een laatste diner en wijnproeverij.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en word je naar het vliegveld gebracht. Kun je geen genoeg krijgen van de Azoren? Verleng je verblijf of bezoek één van de andere eilanden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Lusitano en Cruzado paarden en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van 25 paarden dus er is altijd een paard dat past bij jouw wensen en ervaring. Er wordt met speciale trail zadels gereden in Engelse rijstijl. Je helpt mee met het voeren, verzorgen en opzadelen van je paard en het schoonmaken van je tuig na de rit.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in een verbouwde boerderij gemaakt van duurzaam en natuurlijk materiaal. De lodge is gemaakt van lava blokken en hout. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer of je logeert in een tiny house. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Vegetariërs en veganisten zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg 

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 9 ruiters

Leeftijd: vanaf 14 jaar

Dichtstbijzijnde vliegveld: Horta

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leuk: voor niet-ruiters zijn er veel excursies die bijgeboekt kunnen worden, zoals walvis spotten (in midden- en hoogseizoen), zwemmen met dolfijnen, duiken of een jeep tour.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.