fbpx

1. Blijf fit!

Misschien is dit wel het belangrijkste advies voor je paardrijvakantie: zorg dat je fit bent! En dan bedoelen we niet alleen in het zadel. Natuurlijk is het goed om voor vertrek regelmatig te rijden, dat voorkomt een hoop zadelpijn. Maar ook lessen in de sportschool of wekelijks een rondje hardlopen helpen je verder. Tijdens je paardrijvakantie ben je soms uren lang onderweg. Als je voor je reis kracht- en cardiotraining doet krijg je minder snel spierpijn en kun je meer genieten van je ruiterreis. Tijdens sommige tochten moet je ook stukken naast je paard lopen, bijvoorbeeld op een steile afdaling. Ook hierbij helpt een goede training vooraf!

Trektocht te paard in de bergen
Expeditie te paard in Georgië.

2. Neem de juiste spullen mee

Voor een paardrijvakantie geldt: less is more! Vooral als je een trektocht gaat maken wil je niet met onnodig veel spullen slepen. Niets is zo vervelend als elke dag je hele koffer weer moeten inpakken. Denk daarom vooraf goed na welke spullen je echt nodig hebt. Voor vertrek krijg je van ons een paklijst met spullen die je mee moet nemen. Het belangrijkste item vinden wij de schoenen. Natuurlijk kun je op een instructieweek in Spanje prima je leren rijlaarzen meenemen. maar voor de meeste vakanties raden we echter stevige (wandel) schoenen aan. Test je spullen voor vertrek ook goed uit, je wilt geen blaren krijgen tijdens je reis omdat je schoenen nog niet ingelopen zijn. Lees ook onze blog met inpaktips!

Kamperen en kampvuur op paardrijvakantie
Eten bij het kampvuur.

3. Lees meer over je bestemming

Wij bereiden ons graag goed voor op onze reizen. We lezen daarom vooraf zoveel mogelijk over onze bestemming. Voor vertrek sturen we je alle informatie voor de reis, zo weet je wat je kunt verwachten van je paardrijvakantie. Maar kijk ook eens of er in de buurt van je bestemming andere dingen te doen zijn. Misschien heb je tijdens je ruitervakantie tijd om bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vinden het ook leuk om een korte stedentrip aan onze reis vast te plakken. Vlieg je naar je bestemming? Kijk dan eens wat er te doen is in de stad waar je naar toe vliegt. Als je een extra nachtje in een hotel boekt kun je mooi de stad verkennen. Zo kom je op plekken waar je normaal niet aan zou denken.

Excursie naar tempel op paardrijvakantie in India
Tempel bezoeken in India.

4. Maak een buitenrit in de buurt

Als je vooral veel in de bak rijdt kan het fijn zijn om voor vertrek een buitenrit in je eigen omgeving te maken. Behalve dat het hartstikke leuk is, is het ook een mooie kans om je spullen te testen. Misschien gaat je rijbroek wel enorm schuren na een halve dag in het zadel? Bovendien kan buitenrijden heel anders voelen dan een les in de rijbaan. Het is soms best spannend om langs drukkere plekken te rijden, of in volle galop door een veld te galopperen. Als je voor je paardrijvakantie nog een rit maakt krijg je meer zelfvertrouwen en zit je zekerder op je paard. Ook als je regelmatig buiten rijdt met je paard is het altijd goed om weer eens op een ander paard te rijden, tijdens je ruiterreis krijg je ook een ‘vreemd’ paard aangewezen.

Buitenritten en wijn in Frankrijk
Buitenrijden in Frankrijk.

5. Geniet!

We hopen dat je vooral heel erg geniet van je paardrijvakantie: het is een fantastische manier om een bestemming te zien. Je leert veel door op een ander paard te rijden, in een compleet andere omgeving. Je ontmoet ruiters van over de hele wereld, bezoekt bijzondere plekken en probeert nieuw eten uit. Omdat je afhankelijk bent van het weer, de paarden, andere dieren, de rest van de groep en andere omstandigheden kan het altijd zijn dat een reis anders loopt dan gepland. Natuurlijk kan dat vervelend zijn maar probeer het te zien als een nieuwe ervaring. Wij hebben geleerd dat we het meest genieten als we het plan ‘loslaten’ en gewoon afwachten wat er gebeurd. De keren dat we verdwaald zijn hebben we de meest bijzondere dingen gezien!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.