fbpx

Droom je ook van een paardrijsafari tussen de wilde dieren in Afrika? Zie je jezelf al rijden met olifanten of galopperen naast een kudde zebra’s? Met de paarden kun je veel dichter bij het wild komen dan in een safari jeep. Het is heel speciaal om vanaf je paard oog in oog te staan met een neushoorn of giraffe. ‘s Nachts hoor je het gebrul van leeuwen in de verte en lopen er civetkatten rond je tent. Een paardrijvakantie in Afrika is een onvergetelijke ervaring. In deze blog delen we onze favoriete bestemmingen in Afrika voor een safari met paarden!

1. De Okavango Delta in Botswana

Dit is een bijzondere safari in een bijzonder landschap. De Okavango Delta is een Unesco Werelderfgoed gebied. Zodra het regenseizoen aanbreekt en de delta vol loopt vind je hier een enorme variatie aan dieren en planten. In de delta kun je de ‘Big 5‘ tegen komen: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard, evenals vele andere dieren. De tenten en bagage worden vervoerd per kano of op ezels. Er worden in de delta geen auto’s gebruikt en er wordt veel samen gewerkt met de lokale bevolking. Dit is een duurzame manier om Botswana te verkennen!

Safari te paard in de Okavango Delta Botswana
Oog in oog met een olifant in de Okavango Delta.

2. Paardrijsafari in de woestijn van Namibië

Dit is een avontuurlijke rit voor fitte, ervaren ruiters. In Damara vind je olifanten, giraffes en neushoorns.. in de woestijn! De dieren hebben zich extreem goed aangepast aan hun omgeving. Dit deel van Namibië is bijna buitenaards met prehistorische kraters, bijzondere kleuren en de verlaten ‘Skeleton Coast’. Je rijdt langs scheepswrakken en door rotsachtige woestijnlandschappen. Je kunt in een tent slapen maar de meeste mensen kiezen er voor om buiten, onder de sterren, te slapen.

Paarden in de woestijn op safari in Namibië
Op safari in de woestijn van Namibië.

3. De gnoe migratie safari op de Serengeti in Tanzania

In Tanzania maak je een avontuurlijke ruitervakantie buiten de gebaande paden. Tijdens deze unieke safari rijd je mee met de grootste zoogdier migratie ter wereld, die van de gnoe. Onderweg geniet je van de eindeloze vlaktes van de Serengeti en kom je oog in oog te staan met andere wilde dieren, zoals olifanten en giraffes. Daarnaast maak je kennis met de lokale bevolking van het regio. Je overnacht in canvas tenten en geniet van heerlijke maaltijden die worden bereid door de ‘bush’ chef. Een paardrijsafari om nooit te vergeten!

Gnoe migratie op paardrijsfari in Tanzania
Tijdens de jaarlijkse migratie trekken duizenden gnoe’s over de Serengeti.

4. Safari met paarden op de Masai Mara in Kenia

De Masai Mara is een gebied met eindeloze savannah en stroken bos langs de grote rivier de Mara, waar het gebied haar naam aan dankt. Je komt hier de Big 5 tegen: luipaard, leeuw, buffel, olifant en neushoorn en veel andere wilde dieren zoals cheetah, giraffes, nijlpaarden, hyena en meer. In het gebied woont natuurlijk ook de Masai stam, met hun kleurrijke kleding. Dit is de ultieme bestemming voor een safari met paarden in Afrika. De hoeveelheid dieren die je tijdens de ritten ziet is onvoorstelbaar! Er is ook een programma voor niet-ruiters.

Paardrijden bij nijlpaarden op safari in Afrika
Paard bij de nijlpaarden op safari in Kenia.

5. Paardrijsafari in Zuid-Afrika

Vanaf je paard ga je op zoek naar olifanten, giraffes en andere wilde dieren in een privéreservaat in Zuid-Afrika. In kleine groepjes rijdt je de bergen in, waar je een prachtig uitzicht hebt over de savanne. Je gaat ook op safari met de jeep, om roofdieren te spotten. Er is een goede kans dat je leeuwen ziet in het Big 5 gebied. Tijdens je paardrijsafari in Zuid-Afrika ga je één nacht kamperen onder de sterren. Je overnacht in een comfortabele glamping tent, geniet van heerlijk eten en natuurlijk van Afrikaanse wijn. Deze paardrijvakantie mag niet ontbreken op je bucketlist.

Safari met paarden in Zuid-Afrika
Paarden en zebra’s in Zuid-Afrika.

Weet je niet zeker welke reis het beste bij je past? Of twijfel je of je genoeg rijervaring hebt? Neem contact met ons op, we helpen je graag om je droomreis te vinden! Ben je klaar voor je eerste safari met paarden in Afrika? Lees dan ook even deze blog van ‘ikwilmeerreizen.nl’ met tips voor je safari om je reis nog leuker te maken!

Wil je nog meer reisinspiratie?

Bekijk al onze paardrijvakanties in Afrika, van zwemmen in de Nijl in Oeganda tot rijden tussen de lemuren op Madagascar!

Naar de reizen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.