fbpx

Dit zijn onze tips voor de beste bestemmingen voor een paardrijvakantie in de winter! Een paardrijvakantie kun je het hele jaar door doen, maar niet elke bestemming is altijd even leuk. Zo kun je in de winter beter niet de bergen intrekken en is de woestijn in de zomer veel te heet. Ieder kwartaal vertellen we je waar je het komende seizoen het beste naar toe kunt. Deze winter gaan we op zoek naar de sneeuw. Ga jij rendieren spotten, overnachten in een iglo of een ritje maken met de arrenslee? Of ga je liever voor warmte en zoek je de zon op dit jaar?

Zweden

Zweden is de ultieme winter bestemming! We organiseren paardrijvakanties op IJslandse paarden, het perfecte ras om door de sneeuw te rijden. Ingepakt in een warme overall rijd je door besneeuwde bossen en ga je op zoek naar rendieren. Behalve paardrijden zijn er ook andere excursies gepland: je gaat op een sneeuwscooter rijden, maakt een rit met een rendierslee en je kunt in een ijshotel overnachten. Ook voor niet-ruiters is hier genoeg te doen dus dit is de perfecte reis om samen met je partner te doen.

Eland gezien vanaf paard
Rendieren spotten in de sneeuw in Zweden.

IJsland

IJsland is het hele jaar door een geweldige bestemming voor een paardrijvakantie maar in de winter heeft het een extra hoogtepunt: het noorderlicht! Met een beetje geluk kun je dit bijzonder natuurverschijnsel zien tijdens je reis. Je gaat tölten door de sneeuw en neemt een duik in de warmwaterbronnen. Na het rijden kun je opwarmen bij het haardvuur met een kopje thee. Je kunt zelfs over een bevroren meer rijden. Na de ritten heb je tijd om zelf het eiland verder te ontdekken.

Paardrijden in de sneeuw in IJsland
Tölten op een bevroren meer in IJsland.

Roemenië

Roemenië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een winterbestemming, maar het is zeker een aanrader! Bij onze partner logeer je in een bijzonder natuur gebied waar wolven en beren voorkomen. Je verkent het witte heuvellandschap, rijdt door bossen en galoppeert over uitgestrekte velden. Daarnaast kun je een tocht met een paardenslee maken, een bijzondere ervaring! Natuurlijk bezoek je ook het kasteel van Dracula.

Vakantie in de sneeuw in Roemenië
Racen door de sneeuw in Roemenië.

Kroatië

Houd je meer van warmte? In Kroatië geniet je het hele jaar door van de zon. Je komt door de mooiste landschappen van Istrië, langs heldere beekjes, langs eeuwenoude ruïnes en door prachtige boomgaarden. Je rijdt door de heuvels en aan de Adriatische kust op goed getrainde paarden. Er worden heerlijke maaltijden voor je bereidt tijdens de reis. Deze korte break is perfect voor gevorderde ruiters die wat extra vitamine D kunnen gebruiken deze winter!

Paardrijden op het strand in Kroatië
Zonnig Kroatië is ook in de winter een aanrader!

Spanje

Ook in Spanje kun je in de winter nog genieten van zonnig en warm weer. Op onze Weekend Break maak je een trektocht naar bijzondere accommodaties, zo overnacht je in een klooster en een fort. Je rijdt in kleine groepjes en alles is tot in de puntjes geregeld. Geniet van fijne paarden, heerlijk eten en natuurlijk Spaanse wijnen. Je eindigt je reis in de polo hoofdstad van Spanje. Je kunt deze paardrijvakantie met een paar dagen verlengen om deze sport zelf te proberen.

Twee ruiters op buitenritten in Spanje
Paardrijden langs de kust in Spanje.

Kun je niet wachten om een paardrijvakantie te maken deze winter? Laat ons weten waar je naar toe zou willen en we kijken graag wat de mogelijkheden zijn! We houden de actuele reisadviezen goed in de gaten en denken graag met je mee.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.