fbpx

Je bekijkt de reis:Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

Beleef een winters avontuur in IJsland. Tijdens deze tocht rijdt je door het besneeuwde berglandschap in het noorden van IJsland. Dit is één van de ruigste gebieden van het land waar nauwelijks mensen wonen en de paarden vrij rondlopen in de hooglanden. Je maakt dagtochten vanaf de boerderij en, indien mogelijk, rijdt je over één van de bevroren meren. Je rijdt op goed getrainde IJslandse paarden die je kennis laten maken met de comfortabele tölt. Onderweg geniet je van het prachtige, afwisselende landschap. Er is een goede kans dat je het noorderlicht kunt zien tijdens je vakantie!

Inbegrepen: binnenlandse vlucht, transfers, alle maaltijden en drankjes tijdens de reis.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, alcoholische dranken, eventuele hotelovernachting voor en na de ruiterreis.
Voorjaarstip!

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

  • Rijden in de sneeuw
  • Ruige natuur
  • Tölten
  • Noorderlicht zien
Vanaf:
€ 1290,-
Toeslag éénpersoonskamer €150,- Kinderen tot 12 jaar 15% korting
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Het verzamelpunt voor deze reis is het binnenlandse vliegveld van Reykjavik. Hier stap je op het vliegtuig naar het noorden van IJsland waar je wordt opgewacht voor de transfer naar de boerderij. Je krijgt een comfortabele kamer toegewezen waar je lekker kunt bijkomen van de reis. Bij het diner leer je de andere ruiters in de groep beter kennen.

Dag 2 en 3

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld voor een dagtocht door het prachtige winterse landschap. Je rijdt langs de kust van de Noordelijke IJszee en indien het weer het toe laat, rijd je over een bevroren meer, een bijzondere ervaring. Na het rijden is er nog genoeg te doen, je bezoekt het bekende Mývatn meer en de hotsprings van Hverarönd. Tijdens de december rijweek maak je de jaarwisseling mee in IJsland, in maart heb je de mogelijkheid een typisch IJslandse wedstrijd op het ijs te bezoeken.

Dag 4

Vandaag staat er een laatste rit door het IJslandse landschap op het programma. Je stapt op je paard voor een heerlijke tölt met uitzicht op de bergen. Je geniet een laatste keer van het vriendelijke karakter van deze paardjes. Daarna is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar Reykjavik. Hier kom je rond 11 uur aan op het binnenlandse vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je op een boerderij in Saltvik. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer in het net verbouwde guesthouse. De maaltijden worden met veel zorg bereid. Van het warme, energierijke ontbijt tot het typisch IJslandse diner, alles wordt gemaakt met verse ingrediënten. Als je speciale dieetwensen hebt kun je dat vooraf doorgeven.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 14 ruiters

Leeftijd: jonge kinderen zijn welkom.

Transferpunt: vliegveld Eagle Air (Reykjavik).

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Overige activiteiten: na het rijden kun je interessante bezienswaardigheden bezoeken, meestal gelden er geen entreekosten maar het kan toch handig zijn om wat IJslandse kronen bij je te hebben voor het geval je aanvullende activiteiten wilt doen.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.