Je bekijkt de reis:Round-up Saltvik IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

In de zomer lopen de jonge paarden in kuddes in de bergen om te grazen. In september worden deze dieren terug gedreven naar de dorpen waar alle boeren hun paarden weer ophalen en mee naar huis nemen voor de winter. Ruiters gaan dan de bergen in om te paard de kuddes te zoeken en terug te drijven. Dit is een enorm feest voor de IJslandse bevolking: de hele dag is er muziek en eten bij de paddocks. Tijdens deze ruitervakantie beleef je de sfeer tijdens een round-up. Daarnaast maak je prachtige ritten door het bijzondere land. Je rijdt langs de kust, steekt rivieren over en verkent de lavavelden. Natuurlijk ga je flinke stukken tölten. In deze comfortabele gang houd je het makkelijk een paar uur vol in het zadel!

Inbegrepen: binnenlandse vlucht, transfers, accommodatie, alle maaltijden tijdens de reis.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, alcoholische dranken, fooien.

Round-up Saltvik IJsland

  • Horse round-up zien
  • Ruige natuur
  • Mineralenbronnen bezoeken
  • Tölten
  • Watervallen bezoeken
Vanaf:
€ 1920,-
Éénpersoonskamer niet mogelijk. Kinderen €1440,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Vandaag wordt je al vroeg opgewacht op het vliegveld in Reykjavik. Je neemt een lokale vlucht naar Husavik (duur zo’n 40 minuten). Er staat een bus op je te wachten om je naar de boerderij in Saltvik te brengen. Na een korte introductie en een drankje maak je kennis met je paard voor de week. Je maakt een rit langs de kust en de oevers van de Skjálfandafljót rivier. Onderweg rijd je door lava velden en ga je natuurlijk tölten! Dit is een rustige rit om te wennen aan je paard. Je overnacht op de boerderij waar je na de rit kunt ontspannen in de hottub.

Dag 2

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Je rijdt over eeuwenoude paden naar de heuvels van Hvammsheidi. De zandwegen zijn erg geschikt om te tölten. In deze comfortabele gang houd je de uren in het zadel makkelijk vol! Je steekt de rivier over en rijdt verder door de lavavelden. De rit gaat verder naar het prachtige Vestmannsvatn meer waar je een prachtig uitzicht hebt over de omringende vallei. De paarden blijven vannacht op een boerderij in de buurt en jij wordt teruggebracht naar Saltvik. Op de terugweg bezoek je één van de warmwaterbronnen waar IJsland om bekend staat, vergeet je badkleding dus niet!

Dag 3

Je wordt naar de boerderij gebracht waar de paarden gister achter gebleven zijn. Je maakt je paard klaar voor de volgende rit: naar de bossen van Vatnshlid. Je rijdt langs de Laxa rivier met ravijnen aan beide kanten. De rit gaat verder door ruige natuur langs de Mýrarhvísl rivier en terug naar de boerderij in Saltvik. Na de lunch wordt je met een busje naar de plek gebracht waar de round-up morgen zal plaatsvinden. Je overnacht in een guesthouse waar je geniet van een heerlijke traditionele maaltijd.

Dag 4

De dag begint vandaag al vroeg, je zadelt je paard en rijdt samen met de locals naar de paddocks. In de verte zie je de kudde van zo’n 500 jonge paarden al aankomen. Ze worden in de paddocks gedreven waar elke boer zijn eigen paarden er uit zoekt. De hele dag is er muziek en lekker eten. Dit is vooral een sociale aangelegenheid en de sfeer zit er dan ook goed in. Aan het eind van de dag neemt elke boer zijn eigen kudde mee naar huis.

Dag 5

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. Je wordt met de bus terug gebracht naar Reykjavik waar je weer op het vliegtuig stapt naar huis. Of misschien blijf je nog een paar dagen in IJsland om de rest van het eiland te verkennen. Er is hier genoeg te doen!

* Dit is een voorbeeld programma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in een comfortabele kamer op de boerderij van de familie, vlakbij de stallen. Er is een hottub zodat je na de rit lekker kunt ontspannen en je spieren tot rust kunt laten komen. Je overnacht één nacht in een guesthouse. De maaltijden worden met veel zorg bereid. Van het warme, energierijke ontbijt tot het typisch IJslandse diner, alles wordt gemaakt met verse ingrediënten en de nadruk ligt op lokale specialiteiten.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: minimaal 10, maximaal 20 ruiters.

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Startpunt: vliegveld Keflavik
Eindpunt: busstation Reykjavik

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Overige activiteiten: na het rijden worden een aantal interessante bezienswaardigheden bezocht, meestal gelden er geen entreekosten maar het kan toch handig zijn om wat IJslandse kronen bij je te hebben voor het geval je aanvullende activiteiten wilt doen.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Let op: je komt rond 14u weer aan op het busstation in Reykjavik. Vanaf hier kun je de bus nemen naar het vliegveld of de stad.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.