fbpx

Je bekijkt de reis:Snaefellsnes Tour IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

Het Snaefellsnes schiereiland aan de westkust van IJsland wordt door veel toeristen overgeslagen maar is één van de mooiste plekken van het land. Het gebied heeft alles: van watervallen tot vulkanen en zwarte zandstranden. Perfect voor een paardrijvakantie! Je rijdt door lavavelden, over kleurrijke bergen en natuurlijk ga je tölten op het strand. Je overnacht in een comfortabel guesthouse op de boerderij. Omdat de paarden iedere dag ergens anders overnachten kun je toch een trektocht maken, zonder je koffer te hoeven inpakken.

Snaefellsnes Tour IJsland

  • Zwarte zandstranden
  • Tölten
  • Rijden met kudde
  • Strandritten
Inbegrepen: transfers, accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes tijdens de reis, regenkleding, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, alcoholische dranken, eventuele hotelovernachting voor of na de ruiterreis.
Vanaf:
€ 2590,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

De reis start aan het begin van de middag. Het verzamelpunt voor deze reis is het busstation in Reykjavik. Vanaf hier ga je met de bus naar de stallen, waar je kennis maakt met het team en de paarden. Tijdens het diner wordt het programma voor de week besproken. Je overnacht op de boerderij.

Dag 2- De eerste rit

Na het ontbijt is het tijd voor de eerste rit. Je krijgt een introductie over het IJslandse paard en de extra gangen. Het eerste deel van de trektocht gaat langs vruchtbare landbouwvelden de bergen in. Onderweg stop je bij een oude schaapshut om van paard te wisselen. Je rijdt met een kudde loslopende paarden zodat je regelmatig kunt wisselen en de rijpaarden kunnen uitrusten. De rit gaat verder over groene velden en rotsachtige paden aan de voet van de berg.

Dag 3 – Kleurige bergen

Het volgende deel van de trektocht gaat verder over rotsachtige paden. Vandaag ben je ongeveer zeven uur onderweg. Er wordt veel gestapt vanwege het onregelmatige terrein. Je rijdt langs rivieren en door groene valleien. De bergen waar je doorheen rijdt hebben verschillende kleuren, van rood tot grijs, door de mineralen in de grond. De paarden blijven in Stadarhraun en jij wordt teruggebracht naar de boerderij voor het diner.

Dag 4 – Vulkanische valleien

De route van vandaag gaat verder door een vallei die ontstaan is door vulkanische activiteit. Het landschap voelt bijna magisch aan, het is niet zo gek dat er zoveel verhalen over elfen en trollen zijn in IJsland. Je steekt de rivier over en rijdt verder over lavavelden. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte velden en de oceaan in de verte. Met helder weer kun je zelfs de top van de Snaefellsjökull gletsjer zien.

Dag 5 – Door de branding

Natuurlijk staat er vanochtend weer een heerlijk ontbijt voor je klaar. Daarna wordt je naar de paarden gebracht voor het volgende deel van de tocht. Bij Longufjorur ga je het strand op. Je rijdt over de bekende ruiterroute van Snaefellsnes, met uitzicht op de gletsjer. Al töltend door de branding rijd je langs de kust richting het westen. De rit eindigt vandaag bij Gaul.

Dag 6 – Strandrit

De paarden worden gezadeld voor de route terug over het strand. Ondanks dat je dezelfde route rijdt als gister, ziet het er compleet anders uit. Achter je ligt de gletsjer, voor je kijk je uit over de groene velden. Om je heen spelen de loslopende paarden in het water. Afhankelijk van het getij kan het zijn dat je vroeg in de ochtend of later op de dag gaat rijden.

Dag 7 – Zwarte zandstranden

Ook vandaag staat er weer een prachtige rit langs de Atlantische oceaan gepland. Je rijdt over een strand langs het Eldborg lava veld. Door de vulkanische activiteit in dit gebied is het zand op dit strand zwart, erg bijzonder om overheen te rijden! Je steekt riviertjes over en rijdt langs spectaculaire fjorden. Misschien zie je adelaars zitten op de rotsen! Daarna wordt je teruggebracht naar Reykjavik waar je ‘s avonds aankomt.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je op de boerderij van de gids. De boerderij ligt vlakbij de prachtige stranden van Snaefellsnes. Het guesthouse is recent gerenoveerd. Er zijn acht gedeelde kamers voor twee tot vier personen. Er zijn vijf badkamers voor de gasten. De maaltijden worden met veel zorg bereid, van het warme, energierijke ontbijt tot het typisch IJslandse diner. Lunch is een picknick, je maakt ‘s ochtends een lunchpakket klaar. Alcohol is niet inbegrepen, je kunt dit op het vliegveld kopen en meenemen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 18 ruiters

Leeftijd: minimaal 12 jaar.

Transferpunt: BSI busstation in Reykjavik.

Transfer: je wordt op de eerste dag aan het begin van de middag opgehaald. Op de laatste dag kom je in de avond weer terug in Reykjavik. Je kunt dus het beste een dag langer in de stad blijven (of meerdere, misschien ga je nog verder reizen op IJsland!).

Let op: op de boerderij is geen wifi. Je hebt wel bereik met je telefoon maar het is niet heel goed.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bagage: hoge rubberlaarzen worden aangeraden voor de strandrit. Neem zachte tassen mee in plaats van harde koffers en pak licht!

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.