fbpx
>

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Daphne maakte onze winter paardrijvakantie in IJsland waar ze ging tölten op het strand en walvissen ging spotten, hier lees je haar reisverslag!

Ik heb drie heerlijke dagen gehad aan de IJslandse Oceaan. In die drie dagen heb ik op vier verschillende paarden gereden en alle vier met hun eigen karakter. Wat ze in ieder geval gemeen hadden was dat ze kunnen tölten: een gang die je moet ervaren en waar kan dat beter in IJsland zelf?!

Ruiter en IJslands paard op het zwarte zandstrand van IJsland

Het was prachtig om langs de oceaan te rijden en over het lava strand te tölten. Niet alle ruiterpaden waren nu goed toegankelijk door de sneeuw en daarom zijn we ook een keer met de trailer wat verder weg gereden om daar een rit te maken. Elke dag maakten we twee of drie ritjes van 1,5-2 uur, we kwamen steeds terug op de boerderij voor de lunch en het diner. Ik was de enige gast op de boerderij dus ik had een privé kok en privé gids! De kamer was heel netjes met alles wat je nodig hebt en er was een gezellige gezamenlijke ruimte.

Husavik is maar 10 minuten rijden met de auto. Ik werd daarheen gebracht en later weer opgehaald voor de walvistocht die ik ging maken. Die boottocht is zeker een aanrader maar niet voor mensen met een zwakke maag… Ook bij rustig weer kan de zee erg woest zijn en voor je het weet hang je over de reling. Ik had er gelukkig geen last van maar een aantal anderen wel.

Ruiter en paard kijken uit over een besneeuwd landschap en de oceaan in IJsland
IJsland paard tijdens paardrijvakantie

Het wel of niet zien van walvissen blijft een loterij! Ik heb het geluk gehad om van redelijk dichtbij een blue whale te zien ademhalen (fontein!) en dat deel dat ik voor vlakke zee aanzag in eerste instantie was natuurlijk een deel van zijn rug. Husavik zelf was verder niet echt een spannend dorp.

Ik heb ook een avond 1,5 uur in Geosea gedobberd; een thermaal bad in Husavik met uitzicht op de oceaan. Iedereen van jong tot oud zit daar; heel gemoedelijk. Al met al heb ik drie hele fijne dagen gehad en nu sparen om het landschap ook een keer in het groen te zien!

Ruiter en paard op weg tijdens paardrijvakantie in IJsland

Daphne ging op paardrijvakantie in IJsland van 24 t/m 27 maart 2022.


Daphne (49) schreef deze beoordeling. Daphne reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.