fbpx

Je bekijkt de reis:Strandritten in Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie is de perfecte mix van avontuurlijke en ontspannende ritten. De gidsen Steve en Caroline begeleiden de ritten sinds 1996 en doen er alles aan om je een mooie reis te bezorgen. Je rijdt op fijne Andalusische en Arabische paarden. De ritten gaan door de bossen, langs de kliffen en natuurlijk over het strand. Hier kun je het hele jaar door heerlijk rijden! Naast de ritten heb je tijd om te ontspannen op het strand of de stad te verkennen.

Strandritten in Spanje

  • Uitgestrekte stranden
  • Kleine groepen
  • Tijd voor ontspanning
  • Accommodatie vlakbij de zee
Inbegrepen: transfer, accommodatie, lunch en diner (behalve op donderdag), frisdrank bij de lunch, Engelstalige gids, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, ontbijt, drankjes, lunch en diner op donderdag, fooien en persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1345,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht. Hier heb je tijd om te ontspannen voor het tijd is voor het diner. Je bespreekt de plannen voor de rest van de week met de groep.

Dag 2 – De eerste rit

Tussen 8-9 uur wordt je opgehaald bij het hotel en naar de boerderij gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. De paarden worden gezadeld voor de eerste rit. Je rijdt door een prachtig dennenbos naar een 17e-eeuwse wachttoren. Vanaf hier kijk je uit over Cape Trafalgar. Op de eerste rit doe je het rustig aan zodat je kunt wennen aan je paard. Na de rit ga je naar een café voor de lunch. Je komt ’s middags tussen 15-16 uur weer bij het hotel, zodat je tijd hebt om te ontspannen op het strand of het dorpje te bekijken. Je dineert in een lokaal restaurant.

Dag 3 – Het strand op

Vandaag ga je het strand op! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de stallen gebracht voor de volgende rit. Je rijdt door het dennenbos naar het strand van Hierbabuena. Onderweg zijn er mogelijkheden om lekker te galopperen. Natuurlijk staat er ook een mooie galop op het strand op het programma! Je zadelt je paard af en gaat lunchen in het restaurant. Daarna wordt je teruggebracht naar het hotel zodat je tijd hebt om te ontspannen voor het tijd is voor het diner.

Dag 4 – Kliffen

De rit van vandaag gaat naar de top van de kliffen. Vanaf hier kijk je uit over Barbate. Het is een prachtig uitzichtpunt over de stad en de bergen. Bij helder weer kun je zelfs het noorden van Afrika zien liggen in de verte. Onderweg zijn er mogelijkheden om te galopperen. Als de omstandigheden het toelaten ga je lange stukken galopperen in een rustig tempo.

Dag 5 – Spaanse rijschool

Vandaag hebben de paarden een dagje vrij. Je kunt ontspannen aan het strand of Barbate verkennen. Er wordt ook een excursie georganiseerd naar Jerez om de Spaanse rijschool te bezoeken (minimaal 3 deelnemers nodig, kosten niet inbegrepen). De trainers geven een indrukwekkende show met hun fantastische paarden. Het is een fantastische ervaring! Lunch en diner zijn vandaag op eigen gelegenheid. Als je meegaat naar Jerez ga je daar lunchen in een typisch Spaans restaurant. Als er tijd is kun je ook het koetsenmuseum of een paardenwinkel bezoeken waar traditioneel tuig gemaakt wordt.

Let op: de vrije dag kan ook gewisseld worden met het programma van dag 4. Dan is een bezoek aan de Spaanse rijschool helaas niet mogelijk.

Dag 6 – Langs de kust

Er staat weer een bijzondere rit gepland. Vandaag rijd je naar Cape Trafalgar, de plek waar de beroemde zeeslag van Lord Nelson plaatsvond. Je volgt de kustlijn naar El Palmar. Op het strand ga je lekker galopperen en als het kan ook stukken in rengalop. Na de rit is het weer tijd voor een heerlijke lunch in het restaurant in de buurt van de stallen. Tussen 15-16 uur ben je weer terug bij je hotel. Je dineert in Barbate.

Dag 7 – Lekker galopperen

Op de laatste dag rijd je over lange zandpaden die perfect zijn om te galopperen. De rit eindigt bij de kliffen. Je gaat verder richting het westen naar de kustplaats ‘Los Canos de Meca’. Daarna neem je afscheid van je paard. Na de lunch word je teruggebracht naar het hotel. Misschien wil je nog even naar het strand voor het tijd is voor het diner.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Tussen 7.30u en 9u wordt je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. De tijd is afhankelijk van de vertrektijd van de eerste vlucht. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

Let op: in juli en augustus kun je vanwege de drukte minder op het strand rijden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Arabieren. De gidsen kennen hun paarden erg goed en doen er alles aan om een paard te zoeken dat past bij jouw wensen. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. Je rijdt met Engelse zadels, van leer of synthetisch materiaal gemaakt. De paarden hebben een eigen zadel en het team zadelt ze op maar je kunt je eigen paard poetsen en het hoofdstel indoen als je wilt.

Accommodatie

Van maart t/m half november verblijf je in het Adiafa hotel in het centrum van Barbate, een sfeervolle kustplaats. Het hotel ligt maar 50 meter van het strand en is de perfecte plek om te ontspannen na een rit. De kamers hebben een badkamer en-suite en twee éénpersoonsbedden. Je kunt een kamer met balkon aanvragen tegen een toeslag.

In februari en eind november verblijf je in het Playa Barbate Apart Hotel. Ook dit hotel ligt in het centrum van Barbate. Je krijgt een apartement met woonkamer, terras of balkon, keuken, badkamer en één of twee slaapkamers.

Het ontbijt is niet inbegrepen maar in het Apart Hotel kun je zelf koken of bij een café in de buurt eten. Bij het Adiafa hotel is er een ontbijtbuffet, wat je vooraf of ter plekke kunt betalen. De lunches zijn in een restaurant in de buurt van de stallen. Je luncht na de ritten, meestal tussen 13.30 en 14.30u.

Het diner is in een restaurant in Barbate. Er worden lokale gerechten geserveerd met vlees en vis maar er kan rekening gehouden worden met vegetariërs of andere dieetwensen.

Op donderdag heb je een vrije dag, er zijn dan geen maaltijden inbegrepen, je kunt zelf bij een restaurant gaan eten zodat je tijd hebt om te ontspannen. Voor niet-ruiters zijn de lunches niet inbegrepen, het diner wel.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 83 kg

Transferpunt: vliegveld Malaga

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Boek een vlucht die voor 14u aankomt, je wordt om 14.30u opgehaald. Op de laatste dag ben je om 10u terug op het vliegveld, boek een vlucht die na 12u vertrekt. Het is ongeveer twee uur rijden van het vliegveld naar het hotel.

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de (ren)galop goed beheersen in open terrein.

Leeftijd: er is geen minimale leeftijd maar deze paardrijvakantie is niet zo geschikt voor jongere ruiters. Kinderen moeten gevorderd zijn en op paarden kunnen rijden, er zijn geen pony’s.

Goed om te weten: in de zomermaanden kunnen de rijtijden worden aangepast om de drukte op het strand te vermijden.

Hoelaat je ‘s ochtends opgehaald wordt voor de ritten is afhankelijk van het seizoen, de temperatuur en de rit. Op warme dagen wordt je voor strandritten rond acht uur opgehaald, op koelere dagen en in het voor- en najaar om half negen en in de winter rond negen uur.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.