fbpx

Je bekijkt de reis:Sneeuwritten in Roemenië

Boek direct

Wat ga je doen

Ook in de winter is Roemenië een bijzondere bestemming voor een paardrijvakantie. Je maakt onvergetelijke ritten door de sneeuw. Je verkent het witte heuvellandschap, rijdt door bossen en galoppeert over uitgestrekte velden. Daarnaast kun je een tocht met een paardenslee maken, een bijzondere ervaring! Je brengt een bezoek aan het kasteel van Dracula en loopt rond in de middeleeuwse dorpjes van Transsylvanië. In dit gebied komen herten, wolven en lynxen voor. De gids vertelt je graag meer over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Na de ritten kun je opwarmen bij de haard in het guesthouse. Je geniet van heerlijke maaltijden en een drankje in de bar. Dit is de ideale wintervakantie voor liefhebbers van rust en ruimte.

Sneeuwritten in Roemenië

  • Galopperen in de sneeuw
  • Tocht met paardenslee
  • Kasteel van Dracula
  • Nauwelijks toeristen
Inbegrepen: vliegveld transfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, alle activiteiten, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, overige drankjes, vrijwillige bijdrage natuurbeschermingsproject, fooien.
Vanaf:
€ 1065,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar het guesthouse bij de stallen gebracht. Het is ongeveer drie uur rijden. Op het bedrijf maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de komende week.

Dag 2 en 3 – Paardrijden in de sneeuw

De dag begint met een flink ontbijt zodat je klaar bent voor een dag in het zadel. Je maakt ‘s ochtends en ‘s middags een rit van 2-3 uur. Tussendoor kom je terug naar de stallen voor de lunch en kun je opwarmen bij het haardvuur. Tijdens de ritten rijdt je door de heuvels en ga je natuurlijk galopperen door de sneeuw! In dit gebied komen veel bijzondere dieren voor, je gids verteld je graag meer over de vogels, beren en wolven. Het is een bijzondere ervaring om door het magische sneeuwlandschap te rijden. Het is zo stil om je heen! ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 4 – Het kasteel van Dracula

De paarden hebben een dagje vrij en jij gaat met de auto op pad. Je brengt een bezoek aan kasteel Bran. Hoewel het geen connectie heeft met de fictieve figuur staat dit kasteel bekend als de woonplaats van Dracula. Het hooggelegen kasteel met de typische rode torens is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Roemenië. De geschiedenis van deze plek is nog veel bijzonderder dan het verhaal van Dracula zelf. Daarna rijd je verder naar één van de middeleeuwse stadjes van Transsylvanië met hun rijke geschiedenis.

Dag 5 t/m 7 – Arrenslee rit

Er staan nog meer winterse ritten voor je op het programma. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags trek je er met je paard op uit. Je verkent het gebied rond de stallen. Je rijdt door bossen, over besneeuwde heuvels en galoppeert door de velden. Met een beetje geluk zie je herten of sporen van wolven en lynxen. Je kunt een rit door de sneeuw maken met een paardenslee, een bijzondere ervaring! Wil je even bijkomen? Je kunt er voor kiezen om een rit over te slaan en met een boek bij het haardvuur te gaan zitten. Je komt helemaal tot rust op deze paardrijvakantie!

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en wordt je teruggebracht naar het vliegveld. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze bijzondere week.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt, zijn kruisingen tussen Shagya Arabieren, Hongaarse sportpaarden en kruisingen van lokale rassen. De paarden zijn fit en gewend aan het ruige terrein. Ze zijn goed getraind en voorwaarts. Het tempo is afhankelijk van het terrein. In de heuvels wordt veel gestapt maar op de vlakke stukken zijn er genoeg mogelijkheden voor een flinke galop door de sneeuw. Er wordt Engels gereden met comfortabele endurance- en veelzijdigheidszadels. Je kunt meehelpen met de verzorging van de paarden.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in een modern guesthouse. Je slaapt in comfortabele tweepersoonskamers met eigen badkamer. Op verzoek zijn er éénpersoonskamers beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag. De accommodatie heeft een gezellige woonkamer met open haard en er is een bar. Het guesthouse heeft wifi. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse ingrediënten van het bedrijf of van boeren uit de buurt. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Transferpunt: vliegveld Boekarest

Let op: boek een vlucht die voor 16 uur aankomt en na 14 uur vertrekt in verband met de transfer.

Bagage: een veiligheidscap is verplicht.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in alle gangen onder controle hebben in open terrein.

Verantwoord reizen: een groot deel van de energie die op het bedrijf wordt opgewekt is afkomstig van natuurlijke bronnen, de gebouwen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en voor de maaltijden worden ingrediënten gebruikt die op het bedrijf of door lokale boeren zijn verbouwd.

Bijzonder: het bedrijf heeft een natuurproject opgezet met als doel het opzetten van een natuurreservaat in de Karpaten, om de bijzondere landschappen, flora en fauna te beschermen. Je kunt hieraan bijdragen door een donatie te doen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.