fbpx

Je bekijkt de reis:Paardrijden in de Karpaten Roemenië

Boek direct

Wat ga je doen

Bezoek het land van Dracula en reis terug in de tijd. In Roemenië rijd je over uitgestrekte heuvels, eindeloze vlaktes en door dichte bossen. Onderweg maak je kennis met één van de meest traditionele culturen van Europa. Paarden zijn hier nog steeds een belangrijk transportmiddel en de meeste mensen leven van de landbouw. Je komt grote kuddes schapen tegen en spot bijzondere vogels. De gids vertelt je graag meer over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Daarnaast kun je een excursie maken naar een hut waar je beren kunt spotten. Transsylvanië heeft een rijke geschiedenis, in de heuvels kom je langs middeleeuwse kerken en kloosters. Natuurlijk bezoek je het kasteel van Dracula. Je verblijft in een comfortabel guesthouse en kunt een nacht kamperen in de bergen.

Paardrijden in de Karpaten Roemenië

  • Kasteel van Dracula
  • Kamperen met je paard
  • Beren zien
  • Veel galopperen
Inbegrepen: vliegveld transfer, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden, alle activiteiten, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, drankjes aan de bar, vrijwillige bijdrage natuurbeschermingsproject, fooien.
Vanaf:
€ 1065,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar het guesthouse bij de stallen gebracht. Het is ongeveer drie uur rijden. Op het bedrijf maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de komende week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de komende week. Na een korte introductie stap je op voor de eerste rit. Je rijdt door de valleien en de heuvels en kunt rustig aan je paard wennen. Je rijdt door een natuurreservaat waar bijzondere planten voorkomen. Na een rit van ongeveer drie uur ga je terug naar de stallen voor de lunch. ‘s Middags word je met de auto naar het bos van de ‘Stramba Valley’ gebracht, een UNESCO werelderfgoed site. Samen met een gids maak je een wandeling van ongeveer twee uur door dit prachtige bos. Hier vind je de hoogste bomen van Roemenië! Je gids vertelt je alles over de planten en dieren in dit bijzondere natuurgebied. Je gaat terug naar de boerderij voor het diner.

Dag 3 – Beren spotten

Vandaag maak je de eerste dagtocht in de prachtige omgeving van het bedrijf. Je geniet van de rust en de bijzondere natuur. Misschien zie je onderweg wel sporen van beren of wilde zwijnen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de heuvels. In de velden kun je stukjes galopperen. De eigenaren van het bedrijf zetten zich in voor het behoud van deze bijzondere natuur en de dieren die er voorkomen. Ze vertellen je er graag meer over! Na de rit staat er een heerlijk diner voor je klaar in het guesthouse.

Dag 4 – Cultuur proeven

De paarden hebben een dagje vrij en jij gaat met de auto op pad. Vandaag leer je meer over de rijke geschiedenis van Transsylvanië. Je rijdt door kleine dorpjes richting het noorden, naar Sighisoara. Dit middeleeuwse stadje is één van de culturele centra van het Saxische gebied. Daarna ga je verder naar Viscri waar je de beroemde kerk bezoekt. Deze kerk staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de stad leven mensen nog steeds op traditionele manier. Je krijgt een typisch Saxische lunch met lokale wijn en pruimen brandy. Na een wandeling door het centrum keer je terug naar de stallen voor het diner.

Dag 5 – Kamperen

Er staat weer een lange rit op het programma. Je rijdt vandaag over de heuvels en door dichte bossen. Je kunt je makkelijk voorstellen dat hier beren en wolven voorkomen, het landschap is nog zo ongerept. In de bergweides zijn genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Na de lunch rijd je verder naar een gebied waar de tijd stil lijkt te staan. Het land wordt hier nog bewerkt met ossen en er is geen elektriciteit. Vannacht ga je kamperen bij één van de kleine boerderijen. Je geniet van een heerlijke maaltijd rond het kampvuur. Wil je liever niet kamperen? Je kunt ook teruggebracht worden naar de boerderij.

Dag 6 – Flink galopperen

Je wordt gewekt door het geluid van de vogels in het kamp. Na het inpakken van de spullen stap je op je paard voor de rit terug naar de stallen. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de bergen. Met een beetje geluk zie je sporen van beren of wolven en spot je bijzondere vogels zoals de hop of een schreeuwarend. ‘s Middags kom je weer aan bij het guesthouse waar je kunt bijkomen op de veranda.

Dag 7 – Op bezoek bij Dracula

De laatste rit van de week gaat door de bossen en heuvels rond de stallen. Je geniet van prachtige uitzichten en galoppeert door groene bergweides. Je zit ongeveer drie uur in het zadel. Daarna ga je terug naar de stallen voor een late lunch. ‘s Middags breng je een bezoek aan kasteel Bran. Hoewel het geen connectie heeft met de fictieve figuur staat dit kasteel bekend als de woonplaats van Dracula. Het hooggelegen kasteel met de typische rode torens is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Roemenië. De geschiedenis van deze plek is nog veel bijzonderder dan het verhaal van Dracula zelf.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en wordt je teruggebracht naar het vliegveld. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze bijzondere week.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt, zijn kruisingen tussen Shagya Arabieren, Hongaarse sportpaarden en kruisingen van lokale rassen. De paarden zijn fit en gewend aan het ruige terrein. Ze zijn goed getraind en voorwaarts. Het tempo is afhankelijk van het terrein. In de bergen wordt veel gestapt maar op de vlakke stukken zijn er genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Er wordt Engels gereden met comfortabele endurance- en veelzijdigheidszadels. Je kunt meehelpen met de verzorging van de paarden. Het is belangrijk dat je fit genoeg bent om veel tijd in het zadel door te brengen. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het erg steil is.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in een modern guesthouse. Je slaapt in comfortabele tweepersoonskamers met eigen badkamer. Op verzoek zijn er éénpersoonskamers beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag. De accommodatie heeft een gezellige woonkamer en er is een bar. Op de veranda kun je na de ritten lekker ontspannen. Het guesthouse heeft wifi. Bij goed weer is het mogelijk om een nacht te kamperen in de bergen. In het kamp zijn geen faciliteiten. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse ingrediënten van het bedrijf of van boeren uit de buurt. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 5 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Transferpunt: vliegveld Boekarest

Let op: boek een vlucht die voor 16 uur aankomt en na 14 uur vertrekt in verband met de transfer.

Bagage: een veiligheidscap is verplicht.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in alle gangen onder controle hebben in open terrein.

Leuk: je kunt een excursie maken naar een observatie hut in de bergen, hier kun je beren, vossen of zelfs wolven zien. De toegangskosten voor het natuurgebied zijn €30,-

Verantwoord reizen: een groot deel van de energie die op het bedrijf wordt opgewekt is afkomstig van natuurlijke bronnen, de gebouwen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en voor de maaltijden worden ingrediënten gebruikt die op het bedrijf of door lokale boeren zijn verbouwd.

Bijzonder: het bedrijf heeft een natuurproject opgezet met als doel het opzetten van een natuurreservaat in de Karpaten, om de bijzondere landschappen, flora en fauna te beschermen. Je kunt hieraan bijdragen door een donatie te doen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.