Je bekijkt de reis:Wilde Paarden in Portugal

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte ruiterreis voor natuurliefhebbers die ook van een beetje comfort houden. Vanuit het traditionele berghuis maak je dagelijks prachtige ritten door één van de mooiste gebieden van Portugal. Onderweg maak je kennis met de wilde Garrano paarden, de voorouders van de Amerikaanse Mustang. Je rijdt door groene bergweides, langs watervallen en over eeuwenoude paden. Het gebied heeft een rijke geschiedenis die je terugziet in de bijzondere kastelen en monumenten. De hartelijke eigenaren kunnen je alles vertellen over de Iberische wolf in dit gebied, waar ze al jaren onderzoek naar doen.

Inbegrepen: transfers van en naar het vliegveld, accommodatie in het sfeervolle berghuis, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes tijdens het verblijf.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, extra activiteiten.

Wilde Paarden in Portugal

  • Wilde paarden zien
  • Eigen paard verzorgen
  • Prachtige natuur
  • Yoga en meditatie les
Vanaf:
€ 1570,-
Toeslag éénpersoonskamer €175,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het berghuis gebracht waar je de rest van de week zult doorbrengen. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en wordt het plan voor de rest van de week besproken.

Dag 2

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden en krijg je een paard toegewezen voor je ruitervakantie. De eerste rit gaat over de prachtige paden van de Peneda berg. Je gaat lunchen in een traditioneel restaurant waarna je een bezoek brengt aan het Peneda-Gerês bezoekerscentrum. Hier kom je meer te weten over de regio en de biodiversiteit in dit gebied. Daarna worden de paarden weer gezadeld voor een zonsondergangsrit waarbij je op zoek gaat naar de wilde Garrano paarden.

Dag 3

Vandaag rijd je naar de oostelijke grens van Portugal. Wederom ga je op zoek naar de Garrano kuddes. Ook rijd je langs megalithische monumenten die getuigen van de vroegste bewoning van het gebied. Hier vind je de grootste megalithische necropolis van het Iberische schiereiland. Onderweg geniet je van een picknick lunch. De route van vandaag is erg geschikt voor lange stukken galop.

Dag 4

’s Ochtends rijd je de berg op voor prachtige uitzichten over het nationale park. Deze rit is erg geschikt voor lange stukken galop. Na de lunch in een lokaal restaurant breng je een bezoek aan het historische centrum van Melgaco met een kasteel en vele kerken. Je stopt in Alvarinho om de wereldberoemde lokale witte wijn uit te proberen.

Dag 5

Vandaag laat je de berg achter je en rijd je over de heuvels van Monteiro, in de richting van de winterweides. Het is een bijzonder landschap met grote granieten rotsen verspreid over het terrein. Je rijdt door kleine dorpjes vol geschiedenis en tradities. Na een picknick lunch rijd je terug over het ‘transhumance’ pad wat de herders gebruiken om hun kuddes van en naar de zomerweides te brengen. Deze weg werd vroeger eveneens gebruikt als verbinding tussen Spanje en Portugal.

Dag 6

Na het ontbijt breng je een bezoek aan een middeleeuws kasteel en het pilgrimsheiligdom van Penada. Het bouwwerk uit de 18e eeuw bevindt zich midden in de bergen en is een indrukwekkend gezicht. Je luncht bij de Laboreiro rivier waar je kunt zwemmen in de natuurlijke warmwaterbron. Vervolgens worden de paarden gezadeld voor een heerlijke middagrit.

Dag 7

Vandaag leidt de rit naar de vallei van de wolven, één van de mooiste valleien in het gebied. Er komen hier veel verschillende diersoorten voor en er worden regelmatig bijzondere dieren gespot. Ook bij de Garrano paarden is dit een populair gebied dus er is een goede kans dat je de kuddes wilde paarden tegen komt. Na de lunch rijd je terug naar huis, helaas was dit de laatste rit van je vakantie.

Dag 8

De laatste dag is alweer aangebroken. Je wordt naar het vliegveld gebracht met hopelijk veel mooie herinnering aan deze prachtige reis.

* dit programma is onder voorbehoud en kan altijd worden aangepast aan het weer of andere omstandigheden.

De paarden

Je rijdt op de prachtige Lusitano paarden waar Portugal om bekend staat. De Lusitano is dapper, behendig en mensgericht. Deze dieren werden vroeger dan ook voor het stierenvechten gebruikt. Daarnaast zijn er een aantal Garrano paarden die afstammen van de wilde paarden in dit gebied. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. Er zijn paarden voor ruiters van ieder niveau dus er is altijd een paard dat bij jou past! Er wordt gereden met Engelse zadels.

Je rijdt door het Peneda-Gerês National Park met dichte bossen, steile kliffen en heldere rivieren. Het is het enige nationale park van Portugal. Het terrein is erg afwisselend, je rijdt door (verlaten) dorpjes en langs indrukwekkende watervallen. Onderweg ga je op zoek naar de wilde Garrano paarden die in dit gebied leven. De Amerikaanse Mustangs stammen af van Garrano paarden die door Spaanse en Portugese veroveraars naar Amerika werden gebracht. Daarnaast is dit het gebied van de wolf, als je heel veel geluk hebt hoor je ze misschien huilen.

Accommodatie

Tijdens je vakantie verblijf je in het sfeervolle berghuis van de familie. Het is recentelijk verbouwd maar ingericht in een traditionele stijl. Het huis is van alle gemakken voorzien, zoals wifi en tv. De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer. Het huis ligt in een groene oase in één van de mooiste gebieden van Portugal. Het is de perfecte plek om tot rust te komen na de rit. Daarnaast is er een natuurlijke warmwaterbron op twee minuten lopen van het huis waar je heerlijk kunt zwemmen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 5 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Minimumleeftijd: 16 jaar

Transferpunt: vliegveld Porto

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd er bij het boeken van je vluchten rekening mee dat je voor 14.30 uur aankomt op dag 1 en na 12 uur vertrekt op dag 8.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leuk: Tijdens je ruitervakantie kun je een meditatie en yoga les volgen om helemaal te ontspannen. 

Let op: tijdens deze vakantie zorg je zelf voor je paard, je haalt hem uit de wei, poetst en zadelt zelf en na de rit spuit je het paard af.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.