fbpx

In maart mocht ik (Aly) onze ‘Middellandse Zee Trail in Spanje proberen, hier lees je mijn reisverslag!

In Nederland was het fantastisch voorjaarsweer maar helaas werd er in Barcelona regen voorspeld. Toch jammer als je uitkeek naar een reis in het zonnige Spanje maar daar liet ik me niet door tegenhouden. Met mijn regenjas aan stond ik dus te wachten op het vliegveld voor de transfer naar de Costa Brava. Al snel kwam ik de andere ruiters tegen. Ze kwamen allemaal uit Duitsland en Zwitserland dus ik kon mijn Duits weer ophalen deze week. Met z’n allen stapten we in de taxi die ons in twee uur naar het hotel zou brengen. Onderweg hadden we het natuurlijk over paarden en welke andere reizen we al hadden gemaakt. Vier van de negen andere ruiters bleken al eerder op deze stal te zijn geweest en ze waren erg enthousiast over de ritten!

Het guesthouse waar we de komende twee nachten zouden logeren was een oude watermolen. Het was een enorm sfeervol huis met een prachtige tuin. Iedere kamer had een andere look, ik kreeg een blauwe kamer met gele sterren op het plafond geschilderd en een hemelbed! Het diner werd de hele week vrij laat geserveerd, tussen half negen en negen uur, dus toen we aan tafel zaten had ik best trek. Als vegetariër is het toch altijd even afwachten wat er op het menu staat maar ik heb genoten van salades, pasta, risotto en tortilla. Vooral de picknick lunches tijdens de rit waren erg uitgebreid. Ook de andere hotels waar we tijdens de trektocht logeerden waren goed. Het zijn geen luxe accommodaties maar wel sfeervol en schoon.

De paarden zijn natuurlijk altijd het hoogtepunt van een ruitervakantie en ze stelden ook deze keer niet teleur. Ik mocht deze week op Flamenco rijden, een Hispano Arabier. Ik ben gek op Arabische paarden dus dat kwam goed uit! Volgens de andere meiden was dit één van de beste paarden van stal. Flamenco was nogal fanatiek dus van de gids mocht ik de eerste dagen voorop rijden. Flamenco werd namelijk ook veel als gids paard gebruikt dus dat was hij gewend. Ik merkte direct hoe gevoelig hij was, ik kon hem met één hand sturen en met een kleine ophouding inhouden. Tijdens de eerste galop liet hij zien hoe snel hij kon. Op deze trektocht lag het galop tempo hoog maar ik merkte aan Flamenco dat hij nog sneller kon!

De eerste twee dagen reden we door de heuvels, bossen en velden. Sommige paden waren rotsachtig maar op de vlakke stukken gingen we flink galopperen. De paarden hadden er zin in dus de eerste galop ging al erg hard! De paarden zijn hier gewend om achter elkaar te blijven lopen maar dat betekent niet dat je langzaam gaat, het tempo lag direct hoog. De paarden waren erg fit en konden het lang vol houden, we gingen zo’n 10 minuten aan één stuk galopperen. Één van de meiden had de route bijgehouden in haar app en zei dat we een maximumsnelheid van bijna 40 km/uur hadden gehaald tijdens het galopperen!

Onderweg stopten we voor picknicks. We zadelden de paarden dan af zodat ze ook een beetje konden uitrusten. Bij warm weer kun je op de lunchplekken zwemmen maar daar vond ik het nu iets te fris voor! We hadden trouwens wel geluk, want het heeft tijdens de trektocht niet geregend. Pas na de laatste rit begon het te miezeren, perfecte timing! Na de rit overnachten de paarden in weilanden in de buurt van de hotels. Ze kregen zowel tijdens de lunch als aan het einde van de dag een flinke portie krachtvoer en veel hooi. Nadat ze het krachtvoer op hadden mochten ze met z’n alleen in één kudde staan. Ze konden dus lekker rondlopen en grazen ‘s nachts.

Normaal gesproken ontbeten we rond 9 uur en gingen we rond 10 uur naar de paarden om ze op te zadelen voor de rit. Op de derde dag begonnen we eerder, om 7 uur stond het ontbijt klaar en om 8 uur gingen we naar de paarden. Er stond namelijk een lange rit op het programma. Ik vond dit de mooiste route van de week. We begonnen met een een rit naar het strand. Daar aangekomen gingen we galopperen door de branding! Omdat het strand hier maar smal is konden we niet zo hard maar als het getij gunstig is gaan ze hier meer dan 15 minuten achter elkaar galopperen. Ondanks dat ik de tweede ruiter was in de groep werd ik flink nat door het paard voor me! Kwam die regenkleding toch nog van pas.

Daarna reden we door de duinen verder naar het bos. Onderweg kwamen we langs een archeologische vindplaats waar een Griekse tempel en een Romeinse muur opgegraven waren. We reden door een beschermd natuurgebied naar de kliffen. Het bos waar we doorheen reden vond ik erg mooi, al ben ik wel een beetje bevooroordeeld want ik ben altijd gek op bos! Langzaam gingen we verder omhoog en al snel hadden we een prachtig uitzicht op de Middellandse zee in de verte. We reden naar het uiterste puntje waar we de paarden afzadelden en gingen picknicken op de kliffen. Het was prachtig weer toen we hier waren dus we konden genieten van een heerlijk broodje en een dutje in de zon.

Ook de rest van de dag zat het tempo er weer goed in. We hebben de hele middag veel en lang gegaloppeerd, heerlijk! Tegen de avond kwamen we bij het volgende hotel aan, dit lag ongeveer een kilometer van het strand maar we waren allemaal te hongerig om nog te gaan wandelen. De volgende ochtend reden we gelukkig alweer langs het strand, het uitzicht hier was fantastisch! Daarna ging de rest van de route door de bossen en velden. Onderweg kwamen we ook door veel sfeervolle, middeleeuwse stadjes. In één van deze plaatsen stopten we voor een lekkere paëlla in een restaurant. De huizen waren hier allemaal gemaakt van een bijzondere steensoort die kenmerkend is voor de regio. Het leek wel of we terug in de tijd waren gegaan!

Het was een geslaagde week met snelle ritten en een afwisselende omgeving. Rudi, de gids, deed erg zijn best om iedereen een mooie week te bezorgen en de eigenaren van de hotels maakten lekkere maaltijden voor ons klaar. De paarden op deze reis zijn fantastisch en er wordt veel aandacht besteed aan paardenwelzijn. Oja, aan het einde van de week sprak ik best weer wat Duits dus het was ook nog eens leerzaam 😉

Groetjes van Aly

Is dit de perfecte paardrijvakantie voor jou?

De Middellandse Zee trail is een snelle trektocht voor ervaren ruiters!

Bekijk de reis
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.