fbpx

Op dit moment weten we niet wanneer reizen weer mogelijk is. Gelukkig kunnen we wel dromen van fantastische bestemmingen. Waar wil jij naar toe als de grenzen weer open zijn? Een vakantie te paard is een duurzame manier van reizen. We werken samen met bedrijven die aandacht hebben voor het klimaat en voor de mensen om hun heen. Veel van onze partners werken samen met lokale gemeenschappen. Deze mensen zijn zwaar getroffen door de economische gevolgen van corona en zijn afhankelijk van het toerisme. Daarnaast ga je op een paardrijvakantie naar plekken waar weinig toeristen komen. Ruitervakanties zijn daarmee een erg geschikte manier om het reizen op een duurzame en verantwoorde manier weer op te pakken. Maar hoe kies je nu de perfecte paardrijvakantie voor jou?

Rijervaring

Het belangrijkste punt om over na te denken bij het boeken van een paardrijvakantie is het niveau van de reis. We hebben vakanties te paard voor ruiters van ieder niveau. Veiligheid staat natuurlijk voorop dus het is belangrijk dat je eerlijk bent over je ervaring en over je conditie. Je geniet meer van een reis waar je ontspannen op je paard zit. Hier lees je meer over de niveaus van de reizen. Als je een vergevorderde ruiter bent kun je alle paardenreizen maken, ook bijvoorbeeld een safari in een gebied met roofdieren of een rit waar veel gegaloppeerd wordt. Als gevorderde ruiter heb je ook veel opties, van trektochten door India tot strandritten in Griekenland en expedities in de bergen van Patagonië. Als je nog nooit gereden hebt kun je kiezen voor een instructieweek waar je les krijgt maar ook buitenritten gaat maken. Na een week in het zadel is je zelfvertrouwen enorm gegroeid! Heb je al wat lessen gehad, kun je lichtrijden in draf en heb je al eens gegaloppeerd? Ook dan is er genoeg keus. Op tochten door de bergen wordt vaak vooral gestapt, met af en toe een drafje of galop. Ook op standplaatsvakanties kan het niveau van de rit vaak goed aangepast worden aan de groep. Maak je geen zorgen als je een ervaren ruiter bent, als het niveau verschil te groot is, wordt de groep vaak gesplitst zodat je toch kunt galopperen!

Steigerend paard bij bergmeer
Paardrijvakantie langs de vulkanen van Ecuador.

Standplaats of trektocht?

Een ander belangrijk aspect van je paardrijvakantie is de soort reis. Je zou alle reizen in twee categorieën kunnen indelen: standplaats of trektocht. Bij een standplaatsvakantie blijf je de hele week op dezelfde accommodatie logeren. Het voordeel is dat je niet elke dag je spullen hoeft in te pakken. Je verblijft vaak op, of in de buurt van, de stallen en gaat je helemaal thuis voelen op een bedrijf. Omdat je niet op tijd op de volgende bestemming hoeft aan te komen is er meer flexibiliteit in het programma. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ochtend niet te rijden maar bij te komen of te wandelen. Daarnaast is er vaak genoeg tijd om bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken of op het strand te liggen. Je kunt verschillende paarden proberen of meedoen aan andere activiteiten op het bedrijf. Bij een trektocht ga je iedere dag, of iedere twee dagen, naar een nieuwe plek. Het voordeel is dat je veel van een land kunt zien. Je rijdt iedere dag in een andere omgeving. Op sommige vakanties leg je in een week een flinke afstand af! Onderweg kom je bijzondere mensen tegen en leer je meer over de cultuur van een land. Vaak rijd je op plekken die door de meeste toeristen overgeslagen worden. Omdat je steeds op hetzelfde paard rijdt leer je deze goed kennen!

tipi tent op paardrijvakantie in Zweden
Slapen in tipi’s op trektocht door Noord Zweden.

Comfort en reisgezelschap

Vind je het heerlijk om in een tentje te slapen en op het kampvuur te koken? Of houd je meer van een comfortabel bed en een uitgebreid ontbijt? Dit is jouw droomvakantie dus denk ook na over hoeveel comfort je wilt op je reis. De één heeft behoefte aan wat meer faciliteiten terwijl de ander het liefst zo avontuurlijk mogelijk reist. Natuurlijk is de soort accommodatie ook afhankelijk van je reisgezelschap. Als je met kinderen reist kan het fijner zijn om een accommodatie met zwembad te hebben waar ze zich na de ritten kunnen vermaken. Als je met het hele gezin op reis gaat is een boerderij of ranch een aanrader. Hier is voor iedereen wat te doen: jij stapt op je paard om koeien te drijven, de kinderen leren lasso werpen en je partner kan de cowboys helpen om hekken te repareren. Voor de echte avonturiers zijn er de expedities: geen vaste route, kamperen in simpele tenten of slapen onder de sterren en ver weg van de bewoonde wereld. Houd je van kamperen maar wil je wel kunnen douchen na de rit? Kies dan voor het kamperen met faciliteiten. Als je liever in een ‘echt bed’ slaapt zijn er de ‘glamping’ tenten op safari. We hebben een groot aanbod aan reizen waar je in familiehotels verblijft. Dit zijn kleine maar comfortabele hotels met een vriendelijke atmosfeer.

Luxe tent op safari in Botswana
Glamping op safari in Botswana.

Omgeving en periode

Sommige bestemmingen zijn het hele jaar prachtig, terwijl andere reizen alleen in bepaalde seizoenen gemaakt kunnen worden. Wanneer je wilt reizen bepaald dus deels welke paardrijvakantie je kunt maken. Daarnaast speelt ook de omgeving waarin je wilt rijden een rol. Als je van warmte houdt, kan een trektocht door de woestijn goed bij je passen. Een strandvakantie waar je gaat zwemmen met je paard in Mozambique of Egypte is ook fantastisch. Lijkt het je geweldig om door de sneeuw te rijden? IJsland of Zweden zijn prachtige bestemmingen waar je behalve te paard ook met een rendierslee of sneeuwscooter op pad gaat. In India rijdt je langs hindoeïstische tempels en in Canada geniet je van fantastische uitzichten in de bergen. Als je het liever wat dichter bij huis zoekt hebben we ook bijzondere bestemmingen binnen Europa. In Albanië rijd je door de bergen naar het strand en kom je nergens andere toeristen tegen. In Frankrijk maak je een trektocht langs kastelen terwijl je in Spanje en Portugal klassieke dressuur lessen krijgt op Andalusiërs of Lusitano’s. In de bossen van Servië kun je heerlijk galopperen en genieten van de rust. Dan zijn er nog de bestemmingen met landschappen die je nergens anders tegenkomt, zoals Cappadocië in Turkije en Petra in Jordanië.

Westernrijden op ranch in Amerika
Geen andere toeristen te bekennen op ranchvakantie in de VS.

Budget

Niet onbelangrijk: hoeveel wil je uitgeven aan je vakantie? Bij de prijs van onze reizen zit geen vliegreis inbegrepen. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat de prijzen van vliegtickets enorm kunnen variëren. Daarnaast vinden veel reizigers het leuk om een paar dagen aan hun paardrijvakantie ‘te plakken’ om een land verder te verkennen. Door zelf je ticket te boeken ben je flexibel en kun je op zoek gaan naar de beste deal. Wat wel inbegrepen is in je paardrijvakantie vind je terug in de reisdetails. We proberen ruiterreizen aan te bieden voor ieder budget. We willen iedereen de mogelijkheid geven om zijn of haar droomreis te kunnen maken en een nieuwe bestemming te paard te kunnen verkennen! Je betaald bij ons nooit meer dan wanneer je de reis direct bij de organisator boekt, dat is onze prijsgarantie. Onze meest ‘exclusieve’ vakanties zijn de reizen in Kenia, Botswana en Tanzania. De unieke ervaring van een safari te paard krijg je nergens anders. Je geniet van de luxe van glamping in de bush met heerlijke maaltijden en uitstekende verzorging. Aan de andere kant vind je kampeervakanties in bijvoorbeeld Marokko of logeren bij lokale families in Albanië. De meeste reizen kosten tussen €1500,- en €3000,- euro. Op bestemmingen als Portugal, Egypte en IJsland is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Wat je budget ook is, we kunnen je altijd helpen met het zoeken naar je droomreis.

Vind je paardrijvakantie quiz!

Wat is de perfecte ruiterreis voor jouw? Doe onze quiz om erachter te komen.

Doe de quiz!
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.