fbpx

In 2019 gingen we langs bij onze partner in Turkije om de ‘Betoverend Cappadocië‘ trektocht te testen, een bijzondere paardrijvakantie in een magisch landschap, natuurlijk hebben we een reisverslag voor je geschreven!

Hotel in de rotsen

Het was al schemerig toen we door het taxibusje bij het eerste hotel werden afgezet dus ik zag de volgende ochtend pas hoe bijzonder dit hotel is! Het is in de rotswand gebouwd en de kamers zijn verbonden door trapjes en balkonnetjes. Tijdens deze paardrijvakantie verbleven we de hele week in dit soort bijzondere ‘rotshotels’ in de meest sfeervolle dorpjes. Cappadocië voelt een beetje als een andere wereld, met bijzondere natuur die je nergens anders tegenkomt.

Rotshotel in Cappadocië
In Cappadocië zijn veel van de hotels in de rotsen gebouwd.

Kennismaken met de paarden

Na een uitgebreid ontbijt in het hotel werden we naar de stallen gebracht, ook hier stonden we midden in een bijzonder rots landschap. We maakten kennis met ons paard voor de week en mochten over het speciale trailparcours op het terrein rijden, om aan ons paard te wennen. Ik kreeg een jonge merrie die op het bedrijf zelf geboren was. Na het trailparcours was het tijd voor het eerste deel van de trektocht. We reden over smalle rotspaden en galoppeerden door de velden. Ik merkte al snel dat mijn paard erg fanatiek was, ze wilde het liefst overal een wedstrijdje van maken!

Paarden bij stal in Cappadocië
De paarden bij de stallen

Flink galopperen

We kwamen best veel hoogteverschillen tegen tijdens de trektocht. Ik dacht dat ik best wat gewend was na paardrijvakanties in de bergen van de VS en Canada maar deze smalle, kronkelpaadjes vond ik best spannend. Gelukkig was mijn paard gewend aan het terrein. We maakten goed gebruik van de vlakke stukken, zodra we op een breed pad kwamen gaf onze gids Nico het teken en was het tijd voor een flinke galop! We gingen in volle vaart door de velden en over bergplateaus. Een fantastische ervaring!

Paard en ruiter op trektocht in Cappadocië
Zie je dat vlakke stuk bovenop de bergen achter me? Daar galoppeerden we overheen!

Baklava

Als je vaker onze verhalen leest weet je dat ik gek ben op lekker eten. Ook op deze reis stonden er heerlijke maaltijden voor ons klaar. Soms gingen we eten in een restaurant of in het hotel, soms was er een picknick onderweg klaargemaakt. En natuurlijk waren er toetjes! Echte Turkse Baklava vind ik één van de lekkerste dingen die er is. Tijdens de ritten kregen we ook geen honger, het was herfst dus de bomen hingen vol met fruit. Op een gegeven moment ging Nico op zijn paard staan om een appeltje van een hoge tak te plukken.

Lunch op paardrijvakantie in Turkije
Lunchen tijdens de trektocht

Paardenwissel

Mijn jonge merrie was erg braaf maar ik merkte dat ze moeite had met het tempo. Ze wilde graag rennen maar in stap kon ze de andere paarden niet zo goed bij kon houden. Halverwege de week kreeg ik daarom een nieuw paard, een iets oudere merrie genaamd ‘Míra’. Ook zij was lekker fanatiek! Voor deze vakantie had ik niet veel op Arabieren gereden maar nu ben ik helemaal fan. Ze zijn super lief en trouw maar ook enthousiast en hebben een enorm uithoudingsvermogen. Ook de andere ruiters waren super blij met hun paard die week.

Paard en ruiter op trektocht in Cappadocië
Tijdens de trektocht in de bergen

Luchtballon varen

Behalve paardrijden was er ook tijd voor andere activiteiten. Onderweg bekeken we een rotsdorp met een kerk en zelfs graven uitgehakt in de rotsen. Op de laatste dag kon je een Turks stoombad bezoeken en er was natuurlijk de optie om een luchtballonvaart te maken. Cappadocië is één van de populairste plekken voor luchtballonen vanwege het bijzondere landschap. Zelf heb ik iets teveel hoogtevrees om in zo’n mandje te stappen maar twee ruiters uit de groep gingen wel. Wij hadden vanaf het dakterras van ons hotel een prachtig uitzicht over de heuvels waar honderden luchtballonen opstegen.

Luchtballon varen in Cappadocië
Cappadocië is een populaire plek om een luchtballonvaart te maken.

Ben je enthousiast geworden?

Kijk snel wanneer jij deze bijzondere reis kunt maken!

Meer info
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.