Je bekijkt de reis:Paardrijvakantie Toscane Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Toscane is de perfecte plek voor een heerlijke paardrijvakantie. Hier geniet je van fijne paarden, bijzondere natuur en veel cultuur. De ritten gaan over oude wegen die 2000 jaar geleden al door de Etrusken werden gebruikt. Je komt door middeleeuwse dorpjes en geniet van het uitzicht in de heuvels. ’s Avonds overnacht je op de boerderij en geniet je van heerlijke maaltijden uit de regio. Dit is de perfecte paardrijvakantie voor ruiters die niet iedere dag hun spullen willen inpakken, maar toch willen genieten van prachtige natuur. De ritten worden aangepast aan het niveau van de ruiters en deze paardenreis is dan ook erg geschikt voor beginners. In de omgeving van het bedrijf is ook voor niet-ruiters genoeg te doen!

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, fooien en andere activiteiten.

Paardrijvakantie Toscane Italië

  • Prachtige natuur
  • Westernrijden
  • Lekker eten
  • Bijzonder natuurreservaat
Vanaf:
€ 873,-
Toeslag éénpersoonskamer €150,- Transfer treinstation €35,- of vliegveld €250,- Korting voor kinderen en niet-ruiters. In het hoogseizoen geldt een toeslag.
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Het programma wordt helemaal afgestemd op jouw wensen. Je begint met een introductie in de bak waarbij je uitleg krijgt over de western manier van rijden en sturen. Vervolgens ga je buitenritten maken in de prachtige omgeving van het bedrijf. Je maakt zowel ‘s ochtends als ‘s middags een rit van twee uur. Tussendoor keer je terug naar de stallen voor een heerlijke lunch en siësta. Na de ritten staat er een heerlijk diner voor je klaar. Omdat de ritten aan je niveau worden aangepast is deze vakantie ook erg geschikt voor beginners en kinderen. Je hebt genoeg tijd over om de omgeving van het bedrijf te verkennen, dorpjes in de buurt te bezoeken of lekker te ontspannen. Ook voor niet-ruiters is er genoeg te doen.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. Er wordt western gereden, je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Je hoeft geen westernervaring te hebben om mee te gaan op deze reis. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker een flink stuk galopperen waar dat mogelijk is! Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabele accommodatie met tweepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Elke kamer heeft een eigen badkamer. De boerderij ligt naast de stallen dus je hoeft niet ver te lopen voor de ritten ‘s ochtends. Er zijn gezamenlijke ruimtes waar je lekker kunt ontspannen na de ritten. De omgeving van het bedrijf is daarnaast erg geschikt voor een mooie wandeling. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van alle niveau’s. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je deze paardrijvakantie boeken.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation,

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen