fbpx
>

Paardrijvakantie Toscane Italië

Nina wilde op korte termijn op paardrijvakantie, nadat we wat opties besproken hadden koos ze voor de reis naar Toscane, hier lees je haar reisverslag!

De stallen zijn gevestigd in een absoluut prachtige omgeving. Het is bergachtig met een heel diverse bebossing. In de volle zon was het aardig warm bij de stallen, maar tijdens de rit zelf hadden we veel beschutting door de bossen en was de temperatuur aangenaam. Er was onderweg veel te zien aan groen, mooie paden, uitzichten vanaf de bergen, maar ook wilde dieren zoals herten en zwijnen.

Omdat we in een bergachtige omgeving reden, moesten we veel klimmen en afdalen, wat een leuke uitdaging was. Er werd ook goed uitgelegd hoe we dit als ruiter moesten aanpakken. Daarnaast waren er veel paden bezaaid met (aardig grote) stenen waar de paarden moeiteloos doorheen kwamen. Er waren ook aardig wat stukken geschikt voor draf en galop, maar het grootste deel van de ritten legden we in stap af.

Het Western rijden was een interessante ervaring. Voorafgaand aan de eerste rit hebben we een half uur instructie gehad in de buitenbak. Het went snel en gaf een extra dimensie aan het rijden. Daarnaast hebben ze erg fijne en goed verzorgde paarden. 

De overige faciliteiten bij de accomodatie waren goed georganiseerd. We hebben heerlijk (en veel) gegeten. Ze hebben een kantine met vaste koks die op z’n Italiaans in meerdere gangen je smaakvolle gerechten voorschotelen. De kamers zijn erg netjes en aangenaam.

De plek is prima geschikt om alleen naartoe te reizen. Wel moet je zelf wat initiatief nemen om met andere ruiters in contact te komen omdat ze, in deze week, vaak in gezelschap reisden. De omgeving is vrij rustig, dus wat dat betreft is het wel leuk om met anderen op te trekken. Om deze reden zou ik zeggen dat een verblijf van 3-4 dagen het meest ideaal is.

Aly, ontzettend bedankt voor je inzet om mij te helpen deze leuke reis voor elkaar te krijgen!

Groetjes, Nina


Nina (33) schreef deze beoordeling. Nina reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.