fbpx

Je bekijkt de reis:Western Instructieweek Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Rijd je western en wil je graag meer leren, maar wel op basis van een natuurlijke manier van rijden? Op deze paardrijvakantie verbeter je je western rijvaardigheid. De instructieweek draait om een optimale communicatie met je paard. De nadruk ligt op het gebruik van je lichaam om hulpen te geven. Door je beter bewust te worden van je lichaam, een goede timing en gebruik van je heupen en beenhulpen hoef je het paard niet in de mond te storen. Hierdoor krijgt je paard meer plezier in het rijden en gaat hij beter reageren. Tijdens de instructieweek werk je aan je balans en houding. Je leert om een relatie met je paard op te bouwen die is gebaseerd op vertrouwen en respect. Na de ritten kun je de prachtige omgeving van het bedrijf verkennen. Ook voor niet rijdende partners is hier genoeg te doen!

Western Instructieweek Italië

  • Kleine groepen
  • Westernrijden
  • Lekker eten
  • Trail parcours rijden
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, andere drankjes.
Vanaf:
€ 970,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Het programma van deze paardrijvakantie wordt afgestemd op je niveau en wensen. In overleg met de deelnemers worden de lessen ingepland. Je krijgt les in kleine groepjes waardoor er voldoende individuele aandacht is voor iedere ruiter. Het doel van de training is het verbeteren van de communicatie met je paard. Je leert je teugels minder te gebruiken zodat je het paard niet stoort. In plaats daarvan geef je hulpen met de rest van je lichaam. Er wordt veel aandacht besteed aan je houding, de positie van je heupen en beenhulpen. Je krijgt praktische tips waar je ook met je eigen paard mee aan de slag kunt.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur met meer dan 35 jaar ervaring met Natural Horsemanship. Je krijgt iedere dag twee uur les, de eerste les is een theorieles, daarna ga je in de praktijk oefenen. Daarnaast leer je ook veel van het kijken naar andere lessen. De lessen zijn in de bak of in het ‘Mountain Trail’ parcours. Hier leer je over natuurlijke obstakels rijden, zoals oer boomstammen, een brug en door water.

Na het rijden kun je genieten van de natuur. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling in de bossen of ontspan met een boek in de tuin. In de omgeving van het bedrijf is veel te doen, bezoek bijvoorbeeld één van de archeologische vindplaatsen in de regio uit de tijd van de Etrusken. Het is ook mogelijk om een extra pakket bij te boeken, waarbij je iedere dag naast de lessen twee uur buiten gaat rijden.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. Er wordt western gereden, je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Er wordt gereden volgens Natural Horsemanship principes. Voor deze paardrijvakantie moet je de basis van het westernrijden kennen. Daarnaast moet je de stap, draf en galop goed beheersen in de bak. Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabele accommodatie met twee- en driepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Sommige kamers hebben een gedeelde badkamer. Er zijn gezamenlijke ruimtes waar je lekker kunt ontspannen na de ritten. De omgeving van het bedrijf is daarnaast erg geschikt voor een mooie wandeling en er zijn veel bijzondere bezienswaardigheden in de buurt. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de basis van het westernrijden kennen en kunnen stappen, draven en galopperen in de bak.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation,

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere dagen (behalve zaterdag) opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,- (retour op zaterdagen).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.