fbpx

Je bekijkt de reis:Rijweek met mini-trektocht in Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze paardrijvakantie ga je drie dagen rijden in de omgeving van de stallen en ga je drie dagen op mini-trektocht! Je kunt kiezen of je iedere avond teruggebracht wilt worden naar de boerderij of je kunt twee nachten in andere accommodaties slapen. Dit is de perfecte reis als je wilt weten of een trektocht wat voor jou is, of als je het liever wat rustig aan doet. Je rijdt door de bossen en heuvels van Toscane, door kleine dorpjes en archeologische vindplaatsen uit de tijd van de Etrusken. De paarden zijn goed getraind en gewend aan het terrein.

Rijweek met mini-trektocht in Italië

  • Prachtige natuur
  • Westernrijden
  • Lekker eten
  • Natuur en cultuur
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, andere drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1025,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dit is de perfecte paardrijvakantie voor ruiters die voor het eerst een trektocht maken of niet iedere dag hun koffer in willen pakken. De eerste drie rijdagen maak je buitenritten van ongeveer twee uur in de omgeving van de stallen. Je rijdt door het prachtige bos en heuvellandschap van Toscane.

Daarna ga je drie dagen een mini-trektocht maken. Er zijn twee programma’s mogelijk. De route is hetzelfde maar bij het eerste programma blijven de paarden op het eindpunt van de dag achter en wordt jij teruggebracht naar de stallen, waar je in de boerderij logeert. Bij het tweede programma logeer je twee nachten op andere boerderijen.

Op de mini-trektocht rijd je vanaf de stallen door het bos, langs een Etruskische begraafplaats en een grot van meer dan 2000 jaar oud. De route gaat over eeuwenoude wegen die rond het begin van de jaartelling door de Etrusken aangelegd werden (de bewoners van dit gebied).

Je rijdt door sfeervolle dorpjes en heuvels met een prachtig uitzicht. De paarden moeten soms flink klimmen in de heuvels maar gelukkig weten ze precies wat ze doen! Tijdens de mini-trektocht rijd je ongeveer vijf uur per dag.

Na de ritten staat er een heerlijk diner voor je klaar. Als je een auto hebt kun je op de eerste drie dagen de omgeving van de stal verkennen en dorpjes in de buurt te bezoeken maar je kunt natuurlijk ook lekker ontspannen in de tuin.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. Er wordt western gereden, je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Je hoeft geen westernervaring te hebben om mee te gaan op deze reis. Omdat het terrein best wel heuvelachtig is wordt er veel gestapt maar je gaat ook zeker galopperen waar dat mogelijk is! Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabele accommodatie met twee- en driepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Sommige kamers hebben een gedeelde badkamer. Er zijn gezamenlijke ruimtes waar je lekker kunt ontspannen na de ritten.

De omgeving van het bedrijf is daarnaast erg geschikt voor een mooie wandeling en er zijn veel bijzondere bezienswaardigheden in de buurt. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Tijdens de mini-trektocht is de lunch een picknick onderweg. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet kunnen galopperen.

Let op: je moet soms een stukje naast je paard lopen dus draag goede schoenen!

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere tijden opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,-

“Een ervaring die ik niet had willen missen!” Mirjam (55) beoordeelde deze reis met:
Lees deze beoordeling

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.