fbpx

Frankrijk is een afwisselende bestemming voor een paardrijvakantie. Ben jij op zoek naar een bijzondere ruiterreis of trektocht? We geven je tips om je ideale vakantie te vinden!

Ruiters galopperen door de branding

Strand, heuvels, bossen of kastelen?

Aan de westkust van Frankrijk kun je eindeloos galopperen over het strand. Bij warm weer kun je met je paard zwemmen in de zee. Rijd je liever in de bossen? In de Haute-Languedoc kun je prachtige buitenritten maken. Hier blijft het ook in de zomer lekker koel. Trek je liever door de heuvels? We hebben een prachtige trektocht waar je de grens tussen Frankrijk en Spanje oversteekt! In de Loire bezoek je de mooiste kastelen en op trektocht in Bordeaux ga je natuurlijk wijn proeven!

Trektocht te paard in Frankrijk

Hoeveel rijervaring heb je?

In Frankrijk hebben we paardrijvakanties voor ruiters van ieder niveau. Beginners en onzekere ruiters kunnen ritten door de duinen en op het strand maken. Je rijdt in kleine groepjes van hetzelfde niveau en wordt goed begeleid door een ervaren instructeur. Voor ervaren ruiters zijn er trektochten door de heuvels, langs wijngaarden en over het strand. Heb je altijd al eens willen westernrijden? De Nederlandstalige gids neemt je mee naar de mooiste plekjes. Ook met kinderen kun je in Frankrijk een ruiterreis maken.

Westernrijden in de bossen in Frankrijk tijdens ranchvakantie

Wanneer wil je op reis?

Gelukkig is het in Frankrijk bijna het hele jaar door goed weer om te gaan paardrijden. Aan de kust kun je van februari t/m november reizen maken. Deze accommodatie heeft een zwembad dus zomers kun je daar lekker afkoelen na het rijden! Wil je een trektocht maken? Dan is mei t/m september de beste reistijd. Je overnacht trouwens in comfortabele hotels en guesthouses. Een aantal reizen hebben vaste vertrekdata maar op sommige plekken kun je op flexibele datums komen.

Welke reis wil jij maken in Frankrijk?

Ben je enthousiast geworden over een paardrijvakantie op het strand of langs de kastelen van Frankrijk?

Bekijk alle reizen!
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.