fbpx

Je bekijkt de reis:Bergen en stranden Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie combineert het beste van Frankrijk (en Spanje!). Het eerste deel van de ruiterreis rijd je door de heuvels en bergen van Baskenland. Je steekt de grens over naar Spanje en rijdt door prachtige bossen. Je geniet van prachtige uitzichten en ziet adelaren vliegen in de valleien. Onderweg maak je kennis met de lokale bevolking en hun tradities in sfeervolle dorpjes. In de bergen kom je helemaal tot rust! Ondanks dat je op een paar uur rijden van Nederland bent, is het toch een heel andere omgeving. Het tweede deel van je vakantie ga je paardrijden op het strand. Op één van de mooiste stranden van Europa zijn genoeg mogelijkheden voor een flinke rengalop met de wind in je haren. Bij mooi weer kun je zwemmen met je paard. Je overnacht in kleinschalige maar comfortabele accommodaties en geniet van heerlijke maaltijden.

Bergen en stranden Frankrijk

  • Strandritten
  • Veel galopperen
  • Spaanse grens oversteken
  • Prachtige natuur
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden (behalve het diner op dag 1), wijn, frisdrank, koffie en thee, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, diner op dag 1, extra drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1549,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennis maken

Na aankomst op het vliegveld van Bordeaux wordt je opgewacht voor de transfer naar het guesthouse. Het kan zijn dat je even moet wachten op andere reizigers, de transfer wacht op alle ruiters in de groep (tot 14 uur). De rit naar Saint Etienne de Baïgorry duurt ongeveer 2 uur. Als je wilt kun je het historische centrum van het dorp bezoeken. Daarna is het tijd voor het diner in een traditioneel restaurant (niet inbegrepen). Je maakt kennis met de rest van de groep en het team.

Dag 2 – Wilde paarden

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de tocht. Vandaag rijd je door Saint Etienne de Baïgorry naar de Monhoa berg. Het landschap is heuvelachtig en groen. Onderweg kom je kuddes wilde paarden tegen en er zijn nergens hekken. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over de omringende valleien en de oceaan in de verte. Later in de middag kom je aan bij het guesthouse in Banca voor een heerlijk diner.

Dag 3 – De bergen in

De rit van vandaag gaat verder de bergen in. Je rijdt naar een bergrug op de grens van Frankrijk en Spanje. Je steekt de Lindus bergpas over. Op 1300 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over Frankrijk aan de ene, en Spanje aan de andere kant. Onderweg stop je voor een picknick lunch op de top van de berg. Omdat je veel gaat klimmen wordt er vooral gestapt. Je overnacht vandaag in Urepel, een traditioneel dorpje in de Aldudes vallei. Je gaat terug naar het guesthouse voor het diner.

Dag 4 – De grens over

Vanochtend maak je een rit door de sfeervolle dorpjes van Frans-Baskenland. Hier worden de oude tradities door de bevolking in ere gehouden. Je stopt voor de lunch in een lokaal restaurant. Natuurlijk ga je hier Baskische specialiteiten proeven, met wijn! Na de lunch rijd je verder naar de Harguibel berg. Hier steek je de ‘grens’ met Spanje over en gaat de route verder door de Spaanse bossen. Je overnacht in Banca. Tijdens het diner proef je de forel waar deze vallei om bekend staat.

Dag 5 – Spanje

Op de rit van vandaag staat er weer een klim gepland. Je rijdt de El Elhorrieta berg op. Onderweg kom je langs de ‘Kromlech’ graven uit de prehistorie. Deze graven zijn meer dan 22.000 jaar oud. Op de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over Frankrijk, Spanje en de oceaan. Daarna daal je af naar de Ispéguy bergpas waar je luncht in een typisch Spaans restaurant. ‘s Middags daal je verder af via een route die door smokkelaars werd gebruikt. Je rijdt door het prachtige platteland van Spanje naar Erratzu. Hier staat de vrachtauto te wachten die jouw en je paard terug brengt naar de kust. Onderweg stop je voor het diner bij een restaurant of je eet in het guesthouse.

Dag 6 en 7 – Galopperen op het strand

De laatste dagen van je paardrijvakantie breng je door in het guesthouse van de familie, vlakbij de stallen. Je rijdt door de bossen en gaat prachtige strandritten maken. De route is afhankelijk van het getij maar er wordt in ieder geval flink gegaloppeerd. Deze vakantie staat niet voor niets bekend om het hoge tempo van de ritten. Je vliegt over één van de mooiste stranden van Europa met de wind in je haar. Bij laag water kun je ook een rit maken bij zonsondergang. Na het rijden neem je een duik in het zwembad van het guesthouse. Kijk ook eens rond in Mimizan, een kustplaats waar je souvenirs kunt shoppen of over de boulevard kunt wandelen. Je dineert in het guesthouse.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens deze ruiterreis op rijdt zijn voornamelijk Anglo Arabieren. Er zijn ook een aantal pony’s voor kinderen of kleinere ruiters. Er is een kudde van 30 paarden. Het grootste deel is op de boerderij geboren en opgegroeid. De familie fokt paarden die goed gebouwd, intelligent, vriendelijk en betrouwbaar zijn. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Er wordt gereden met veelzijdigheidszadels in Engelse stijl. Je rijdt iedere dag zo’n 30 tot 40 kilometer. De Anglo Arabieren laten je graag zien hoe snel ze zijn. Omdat je in open terrein galoppeert is het belangrijk dat je voldoende buitenrijervaring hebt. Op de zadeldekjes zitten kleine zadeltassen waar je waterflesjes of je camera kunt bewaren.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in guesthouses en kleinschalige hotels. De kamers zijn in traditionele Franse stijl ingericht. Je deelt een kamer met drie of vier reizigers van hetzelfde geslacht, er zijn beperkt privékamers beschikbaar voor één of twee personen. De laatste drie nachten slaap je in het guesthouse bij de stallen, hier is een zwembad aanwezig. Er worden heerlijke Franse en internationale maaltijden bereid in de hotels. Twee glazen wijn of frisdrank zijn inbegrepen bij de diners. De lunch is een picknick die bestaat uit salades, vlees, kaas, groente en fruit. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Transferpunt: vliegveld Bordeaux

Let op: vanwege de transfer moet je voor 14 uur aankomen op het vliegveld en na 13 uur vertrekken.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je maakt lange ritten en moet soms een stukje naast je paard lopen in de bergen dus het helpt als je fysiek fit bent.

Let op: de kosten voor de transfer (€100,- per persoon) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Leuk: Anne, de vrouw van Michel, kan erg goed fotograferen en maakt graag actiefoto’s van je! De digitale bestanden kun je na de reis van haar kopen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.