fbpx

Je bekijkt de reis:Essaouira Trektocht Marokko

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je door het afwisselende landschap rond Essaouira. Je trekt door argan bossen, traditionele Berber dorpjes en over verlaten stranden. Het landschap aan de Atlantische kust is erg bijzonder, je rijd langs steile kliffen, diepe ravijnen, zandduinen en watervallen. Onderweg maak je kennis met de lokale bevolking in de vissersdorpjes. Sommige stukken zijn rotsachtig, op andere plekken is het erg groen. Van mei t/m september kun je met je paard in de zee zwemmen!

Essaouira Trektocht Marokko

  • Strandritten
  • Zwemmen met je paard
  • Traditionele dorpjes
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie in Riad en tenten, ontbijt, lunch, diner tijdens de trektocht, koffie, thee, melk en water, vervoer van bagage, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, andere drankjes, diner en drankjes bij het diner op dag 1 en 7, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 875,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Marrakech wordt je naar het hotel in Essaouira gebracht voor de eerste nacht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Hier kun je lekker bijkomen van de reis en je voorbereiden op de trektocht. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt word je naar het startpunt van de trektocht gebracht waar je kennis maakt met je paard voor de week. Je stapt op voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt langs de rivier richting het dorp El Ghazoua. De rit gaat door het dorp verder naar het grootste bos van de regio. Je rijdt tussen de Argan bomen en stopt voor een picknick lunch aan de kant van de rivier. ’s Middags ga je verder door de heuvels naar Ida Ou Gourd. Onderweg zie je traditionele Berber dorpjes. Na een flinke galop kom je aan in het kamp. Vannacht logeer je bij de ruïnes van een oude suikerfabriek. Het team maakt een heerlijke maaltijd voor je klaar op het
kampvuur.

Dag 3 – De bergen in

Na een nacht in het kamp zadel je ’s ochtends je paard voor het volgende deel van de route. Je rijdt door een klein dorpje en over brede paden omringd door argan bomen en landbouwvelden. Hier wordt het land nog met koeien en ezels bewerkt. De rit gaat verder door een bijzondere vallei en een kleine berg op. Op de top van de berg staat de lunch voor je klaar, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de vallei. ’s Middags steek je de bergen over en rijd je over een bergplateau richting Neknafa. Dankzij het water in de dam is het hier erg groen! Je overnacht vandaag in Aïntizeril.

Dag 4 – Flink galopperen

Je wordt al vroeg wakker gemaakt want er staat een lange rit gepland! Je rijdt de berg op naar een klein Berber dorpje. In de regio is dit dorp bekend vanwege de traditionele genezers die er wonen. Daarna rijd je verder door de velden, de paden hier zijn erg geschikt voor een flinke
galop. Via een smal pad daal je de berg af. Je galoppeert verder naar een klein dorpje waar je stopt voor de lunch. ’s Middags bestaat het landschap uit ravijnen, bossen en velden. De kampeerplek voor vandaag is in Argana. Hier kun je een argan olie fabriek bezoeken waar je meer leert over de productie van deze olie. De fabriek wordt helemaal door vrouwen gerund!

Dag 5 – Naar de kust

De route van vandaag gaat via een klein Berber dorpje naar een bergplateau aan de kust. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je rijd door een vallei naar de picknickplek, waar een heerlijke lunch klaarstaat. Na de lunch ga je verder door de velden, met uitzicht op de zee. Je rijdt naar Ifthane, een vissersdorpje aan de kust. Hier ga je een stuk door de branding rijden.

Dag 6 – Watervallen

Na het ontbijt zadel je je paard voor het volgende deel van de trektocht. De route van vandaag gaat door landbouwvelden en dorpjes langs de kust. Je rijdt naar de watervallen van Sidi Embark waar je stopt voor de lunch. Hier kun je zelf een duik nemen in de beek of in de zee. Na de lunch ga je naar verlaten stranden met hoge zandduinen waar je flink kunt galopperen! ’s Middags rijd je verder door vissersdorpjes naar het kamp. Je komt hier aan het begin van de middag aan. De paarden worden afgezadeld en je kunt zonder zadel met je paard in de zee
zwemmen, een fantastische ervaring

Dag 7 – Ontbijt aan zee

De laatste rijdag begint met een ontbijt aan zee. Daarna stap je op je paard en rijd je richting Diabat. De route gaat via het strand, langs de vuurtoren van Cap Sim. Je rijdt de duinen in en gaat verder door een eucalyptus bos en langs de ruïnes van het paleis van de Sultan. In de namiddag kom je bij de stal aan waar je afscheid neemt van je paard. Je wordt naar de Riad in
Essaouira gebracht. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van het team en de rest van de groep. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De ranch heeft een grote kudde paarden, dus er is altijd één die bij je wensen en rijervaring past. Het zijn allemaal volbloed Berber Arabieren. De paarden zijn sterk en vriendelijk en gewend aan lange ritten in ruig terrein. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het matchen van het juiste paard aan de juiste ruiter. Je rijdt met Engelse zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van de trektocht breng je door in een Riad, een traditioneel Marokkaans hotel. Je slaapt in comfortabele kamers met en-suite badkamer. Het hotel heeft een gezellig restaurant en een gezamenlijk ruimte waar je bij kunt komen van je reis.

Tijdens de trektocht overnacht je samen met de rest van de groep in een grote tent. Het kamp heeft geen douche of stromend water maar er is een chemisch toilet in een aparte tent. De traditionele Marokkaanse maaltijden worden bereid door de chef. Eventuele dieetwensen kun je vooraf doorgeven.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8-12 ruiters afhankelijk van de groepssamenstelling.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Marrakech of vliegveld Essaouira

Transfer: het is ongeveer 3 uur rijden van en naar Marrakech. Boek je heenvlucht dus niet te laat op de dag en de terugvlucht niet te vroeg. Essaouira is een half uur rijden.

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers geland zijn. Wil je een eigen taxi? Dan betaal je een toeslag van €60. Mocht je vertraging hebben en daarom een eigen taxi nodig hebben dan geldt deze toeslag ook.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet kunnen stappen, draven en galopperen en buitenrijervaring hebben. Je moet ook fit zijn want soms moet je een stuk naast je paard lopen (heuvelaf) als het erg rotsachtig is.

Bagage: je moet je eigen slaapzak en eventueel een kussen meenemen voor deze reis.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.