fbpx

Je bekijkt de reis:Aravalli Trektocht India

Boek direct

Wat ga je doen

Deze trektocht is de perfecte combinatie van rijden en cultuur. Je rijdt door de prachtige Aravalli bergen en ziet India van een compleet andere kant. Onderweg bezoek je Hindoeïstische tempels en eeuwenoude forten. Je rijdt langs slagvelden en bezoekt lokale musea. In de dorpjes wordt je begroet door kinderen en in de bossen slingeren er apen door de bomen. Het landschap is enorm gevarieerd, het ene moment rijd je door landbouwveldjes, het andere over heuvels met een prachtig uitzicht.

Aravalli Trektocht India

  • Marwari paarden
  • Tempels bezoeken
  • Aapjes kijken
  • Natuurreservaat
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden (behalve de lunch op dag 7), niet-alcoholische drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, visum, fooien, excursies.
Vanaf:
€ 1395,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Udaipur

Je wordt op het vliegveld in Udaipur opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht. Na een rit van zo’n 30 minuten wordt je in het hotel ontvangen door de eigenaresse van het bedrijf. Je kunt je opfrissen in je kamer en wat drinken op het dakterras. Daarna is het tijd om de stad te zien! Afhankelijk van je aankomsttijd kun je een bezoek brengen aan het beroemde kasteel van Udaipur of een boottocht maken op het meer.

Dag 2 – Eeuwenoude tempels

Het is tijd om kennis te maken met de paarden! Na het ontbijt stap je in de auto en word je naar het startpunt van de trail gebracht. De paarden staan al klaar. Op basis van je ervaring en wensen is er een paard voor je uitgezocht. Na een korte kennismaking en uitleg stap je op voor de eerste rit. Vandaag rijd je door kleine dorpjes. De mensen zijn hier best arm en leven van de landbouw en het vee dat ze houden. Overal zie je koeien en buffels staan! Na de rit breng je een bezoek aan twee eeuwenoude tempels. Het kamp staat vannacht naast een meer.

Dag 3 – De Gele vallei

De route van vandaag gaat door de vallei van Haldi Ghati, de gele vallei. Het gebied wordt zo genoemd vanwege de gele kleur van het zand. Haldi Ghati staat bekend om de prachtige landschappen maar ook om de veldslag die hier plaats vond. Volgens de verhalen werd de heerser ‘Maharana Pratap’ gered door zijn paard nadat hij zwaar verwond was. Het paard werd ook verwond, maar kon toch vluchten met de koning. Tijdens de lunchpauze breng je een bezoek aan het museum waar het verhaal van de koning en zijn paard verteld wordt. Het terrein is vandaag erg rotsachtig, gelukkig zijn de paarden het gewend! Je overnacht in het kamp vlakbij een klein dorpje.

Dag 4 – Kumbhalgarh fort

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de rit. De rit gaat door een rivierbedding. Je steekt een aantal keer de rivier over en rijdt langs grazende waterbuffels. Na de lunch beklim je een aantal steile hellingen en volgt smalle bergpaden door een bijzonder landschap. Dit is het laatste droge loofbos van Rajasthan. Er leven hier veel bijzondere vogels. Onderweg heb je een prachtig uitzicht. In de verte kun je de bergen zien waar je morgen gaat rijden. Na de rit breng je een bezoek aan het beroemde Kumbhalgarh fort. Dit 15e-eeuwse Mewar fort staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht je in het kamp of in een zogenaamde jungle lodge.

Dag 5 – Wilde dieren spotten

Vandaag rijd je door een bijzonder gebied. Je daalt af naar de Ranakpur Vallei waar je in het Kumbhalgarh natuur reservaat gaat rijden. Hier kun je verschillende wilde dieren tegen komen, zoals apen, antilopes of mangoesten. Het natuurgebied heeft meer dan 250 verschillende vogelsoorten. De ingang van het park ligt op de top van een heuvel. Het eerste deel van de afdaling heb je dus een prachtig uitzicht over de omringende heuvels. Omdat het best steil is, loop je naast je paard. De afdaling duurt ongeveer een uur maar het is niet zwaar, omdat je alleen maar heuvel af loopt. Aan de voet van de berg stap je weer op je paard. Je rijdt verder door een prachtig bos en steekt een aantal keer een rivier over. Het is hier heerlijk rustig, je hoort alleen de dieren om je heen. ‘s Middags rijdt je door een droger bos, hier is een vlak stuk waar je lekker lang kunt galopperen. Laat in de middag verlaat je het reservaat en rijd je door een dorpje naar de kampeerplek van vannacht, aan de over van een rivier. Als er genoeg tijd is, bezoek je een beroemde Jain tempel in de buurt.

Dag 6 – Flink galopperen

De route van vandaag loopt door de Marwar provincie. Je ziet direct dat dit een heel ander gebied is. De landbouwvelden zijn hier groter en je ziet af en toe zelfs een tractor in plaats van een paar ossen voor een ploeg. Je rijdt door het stadje ‘Sadri’, een grote stad in vergelijking met de kleine dorpjes waar je doorheen bent gereden de afgelopen dagen. In de drukke straten trek je veel bekijks van de winkeliers. Misschien rijdt je zelfs langs een trouwstoet. In India worden huwelijken erg uitgebreid gevierd, het feest duurt maar liefst drie dagen! Later in de ochtend rijdt je langs een groot meer en door een bijzonder rotslandschap. Het landschap is erg gevarieerd vandaag. Na de lunch bezoek je een bijzondere tempel die in de zijkant van een heuvel is gebouwd. Omdat het terrein een stuk vlakker is kun je vandaag flink en lang galopperen!

Dag 7 – Venetië van India

Je wordt wakker in het kamp. Hopelijk heb je niet teveel spierpijn na de trektocht want vandaag is het tijd om Udaipur verder te verkennen. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar de stad. De eigenaresse van het bedrijf kan je helpen met vervoer binnen Udaipur en weet alles over de leukste bezienswaardigheden van de stad. Udaipur staat bekend als het ‘Venetië’ van India. De stad wordt omringd door drie meren die de inwoners van water voorzien. Leuke bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Stadspaleis en de Jagdish tempel. ‘s Avonds eet je voor de laatste keer in het hotel met de rest van de groep.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je vakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van de rest van de groep. Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het vliegveld voor je vlucht naar huis. Of misschien ga je nog verder reizen? Deze paardrijvakantie is goed te combineren met een langere rondreis door India. Je kunt bijvoorbeeld verder reizen naar Agra om de Taj Mahal te zien of reis naar de ‘roze stad’ Jaipur. We kunnen je helpen met het samenstellen van een rondreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Marwari paarden. Dit ras staat bekend om de lange, gekrulde punten van de oren. De oren krullen daardoor naar elkaar toe en lijken bijna een soort hartje te vormen. Deze paarden werden vroeger gebruikt door de koninklijke familie in India. De Marwari paarden werden daarnaast gebruikt door krijgers en waren erg dapper. Het zijn voorwaartse paarden met veel temperament.

Op dit bedrijf staat paardenwelzijn voorop. De paarden worden goed verzorgd en zijn goed getraind en betrouwbaar. Een deel van de paarden is door de eigenaresse van het bedrijf zelf gefokt en getraind. Er wordt getraind op basis van Natural Horsemanship principes en veel grondwerk gedaan. Na de trektocht krijgen de paarden weer een paar weken rust. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid, er is dan ook altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen.

De paarden zijn in de Engelse rijstijl getraind en er wordt gebruikt gemaakt van Endurance hoofdstellen en zadels. De zadels zijn speciaal gemaakt voor lange afstanden en zijn erg comfortabel. Een aantal paarden wordt bitloos gereden.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je trektocht verblijf je in het comfortabele hotel van de familie in Udaipur. Het hotel heeft ruime kamers met eigen badkamer. Er is wifi en airco en een dakterras met prachtig uitzicht over Udaipur. Het ligt op een perfecte locatie om de hoogtepunten van de stad te bezoeken.

Tijdens de trektocht ga je kamperen. Het kamp bestaat uit ruime tenten met twee bedden met dekens en kussens en een tafeltje. Er is een toiletwagen met stromend water. Je kunt je wassen met warm water. Het kamp wordt iedere dag verplaatst door een team dat ook voor de paarden zorgt en heerlijk voor je kookt.

Het kamp wordt opgezet bij rivieren of op heuvels zodat je na de rit van het uitzicht kunt genieten. Het kamp is omringd door een ‘muur’ van doeken. Deze manier van kamperen is al eeuwenoud. De vroegere koningen van India sliepen in dit soort kampen als ze door het land reisden en ook de Britse heersers gebruikten dit als jachtkamp.

Wil je liever iets meer comfort? Je kunt ook kiezen voor een week waarin je in hotels logeert. De accommodaties hebben comfortabele kamers met eigen badkamer. Het zijn zogenaamde ‘heritage’ hotels. Dat betekent dat het bijzondere gebouwen zijn, zoals een verbouwd paleis.

Tijdens de trektocht worden er heerlijke Indische maaltijden voor je bereidt. Vaak worden er zowel gerechten met als zonder vlees geserveerd maar geef het wel vooraf aan als je vegetariër bent. Het ontbijt bestaat uit ei en toast, voor de lunch krijg je een picknick mee in de zadeltas. Vaak is het Indisch naan brood met een vulling. ‘s Avonds krijg je soep, rijst en naan met verschillende bijgerechten. En natuurlijk een Indisch toetje, zoals Halva.

Vakantie met paarden in India

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben. Ze moeten daarnaast in staat zijn 6 tot 7 uur in het zadel door te brengen.

Bagage: je hebt een kleine zadeltas waar je water en een camera in kwijt kunt. Als je wilt mag je ook je eigen zadeltassen of heuptasje meenemen.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Udaipur

Let op: excursies in het programma zijn niet inbegrepen in de prijs. Hiervoor kun je voor de rit Indische roepie’s pinnen, je hebt ongeveer 4000 roepie’s nodig (ongeveer €50).

Let op: het grootste deel van de trektocht wordt er vooral gestapt. Het terrein is niet geschikt om te draven of galopperen. De nadruk ligt vooral op het landschap en de cultuur van India. Op de laatste dag is het terrein vlakker en ga je lang en hard galopperen.

Leuk: kom een paar dagen eerder naar Udaipur om meer van de stad te kunnen zien. Je mag daarnaast zonder extra kosten ritten maken om alvast aan je paard te wennen.

Verder: het bedrijf denkt veel na over duurzaamheid. Ze proberen zo weinig mogelijk impact op hun omgeving te hebben. Zo wordt er gebruik gemaakt van lokale ingrediënten voor de maaltijden en zoveel mogelijk gerecycled. Er worden mensen uit lokale gemeenschappen aangenomen voor de tochten en er is veel aandacht voor de lokale cultuur en gebruiken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.