fbpx

Je bekijkt de reis:Korte Break in Marokko

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte trektocht voor ruiters die op zoek zijn naar een korte break! Je rijdt door traditionele Berber dorpjes naar de kust. Natuurlijk ga je flink galopperen op het strand met uitzicht op de Atlantische Oceaan! De rit gaat over rotsachtige kliffen, door eucalyptus bossen en over het Marokkaanse platteland. Je slaapt twee nachten in een traditionele Riad en je gaat twee nachten kamperen met je paard, een fantastische ervaring!

Korte Break in Marokko

  • Strandritten
  • Heerlijk eten
  • Traditionele dorpjes
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie in Riad en tenten, ontbijt, lunch, diner tijdens de trektocht, koffie, thee, melk en water, vervoer van bagage, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, andere drankjes, diner en drankjes bij het diner op dag 1 en 4, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 485,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Marrakech wordt je naar het hotel in Essaouira gebracht voor de eerste nacht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Hier kun je lekker bijkomen van de reis en je voorbereiden op de trektocht. Tijdens het diner (niet inbegrepen in de prijs) maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de komende week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt word je naar het startpunt van de trektocht gebracht waar je kennis maakt met je paard voor de week. Je stapt op voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt langs de rivier richting het dorp El Ghazoua. De rit gaat door het dorp verder over het platteland. Je rijdt over smalle paadjes en door Argan bossen. Onderweg stop je voor de lunch in een veld. Daarna rijd je verder door traditionele Berber dorpjes. Na een flinke galop kom je aan in het kamp. De kampeerplek voor vandaag is in Argana. Hier kun je een argan olie fabriek bezoeken waar je meer leert over de productie van deze olie. De fabriek wordt helemaal door vrouwen gerund!

Dag 3 – Galopperen op het strand

De route van vandaag gaat over het platteland van Marokko. Je rijdt door kleine Berber dorpjes, uitgestrekte valleien en landbouwvelden. Onderweg stop je bij ‘de Bron’ voor de lunch. De paarden kunnen hier drinken. ’s Middags worden de paden minder rotsachtig, je rijdt richting de duinen en de oceaan. Je komt langs de watervallen van Sidi Embark. Tussen de duinen door kun je de zee al zien liggen. Natuurlijk ga je flink galopperen op het strand! Je gaat verder langs stranden en kliffen naar de kampeerplek voor vannacht.

Dag 4 – Ontbijt aan zee

Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de oceaan stap je weer op je paard voor het laatste deel van de rit. Je rijdt over het strand richting Essaouira. De route gaat door hoge zandduinen en over paden die perfect zijn voor een flinke galop! Je rijdt door een klein vissersdorpje en richting de kliffen met uitzicht over de Atlantische oceaan. Na een picknick lunch stop je bij een beekje waar je kunt zwemmen. De rit gaat verder naar de vuurtoren van Cap Sim. Je rijdt over een smal paadje door de duinen, het voelt alsof in je in de woestijn bent! Na een laatste galop op het strand rijd je door een eucalyptus bos en langs de ruïnes van het voormalige paleis van de Sultan. In de namiddag kom je weer bij de stallen aan. Je neemt afscheid van je paard en wordt teruggebracht naar de Riad in Essaouira. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 5 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De ranch heeft een grote kudde paarden, dus er is altijd één die bij je wensen en rijervaring past. Het zijn allemaal volbloed Berber Arabieren. De paarden zijn sterk en vriendelijk en gewend aan lange ritten in ruig terrein. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het matchen van het juiste paard aan de juiste ruiter. Je rijdt met Engelse zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van de trektocht breng je door in een Riad, een traditioneel Marokkaans hotel. Je slaapt in comfortabele kamers met en-suite badkamer. Het hotel heeft een gezellig restaurant en een gezamenlijk ruimte waar je bij kunt komen van je reis.

Tijdens de trektocht overnacht je samen met de rest van de groep in een grote tent. Het kamp heeft een douche tent met warm water en een chemisch toilet in een aparte tent. De traditionele Marokkaanse maaltijden worden bereid door de chef. Eventuele dieetwensen kun je vooraf doorgeven.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8-12 ruiters afhankelijk van de groepssamenstelling.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Marrakech of vliegveld Essaouira

Transfer: het is ongeveer 3 uur rijden van en naar Marrakech. Boek je heenvlucht dus niet te laat op de dag en de terugvlucht niet te vroeg. Essaouira is een half uur rijden.

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers geland zijn. Wil je een eigen taxi? Dan betaal je een toeslag van €40,-

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet kunnen stappen, draven en galopperen, buitenrijervaring hebben en zelf kunnen op- en afzadelen. Je moet ook fit zijn want soms moet je een stuk naast je paard lopen (heuvelaf) als het erg rotsachtig is.

Bagage: je moet je eigen slaapzak en eventueel een kussen meenemen voor deze reis.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.