fbpx

Je bekijkt de reis:Ruitervakantie in Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze ruitervakantie in Frankrijk ga je rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn, in het zuiden van Frankrijk.

De Nederlandse eigenaren organiseren een ontspannen paardrijvakantie op hun knusse ranch. Er wordt gereden met comfortabele westernzadels. Je hoeft geen ervaring te hebben met western rijden om mee te doen, want hier krijg je op de eerste dag uitgebreide uitleg over. Wel moet je de stap, draf en galop goed beheersen.

Je rijdt over sprookjesachtige bospaden op goed getrainde en betrouwbare paarden. Je gaat op zoek naar de mooiste plekjes om te lunchen en komt helemaal tot rust in deze bijzondere omgeving.

Ruitervakantie in Frankrijk

  • Westernrijden
  • Bijzondere natuur
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Zwembad
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden, koffie/thee/melk/jus d'orange tijdens het ontbijt en lunch, paardrijden volgens programma, Nederlandstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten of treinreis, transfer, overige dranken tijdens maaltijden (frisdranken, wijn, alcoholische dranken, etc.), fooien.
Vanaf:
€ 1050,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het treinstation wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar de ranch rijden, waar je vanaf 16 uur welkom bent. Je krijgt een kamer toegewezen waar je bij kunt komen van de reis. Neem alvast een kijkje op het terrein voor het tijd is voor een heerlijk diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt krijg je uitgebreid uitleg over de basis van het rijden in westernstijl en de omgang met de paarden. Er wordt een demonstratie gegeven, je kunt je eigen ervaringen delen en vragen stellen. Na de uitleg volgt de lunch op de ranch. ‘s Middags maak je kennis met je paard voor de week en is het tijd voor een eerste rit.

Dag 3 en 4 – Bosritten

Zondag en maandag staan er mooie buitenritten op het programma. Na het ontbijt zadel je je paard voor een tocht door de velden en bossen. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten. Je gaat op zoek naar een mooie locatie voor de lunch. Na een siësta stap je weer op je paard voor de terugweg. Op de ranch staat een heerlijke maaltijd voor je klaar.

Dag 5 – Vrije dag

Vandaag hebben de paarden een dagje vrij. Je kunt zelf bepalen wat je gaat doen. Maak een wandeling rond de ranch of ga heerlijk relaxen met een boek. Het natuurgebied waar de ranch in ligt is één van de mooiste gebieden van Zuid-Frankrijk. Je kunt ook naar Castres gebracht worden en deze sfeervolle plaats bekijken.

Dag 6 en 7 – Bijzondere natuur

Ook de komende dagen rijd je door het bijzondere natuurgebied rond de ranch. Je rijdt door dichte bossen en over uitgestrekte heidevlaktes, langs grillige rotswanden, heldere meren en beekjes. Soms is het terrein best steil, gelukkig zijn de paarden het gewend en brengen ze je veilig weer thuis.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de ranch en de paarden en is het tijd voor de terugreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens deze ruiterreis op rijdt zijn Quarter Horses en kruisingen van Quarter Horses. Ze worden op natuurlijke wijze gehouden en leven een groot deel van het jaar samen in een kudde. De meeste paarden zijn op het bedrijf of in deze regio gefokt. Ze zijn sociaal, fijn te rijden en betrouwbaar. De paarden worden in westernstijl gereden. Je hoeft geen western ervaring te hebben om mee te doen aan deze paardrijvakantie. Wel moet je de stap, draf en galop goed beheersen. Tijdens de ritten wordt er vanwege het terrein veel gestapt.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je op een sfeervolle boerderij. De accommodatie ligt in het nationale park de Haut-Languedoc, één van de mooiste streken van Zuid-Frankrijk. De bospaden worden door de gasten ‘sprookjesachtig’ genoemd. Een perfecte omgeving voor een rijvakantie! Je verblijft in comfortabele tweepersoonskamers met eigen badkamer en airconditioning. Je eet gezamenlijk op de veranda of in het huis van de eigenaresse. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen. Er is ook een zwembad op het terrein.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: treinstation Castres

Let op: de kosten voor de transfer (€50,- per persoon) zijn niet inbegrepen in de prijs en kun je ter plekke contant betalen.

Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.