fbpx

Je bekijkt de reis:Kastelen van de Loire Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

De Loirestreek staat bekend om haar kastelen, er zijn er meer dan 140. Ieder kasteel heeft zijn eigen charme en verhaal. En hoe kun je deze streek beter verkennen dan te paard? Je bezoekt iedere dag twee kastelen en rijd door prachtige bossen en uitgestrekte velden. Ga terug in de tijd naar de middeleeuwen en de Renaissance tijdens deze ruitervakantie.

Kastelen van de Loire Frankrijk

  • Kastelen bezoeken
  • Lange ritten
  • Cultuur
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: accommodatie in het sfeervolle berghuis, alle maaltijden tijdens het verblijf, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, fooien, excursies, wijn tijdens diner.
Vanaf:
€ 2150,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Na aankomst op het treinstation van Montrichard wordt je opgehaald en naar het eerste hotel gebracht.

Dag 2

Na het ontbijt wordt het plan voor de week besproken en krijgt iedereen een paard toegewezen. De eerste rit gaat naar Fougères sur Bièvre. Je stopt bij het kasteel voor een lunch. Het is een typisch 15e eeuws kasteel met een kasteelmuur en een kerker. ‘s Middags rijd je verder naar het kasteel van Cheverny. Dit kasteel is al 6 eeuwen in het bezit van dezelfde familie. Ook hier krijg je een rondleiding. Het kasteel staat vooral bekend om de prachtige inrichting.

Dag 3

‘s Ochtends rijd je naar Chambord waar je stopt voor picknick. Chambord is het grootste kasteel van de Loire vallei. De bijzondere architectuur maakt het tot een van de meest indrukwekkende kastelen van de tocht. Na een rondleiding en lunch rijd je verder naar het 16e eeuwse kasteel van Villesavin. Dit kasteel verkeerd nog in bijna dezelfde staat als eeuwen geleden.

Dag 4

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld voor een rit door de bossen naar het Beauregard kasteel. Het kasteel werd gebouwd door Francois I en staat bekend om de bijzondere portrettengalerij. Na een rondleiding door het kasteel rijd je verder naar Candé-dur-Beuvron.

Dag 5

Vandaag rijd je langs de Loire rivier naar Chaumont-sur-Loire. Dit charmante dorpje is een UNESCO werelderfgoedsite. Hier breng je een bezoek aan het 15e eeuwse kasteel. De stallen van dit kasteel worden gezien als de meest luxe stallen in Europa. Na de lunch rijd je door het Sudais Bos naar het hotel voor vannacht.

Dag 6

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit naar Amboise. Je rijd door wijngaarden en graanvelden. In Amboise breng je natuurlijke en bezoek aan het kasteel. Het kasteel is door verschillende koningen steeds verder uitgebouwd. Na de lunch rijd je door de bossen naar Saint Martin le Beau waar je de lokale wijnen gaat proeven.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek je richting de Cher Vallei. Je rijd langs een rivier waar je heerlijk kunt galopperen. Je bezoekt het kasteel van Chenonceau, ook wel het ‘Dameskasteel’ genoemd. Het kasteel werd bewoond door Katherine Briconnet, Diane de Poitiers en Catherine de Médicis. Tijdens de Franse revolutie werd het kasteel behoed tegen vernieling, het is dus bijna in oorspronkelijke staat te bewonderen. Na de lunch rijd je terug naar het startpunt voor een laatste diner met de groep.

Dag 8

Helaas is je ruitervakantie alweer afgelopen. Je wordt naar het treinstation van Montrichard gebracht voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Paint Horses, Arabische paarden, Volbloeden en Warmbloed paarden. De paarden lopen vrij rond in een weide van zo’n 35 hectare. De meeste paarden zijn op de stal geboren. Ze zijn allemaal goed getraind en er is voor iedere ruiter een paard dat past bij zijn of haar niveau.

Je rijdt door bossen en uitgestrekte velden. Iedere dag bezoek je twee kastelen. Ieder kasteel heeft zijn eigen charme, van de indrukwekkende architectuur tot de bijzondere decoratie. De meeste kastelen zijn gebouwd in de 15e en 16e eeuw toen de adelen nog genoeg geld te hadden om elegante kastelen te bouwen in plaats van praktische forten. Tijdens de ritten worden er grote stukken gestapt maar zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een flinke (ren)galop. Er wordt met speciale trail zadels gereden.

Accommodatie

Tijdens de trektocht verblijf je in hotels en B&B’s in comfortabele kamers met een ensuite badkamer. Hier wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De lunch onderweg is een buffet met een ruime keuze aan eten en wijn, koffie en water. Er kan rekening gehouden worden met verschillende diëten. Het diner vindt plaats in de accommodatie voor de nacht.

Tijdens de trektocht van 27 juli t/m 3 augustus verblijf je in een drie sterren hotel. Na de rit van de dag wordt je terug gebracht naar het hotel. Je verblijft dus steeds in dezelfde accommodatie en niet in verschillende hotels zoals op de andere data.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 5, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Tours Val de Loire

Transferpunt: treinstation Montrichard

Let op: de transfer voor deze reis is vanaf het treinstation van Montrichard. Je kunt natuurlijk ook met je eigen auto naar de bestemming rijden.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters.

Let op: de kosten voor de transfer (€20,- pp) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 18.30u opgehaald en je bent tussen 10-11 uur weer op het vliegveld.

Let op: vanwege het vervoer van de bagage mag je één koffer (maximaal 69x47x27 cm) en één handtas meenemen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.