fbpx

Je bekijkt de reis:Wijnen van de Bordeaux Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Paarden en wijn: de ideale combinatie in Frankrijk. Tijdens deze trektocht rijd je door de wijngaarden en bossen van de Bordeaux, de wijnstreek van Frankrijk. Onderweg proef je natuurlijk de beroemde lokale wijnen zoals Médoc en Premières Côtes de Bordeaux. Ook bezoek je indrukwekkende kastelen.

Wijnen van de Bordeaux Frankrijk

  • Wijngaarden
  • Wijnproeverijen
  • Kastelen bezoeken
  • Vriendinnenreis
Inbegrepen: accommodatie in het sfeervolle berghuis, alle maaltijden tijdens het verblijf, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, fooien, excursies, drankjes in de hotels en restaurants.
Vanaf:
€ 2150,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Om 18.30u wordt je opgewacht op het vliegveld van Bordeaux voor de transfer naar de het eerste hotel.

Dag 2

Na het ontbijt wordt je naar de stal gebracht waar je kennis maakt met je paard. De eerste rit gaat door wijngaarden en bossen. Je stopt voor een lunch aan de Gironde rivier waar je ook de Médoc wijn gaat proeven. Hierna stap je met de paarden op de veerboot om de Gironde over te steken richting Blaye. Hier bezoek je de citadel van Vauban.

Dag 3

Vandaag rijd je door het heuvellandschap van Côtes de Blaye en Côtes de Bourg. Je stopt voor lunch bij het Lamothe kasteel waar je de lokale wijn gaat proeven. Vervolgens rijd je verder naar Cubnezais door uitgestrekte velden. Het diner is vandaag bij de Gravette wijngaard, daar hoort natuurlijk een wijntje bij.

Dag 4

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld voor een rit door wijngaarden en bosen naar het Mayne Veil kasteel. Je stopt bij het kasteel voor een picnic en natuurlijk een wijnproeverij. Na de lunch rijd je door de bekende Pomerol regio. Hier eindigt de rit van vandaag, de paarden worden afgezadeld en je gaat verder naar het Belles Graves kasteel om de beroemde lokale wijn te proeven.

Dag 5

De rit van vandaag gaat richting Saint Emilion. Je rijdt over de beroemde landerijen van Château Pétrus, Cheval Blanc en Château Figeac. Tijdens de lunch moet je deze wijnen natuurlijk even proeven. In de middag rijd je verder door de Dordogne vallei naar Château Courros waar het tijd is voor een wijnproeverij. De paarden blijven hier en jij wordt naar het hotel gebracht.informatie

Dag 6

Vandaag rijd je door de ‘l’Entre deux mers’ regio met een afwisselend landschap van bos en wijngaarden. Je rijd langs het 13e eeuwse kasteel van Rauzan. Na de lunch ga je verder door de heuvels naar het kasteel van Broustaret waar je vannacht zult slapen. Je dineert vanavond in Cadillac, waar je de Premières Côtes de Bordeaux wijn gaat proeven.

Dag 7

Na het ontbijt zadel je je paard voor de rit door de vallei van Garonne en de wijngaarden van Graves. Je luncht bij het kasteel van Myrat waar je een rondleiding krijgt van de graaf van Pontac en zijn wijn gaat proeven. ‘s Middags galoppeer je door wijngaarden en bossen naar Sauternes.

Dag 8

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van de rest van de groep en wordt naar het vliegveld gebracht.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie rijd je op Paint Horses, Arabische paarden, Volbloeden en Warmbloed paarden. De paarden lopen vrij rond in een weide van zo’n 35 hectare. De meeste paarden zijn op de stal geboren. Ze zijn allemaal goed getraind en er is voor iedere ruiter een paard dat past bij zijn of haar niveau.

De tocht leidt langs diverse prestigieuze wijngaarden zoals Médoc, Premières Côtes de Bordeaux en Côtes de Blaye. Daarnaast bezoek je middeleeuwse steden en kastelen. Tijdens de ritten worden er grote stukken gestapt maar zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een flinke (ren)galop. Er wordt met speciale trail zadels gereden.

Accommodatie

Tijdens de trektocht verblijf je in hotels en B&B’s in comfortabele kamers met een ensuite badkamer. Hier wordt een continentaal ontbijt geserveerd. De lunch onderweg is een buffet met een ruime keuze aan eten en wijn, koffie en water. Er kan rekening gehouden worden met verschillende diëten. Het diner vindt plaats in de accommodatie voor de nacht.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 5, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld of treinstation Bordeaux

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters.

Let op: de kosten voor de transfer (€20,- pp) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 18.30u opgehaald en je bent om 11 uur weer op het vliegveld.

Let op: vanwege het vervoer van de bagage mag je één koffer (maximaal 69x47x27 cm) en één handtas meenemen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.