fbpx

Je bekijkt de reis:Paardrijvakantie op maat in Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie heeft het allemaal! Wil je naast het rijden genoeg tijd over hebben om de omgeving te verkennen? Ga je met het hele gezin op reis en heeft niet iedereen paardrijervaring? Heb je al een tijd niet gereden en wil je rustig weer wennen? Dit is de ruiterreis voor jou! Het programma is flexibel en wordt aan je wensen aangepast. Je kunt kiezen tussen lessen en buitenritten, van korte ritten in de duinen tot dagtochten naar het strand. Je rijdt op fijne paarden die op het bedrijf zijn gefokt en getraind. Ervaren ruiters gaan in rengalop over het strand, onzekere ruiters krijgen tips om het paard op een buitenrit onder controle te houden. Je verblijft in een comfortabele accommodatie met zwembad en geniet van heerlijke maaltijden in lokale restaurants. In je vrije tijd kun je het sfeervolle stadje verkennen of ontspannen op het strand.

Paardrijvakantie op maat in Frankrijk

  • Buitenrijden
  • Strandritten
  • Rij- en springles
  • Hotel met zwembad
  • Kleine groepjes
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden, wijn, frisdrank, koffie en thee tijdens de maaltijden, ochtend yogales (bij voldoende interesse), paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, extra drankjes, fooien, sauna, massage, extra yogalessen.
Vanaf:
€ 998,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Er is geen vast programma voor deze paardrijvakantie. Het programma wordt in overleg met de gasten gemaakt en op je wensen afgestemd. De reis start altijd op zondag. Op de eerste dag ga je niet rijden. Je komt aan op het bedrijf of wordt opgehaald op het vliegveld en naar het hotel of guesthouse gebracht en hebt tijd om bij te komen van de reis. Je maakt kennis met de groep tijdens een heerlijk diner. Op maandag begin je met de lessen en buitenritten. Verdeeld over de week ga je 16 uur rijden. Je maakt bijvoorbeeld buitenritten in het bos, in de duinen en op het strand. Door de branding galopperen met de wind in je haren is een onvergetelijke ervaring!

De 16 uur rijden zijn verdeeld in 8 sessies van twee uur. In plaats van twee uursritten kun je ook een halve dagtocht of dagtocht met picknick onderweg maken en daarna een dagje vrij nemen. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt kun je buitenritten maken. Oefen het sturen, lichtrijden in draf en de verlichte zit tijdens het galopperen en leer het paard onder controle houden in alle gang op een buitenrit. Je krijgt een springles waar je over een balkje of boomstam leert springen. Daarnaast help je mee met de verzorging van je paard. Als je een ochtend of middag niet wilt rijden is er in de omgeving van het bedrijf genoeg te doen.

Wil je meer rijden? Je kunt extra sessies per 2 uur bijboeken tijdens je reis. Voor reizigers die nog geen of weinig rijervaring hebben of ruiters die onzeker geworden zijn door bijvoorbeeld een val, is er een speciaal programma. Deze paardrijvakantie is speciaal gemaakt om de basis va het rijden te leren. Aan het einde van de week kun je galopperen en zelfs een sprongetje maken! De instructeur heeft ook veel ervaring met onzekere ruiters en helpt je om je vertrouwen in het (buiten)rijden terug te krijgen. Voor ervaren ruiters raden we het ‘Strandritten Atlantische Kust‘ programma aan.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens deze ruiterreis op rijdt zijn voornamelijk Anglo Arabieren. Er zijn ook een aantal pony’s voor kinderen of kleinere ruiters. Er is een kudde van 30 paarden. Het grootste deel is op de boerderij geboren en opgegroeid. De familie fokt paarden die goed gebouwd, intelligent, vriendelijk en betrouwbaar zijn. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Er wordt gereden met veelzijdigheidszadels in Engelse stijl. Je zorgt zelf voor je paard. Op de zadeldekjes zitten kleine zadeltassen waar je waterflesjes of je camera kunt bewaren tijdens de ritten.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in een comfortabel guesthouse vlakbij de stallen. Je deelt een kamer met meerdere reizigers van hetzelfde geslacht. De accommodatie heeft een zwembad waar je na de rit een verfrissende duik kunt nemen. Er worden heerlijke Franse en internationale maaltijden voor je bereid (vegetarisch en gluten vrij mogelijk maar vegan helaas niet). Twee glazen wijn of frisdrank en koffie en thee zijn inbegrepen. Het is ook mogelijk om halfpension te boeken, zodat je kunt gaan eten bij één van de vele gezellige restaurantjes in Mimizan. Hiervoor raden we een (huur)auto aan.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Transferpunt: vliegveld of treinstation Bordeaux

Let op: de kosten voor de transfer (€90,- per persoon) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor beginners. Ook als je nog nooit gereden hebt ben je welkom.

Let op: vanwege de transfer moet je voor 16 uur aankomen op het vliegveld en na 12.30 uur vertrekken.

Leuk: Anne, de vrouw van Michel, kan erg goed fotograferen en maakt graag actiefoto’s van je op het strand! De digitale bestanden kun je na de reis van haar kopen.

Yoga: van april t/m september kun je ‘s ochtends meedoen met een yogales. Na de rit kun je de sauna bezoeken of een massage boeken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.