Je bekijkt de reis:Strandritten Atlantische kust Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie staat bekend om het hoge tempo van de ritten. Je hebt het gevoel dat je vliegt tijdens een rengalop op het strand. De Anglo Arabieren waar je op rijdt hebben een enorm uithoudingsvermogen. Behalve strandritten maak je ook tochten door de duinen en één van de grootste bossen van Europa. Je rijdt in beschermde natuurgebieden waar bijzondere vogels voorkomen en bezoekt typisch Franse dorpjes. In de zomer kun je een nacht kamperen met je paard. Je verblijft in een comfortabele accommodatie met een zwembad waar je na de rit een verfrissende duik kunt nemen. Dit is geen ruiterreis waar je achter elkaar moet blijven rijden, het is dus een heerlijke vakantie voor gevorderde ruiters. In de zomer kun je in de zee zwemmen met je paard!

Inbegrepen: accommodatie, maaltijden, wijn, frisdrank, koffie en thee (behalve lunch op dag 2).
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, lunch op dag 2, extra drankjes in restaurants, fooien.
Laatste kans!

Strandritten Atlantische kust Frankrijk

  • Zwemmen met je paard
  • veel galopperen
  • Strandritten
  • Hotel met zwembad
Vanaf:
€ 1199,-
Toeslag éénpersoonskamer €105,- Transfer €90,- Van mei t/m september geldt een toeslag.
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Bordeaux wordt je opgewacht voor de transfer naar het guesthouse. Het kan zijn dat je even moet wachten op andere reizigers, de transfer wacht op alle ruiters in de groep (tot 16 uur). De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna is het tijd voor het diner in een restaurant. Je maakt kennis met de rest van de groep en het team.

Dag 2

Na het ontbijt is er een korte bespreking van het programma voor de week. Vervolgens wordt je naar het strand gebracht. Hier heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen. Wandel over het strand of ga winkelen in het dorpje. De lunch is vandaag op eigen gelegenheid. Er zijn veel leuke restaurants om uit te kiezen. Na de lunch wordt je naar de stallen gebracht. Je maakt kennis met je paard voor de week en stapt op voor de eerste rit. Je begint met een half uur rijden in de bak, om aan je paard en de rijstijl te kunnen wennen. Daarna maak je een korte buitenrit. Dit is geen vakantie waar je allemaal achter elkaar aan rijdt, zolang je niet voorbij de gids gaat.

Dag 3

Vandaag staat er een rit door de bossen en duinen op het programma en ga je voor het eerst het strand op. Na het ontbijt wordt je met de auto naar de paarden gebracht. Je stapt in het zadel voor een prachtige rit. Het landschap is erg afwisselend. Door groene bossen kom je uiteindelijk in de duinen uit, waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Afhankelijk van het getij ga je ‘s ochtends of ‘s avonds het strand op, waar je natuurlijk een flinke galop maakt! Na de rit wordt je teruggebracht naar het guesthouse. Je dineert vanavond in een restaurant.

Dag 4

Vanochtend maak je een lange rit door het afwisselende landschap van zuidwest Frankrijk. Vergeet niet om een je pyjama en tandenborstel in te pakken want je gaat vannacht in een ander hotel, of bij goed weer in een tent, slapen. Het terrein is erg geschikt om lange stukken te draven en galopperen. Onderweg bezoek je het dorpje Lévignacq met traditionele huisjes. Je stopt voor een picknicklunch. In de namiddag kom je aan bij het hotel voor vannacht waar je een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad. In juli en augustus ga je bij goed weer kamperen naast een rivier. Ook het heldere water van de rivier is ideaal voor een frisse duik. Je dineert in het hotel of rond het kampvuur.

Dag 5

Op de rit van vandaag zijn weer genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Deze vakantie staat niet voor niets bekend om de snelle ritten. Omdat je op een andere plek overnacht hebt, verken je vandaag een heel nieuw gebied. Je rijdt door een vogelreservaat en een karakteristiek Frans dorpje. Je stopt voor de lunch bij een specialiteiten restaurant aan het Uza meer. ‘s Middags rijdt je verder langs de rivier en door het bos. Na de rit keer je terug naar het guesthouse voor een duik in het zwembad en het diner.

Dag 6

De paarden doen het rustig aan vandaag. Je maakt een halve dagtocht. Afhankelijk van het getij ga je ‘s ochtends of ‘s middags het strand op. Om er te komen rijdt je eerst weer door het prachtige bos. Daarna is het tijd voor een flinke galop! Van juni tot en met september kun je bij goed weer zwemmen met je paard, een unieke ervaring. De paarden vinden het heerlijk om in het water te spelen. De rest van de dag kun je lekker ontspannen bij het zwembad of de omgeving van het guesthouse verkennen.

Dag 7

Ook vandaag staat er weer een prachtige rit op het programma. Je rijdt door de bossen naar het meer van Aureilhan. Dit is een beschermd natuurgebied waar veel bijzondere vogelsoorten voorkomen. De rit gaat verder langs de rivier waar je stopt voor een picknick lunch. ‘s Middags kom je bij het strand aan. Je geniet een laatste keer van een flinke rengalop met de wind in je haren terwijl de zon in de zee zakt. De snelle ritten op deze ruiterreis zul je niet snel vergeten.

Dag 8

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het het vliegveld voor de reis naar huis.

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

De paarden waar je tijdens deze ruiterreis op rijdt zijn voornamelijk Anglo Arabieren. Er zijn ook een aantal pony’s voor kinderen of kleinere ruiters. Er is een kudde van 30 paarden. Het grootste deel is op de boerderij geboren en opgegroeid. De familie fokt paarden die goed gebouwd, intelligent, vriendelijk en betrouwbaar zijn. Met een deel van de paarden hebben ze (spring)wedstrijden gereden. Alle paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Er wordt gereden met veelzijdigheidszadels in Engelse stijl. Je rijdt iedere dag zo’n 30 tot 40 kilometer. Er zijn genoeg stukken waar je flink kunt galopperen. De Anglo Arabieren laten je graag zien hoe snel ze zijn. Omdat je in open terrein galoppeert is het belangrijk dat je voldoende buitenrijervaring hebt. Op de zadeldekjes zitten kleine zadeltassen waar je waterflesjes of je camera kunt bewaren.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in een comfortabel guesthouse vlakbij de stallen. De kamers zijn in traditionele Franse stijl ingericht. Je deelt een kamer met meerdere reizigers van hetzelfde geslacht, er zijn beperkt éénpersoonskamers beschikbaar. De accommodatie heeft een zwembad waar je na de rit een verfrissende duik kunt nemen. Je brengt één nacht door in een ander hotel met vergelijkbare kamers. Tijdens de maanden juli en augustus ga je niet naar dit hotel maar ga je een nacht kamperen met je paard (mits het weer goed genoeg is). Je eet ‘s avonds rond het kampvuur. De rest van de week worden er heerlijke Franse en internationale maaltijden bereid in het guesthouse of ga je in restaurants eten. De lunch is een picknick tijdens de rit of je stopt bij een restaurant. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: vanaf 12 jaar

Transferpunt: vliegveld Bordeaux

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in rengalop op het strand onder controle kunnen houden.

Let op: de kosten voor de transfer (€90,- per persoon) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Let op: vanwege de transfer moet je voor 16 uur aankomen op het vliegveld en na 12.30 uur vertrekken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen