fbpx

Je bekijkt de reis:IJslanderweekend in Denemarken

Boek direct

Wat ga je doen

Lekker uitwaaien op het strand van Denemarken! Ga er een weekendje tussenuit en maak duin- en strandritten op fijne IJslandse paarden. Je kunt kiezen uit drie verschillende weekenden. Tijdens het lange weekend ga je een halve dagtocht maken met picknick en op het Mando weekend ga je naar het kleinste waddeneiland. Er is een grote kudde fijne paarden, voor ruiters van ieder niveau. Je logeert in een comfortabele accommodatie met zwembad. De perfecte reis om helemaal tot rust te komen.

IJslanderweekend in Denemarken

Inbegrepen: accommodatie in hotel o.b.v. halfpension, volpension inclusief sap op het Mando weekend, lunch tijdens de dagtocht van het lange weekend, paardrijden volgens programma, gebruik van zwembad en jacuzzi, vervoer van bagage bij het Mando weekend, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vervoer, lunches (behalve bij Mando weekend), drankjes, overige activiteiten.
Vanaf:
€ 485,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Je kunt kiezen uit drie verschillende programma’s.

Standaardweekend
Op dit ruiterweekend kom je op vrijdag aan op Romo. Bij de accommodatie wordt je ontvangen en krijg je een kamer aangewezen om bij te komen van de reis. Daarna staat er een buffet met vis voor je klaar! De volgende dag maak je een rit van twee uur door het bos tegenover de stallen. Dit is een prachtig gebied om te rijden met veel zandpaden die perfect zijn om te tölten.

Als je wilt kun je vandaag ook een ‘oester tour’ doen op het wad met een gids. ‘S avonds heeft de chef een 3-gangen diner voor je klaargemaakt of is er een buffet. Naast de ritten kun je ook gebruik maken van het zwembad (binnen en buiten). Als je langere ritten wilt maken kan dat ook. Op zondag maak je een rit van twee uur over het strand. Natuurlijk ga je flink tölten en ervaren ruiters kunnen lange stukken galopperen. Daarna neem je afscheid en ga je terug naar huis, of misschien ga je nog verder reizen in Denemarken!

Lang weekend
Bij het lange rijweekend kom je al op donderdag aan. Je hebt dus een extra rijdag! Je maakt dezelfde ritten in het bos en op het strand als in het standaard weekend maar daarnaast ga je ook een halve dagtocht maken. In ongeveer 5 uur rijd je door het bos, de duinen en over het strand van Romo. Er zijn veel mogelijkheden om te draven en te galopperen, daarom is dit weekend minder geschikt voor onervaren ruiters.

Mando Weekend
Tijdens het Mando weekend ga je naar het eiland Mando. Dit is het kleinste waddeneiland, met een oppervlakte van 7,6 km2 en slechts 37 inwoners. Op donderdag kom je aan bij de stal op Romo, hier maak je kennis met de andere ruiters en bespreek je de plannen voor het weekend. Je logeert in het hotel van de stal. Vrijdag ga je na de lunch op pad. De paarden worden in de trailer geladen en met de auto ga je op pad richting dit kleinere eiland. Je stopt bij een plek waar je bij eb, te paard kunt oversteken naar Mando. Het is een rit van ongeveer 2,5 uur.

Op zaterdag maak je een rit van ongeveer 3,5 uur naar de zandbank Koresand. Hier liggen regelmatig zeehonden te zonnen op het strand! Vrijdag en zaterdag logeer je in een guesthouse, hier deel je de badkamer met andere reizigers. Op zondag rijd je terug naar het startpunt van de tocht, een rit van ongeveer twee uur. Vanaf daar wordt je met de auto teruggebracht naar Romo voor je reis naar huis. Bij slecht weer, hoogwater of te weinig deelnemers kunnen de routes aangepast worden, je rijdt wel evenveel uren.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden.

Het IJslandse ras is erg zuiver, sinds 1882 is het officieel verboden om paarden te importeren in IJsland. Deze maatregel is getroffen om de paarden te beschermen tegen ziektes. IJslanders die geëxporteerd worden, mogen daarna niet meer terug het land in.

IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan ruig terrein. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Je verblijft in een hotelkamer op het complex bij de stallen. Het hotel heeft mooie, moderne kamers met eigen badkamer. Er is een binnen- en buitenzwembad, stoombad en sauna. Daarnaast is er ook een camping en zijn er vakantiehuisjes.

Op het complex zijn ook andere vakantiegangers die niet meedoen aan de ritten, het is er dus altijd gezellig druk. Er is een speeltuin voor de kinderen en in de omgeving van het bedrijf is ook veel te doen.

Je kunt eten in het restaurant, het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Vegetariërs zijn welkom en als je speciale dieetwensen hebt kun je dit aangeven. Op het Mando weekend slaap je twee nachten in een guesthouse, hier deel je de badkamer met andere reizigers. Bij dit weekend zijn alle maaltijden inbegrepen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 110 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 25 ruiters (op de ritten gaan ook ‘dagjes mensen’ mee)

Leeftijd: (jonge) kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben voor het betreffende programma.

Let op: op het Mandoweekend betaal je een toeslag van 150 Deense Kroon per persoon voor het vervoer naar Mando als je geen eigen auto bij je hebt.

Niveau: het standaardweekend is geschikt voor ruiters van alle niveaus. Het lange weekend en het Mando weekend zijn geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Billund

Let op: de transfer is niet inbegrepen, we raden je aan om met de auto te komen. Het complex is ook bereikbaar met het openbaar vervoer en taxi.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.