fbpx

Je bekijkt de reis:Strandritten op IJslanders Denemarken

Boek direct

Wat ga je doen

Kom lekker uitwaaien in Denemarken! Het waddeneiland Romo is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Het heeft veel natuurgebieden en een enorm breed strand. Je kunt ook dagtochten maken naar het kleinere eiland Mando of de zandplaat Koresand. Je tölt langs zeehonden op goedgetrainde IJslandse paarden. Het hotel heeft een zwembad en stoombad om na de rit heerlijk te ontspannen.

Inbegrepen: accommodatie in hotel o.b.v. halfpension, lunch tijdens de dagtocht, activiteiten volgens programma, gebruik van zwembad en jacuzzi.
Niet-inbegrepen: transfer, lunches, drankjes, overige activiteiten.

Strandritten op IJslanders Denemarken

  • Strandritten
  • Zeehonden spotten
  • Leer tölten
  • Zwem- en stoombad
Vanaf:
€ 1061,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het stallencomplex wordt je naar je kamer gebracht en heb je tijd om bij te komen van de reis in het zwembad of de jacuzzi. Of misschien wil je liever een stukje wandelen en de omgeving verkennen. Na het diner wordt er een film vertoond over het IJslandse paard.

Dag 2 – Het hoogste punt

Na het ontbijt is het tijd voor een demonstratie tölten in de binnenbak. Je maakt kennis met de gids en de paarden. In de middag zadel je je paard voor een rit door de Kirkeby plantage. Kronkelpaden door het bos verrassen ons voordat we Kirkeby plantage bereiken. Daar eenmaal aangekomen genieten we van dit uitzonderlijke natuurgebied en rijden over de heide naar het hoogste punt van Romo.

Dag 3 – Over de heide

Voor vandaag staat een gezellige rit van twee uur door Varby plantage naar het Sonderstrand op de planning. Onderweg zie je met een beetje geluk de herten grazen. Dit is een bijzonder duin- en heidegebied, prachtig voor een mooie buitenrit. Je geniet van de betrouwbare IJslanders en hun fijne gangen.

Dag 4 – Sylt

De route van vandaag brengt je naar Havsand. Deze tocht waarbij we drie uur onderweg zijn, voert eerst richting zee waarna we de kustlijn volgen naar Bananoen. Hier nemen we een korte pauze. Als we verder rijden kunnen we het volgende Waddeneiland zien: Sylt. We rijden langs strandsurfers en gaan de duinen in. Via het bos keren we terug.

Dag 5 – Mando

Vandaag maken we een dagtrip naar Mando. De paarden worden in de trailer geladen en met de auto ga je op pad richting dit kleinere eiland. Je stopt bij een plek waar je bij eb, te paard kunt oversteken naar Mando. We komen aan op het noordelijke deel van het kleine eiland en verkennen het hele eiland. Via het dorp rijden we naar het zuiden, volgen de dijk en keren over het ‘Laagtijpad’ weer terug. We zijn acht uur onderweg.

(Let op: bij Rijweek 1, is deze dag een vrije dag die je zelf kunt indelen. Er wordt dan niet gereden. Deze rit kan ook gewisseld worden met een andere dag, afhankelijk van het weer)

Dag 6 – Picknicken op het strand

Na het ontbijt stap je voor de laatste keer op voor een halve dagtocht. Je bent zo’n 5 uur onderweg. Je neemt een lunch mee voor onderweg en rijdt door de mooie Vraby Plantage richting zee waar je de kustlijn volgt. Daarna rijd je weer landinwaarts, door velden en over de Smafolksbej naar de Kirkeby plantage met zijn mooie naaldbomen. Je volgt kronkelpaden door het bos en over de heide.

Dag 7 – Koresand

Het is een bijzondere dag vandaag, je gaat naar Koresand. Koresand is een grote zandplaat langs de kust. De plaat leent zich perfect voor prachtige paardrijritten, maar alleen wanneer het eb is. Met vloed loopt de zandplaat compleet onder. Je rijdt de dijk van de zandbank op die 24 vierkante kilometer groot is. Hier zie je het zand drijven , we zien honderden zeehonden en duizenden vogels, watergaten en geen auto’s of toeristen. Dit is pas een gave dagtocht! De rit duurt zo’n zeven uur.

(Let op: in rijweek 1 ga je niet naar Koresand maar maak je een rit van twee uur over het strand op Romo)

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je vakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid en vertrek je weer richting huis, of misschien ga je nog verder rondreizen.

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan worden aangepast aan het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. Het IJslandse ras is erg zuiver, sinds 1882 is het officieel verboden om paarden te importeren in IJsland. Deze maatregel is getroffen om de paarden te beschermen tegen ziektes. IJslanders die geëxporteerd worden, mogen daarna niet meer terug het land in. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan ruig terrein. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Je verblijft in een hotelkamer op het complex bij de stallen. Het hotel heeft mooie, moderne kamers met eigen badkamer. Er is een binnen- en buitenzwembad, stoombad en sauna. Daarnaast is er ook een camping en zijn er vakantiehuisjes. Op het complex zijn ook andere vakantiegangers die niet meedoen aan de ritten, het is er dus altijd gezellig druk. Er is een speeltuin voor de kinderen en in de omgeving van het bedrijf is ook veel te doen. Je kunt eten in het restaurant, het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Vegetariërs zijn welkom en als je speciale dieetwensen hebt kun je dit aangeven.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 110 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 25 ruiters (op de ritten gaan ook ‘dagjes mensen’ mee)

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: (jonge) kinderen zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Billund

Let op: de transfer is niet inbegrepen, een transfer vanaf het vliegveld of de veerhaven is mogelijk. Het complex is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. We kunnen hierbij helpen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.