fbpx

Je bekijkt de reis:Petra naar Wadi Rum Jordanië

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie in Jordanië zul je niet snel vergeten. Je galoppeert door de woestijn en kampeert onder de sterren. Behalve zes dagen in het zadel heb je ook vier dagen zonder rijden, waarbij je de beroemde rotsstad Petra en de Wadi Rum bezoekt. Daarnaast breng je een bezoek aan de Dode Zee waar je lekker kunt dobberen of zonnebaden op het strand van een 5 – sterrenhotel. Tijdens de trektocht rijd je over zandduinen, door groene oases en langs bijzondere rotsformaties. De zandpaden zijn ideaal voor een flinke galop en de paarden laten je dan ook graag zien wat ze kunnen. De eigenaresse van het bedrijf spreekt Nederlands, haar Jordaanse partner begeleidt de ritten.

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden, niet-alcoholische drankjes tijdens het kamperen, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, visum, entree Petra en Wadi Rum, diner op dag 1 en 9 en lunch op dag 2, drankjes in hotels, fooien.

Petra naar Wadi Rum Jordanië

  • Rotsstad Petra bezoeken
  • Veel galopperen
  • Zwemmen in de Dode Zee
  • Bijzondere rotsformaties
Vanaf:
€ 1790,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Amman wordt je opgehaald en naar het hotel in Madaba gebracht. Als je nog tijd hebt kun je een bezoek brengen aan de St. George kerk of het archeologisch museum met bijzondere mozaïeken. Het diner is op eigen gelegenheid.

Dag 2 – Petra

Na het ontbijt in het hotel wordt je naar Petra gebracht. Het is ongeveer drie uur rijden. Je brengt je spullen bij het guesthouse en loopt naar het bezoekerscentrum. Dwaal rond in de beroemde rotsstad met de bijzondere tempel, de colonnade en het klooster. Petra is behoorlijk groot, je kunt hier makkelijk een dag rondkijken! Lunch is op eigen gelegenheid. Het diner vindt plaats in de bed en breakfast van de Nederlandse eigenaresse van het bedrijf. Zij vertelt je alles over het plan voor de rest van de week.

Dag 3 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Na een korte instructie stap je op voor het eerste deel van de rit. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over Petra. Je rijdt door een gebied met natuurlijke bronnen en bijzondere tuinen. Na de lunch rijd je verder naar Dilagha, een mooi uitzichtpunt, tot aan Wadi Thugra. Hier wordt het kamp voor vannacht opgezet.

Dag 4 – Door de woestijn

Na het inpakken van het kamp maak je je paard klaar en stap je op voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt door een klein bedoeïen dorpje naar de woestijn. Langzaam gaat de rotsachtige ondergrond over in zand. Je stopt voor de lunch in de schaduw van de ‘drie bomen’. Na de lunch rijd je verder naar het dorpje Humayma, waar je een stukje naast je paard moet lopen. Vervolgens rijd je verder door het noordelijke deel van de Wadi Rum. Het kamp voor vannacht is bij een bijzondere rotsformatie. Vanaf hier kun je de maan zien opkomen boven de bergen.

Dag 5 – De paddenstoel

Vroege vogels kunnen vandaag genieten van een prachtige zonsopgang. Daarna is het tijd voor een lekker ontbijt gevolgd door een rit door een bijzonder deel van de woestijn. Hier kom je nauwelijks andere toeristen tegen. Je rijdt langs bijzondere rotsformaties zoals de natuurlijke rotsbruggen en de ‘paddenstoel’. De zandpaden zijn ideaal voor een flinke galop. Na de lunch en siësta rijd je verder over de zandpaden. Houd je camera in de aanslag want het zand heeft hier erg bijzondere kleuren.

Dag 6 – Zandduinen

Vandaag rijd je via een moddervlakte naar Um Salab. Je gaat het beschermde deel van de Wadi Rum in. Je rijdt door het prachtige Um Ishrin ravijn, waar je stopt voor de lunch. Na de lunch rijd je verder naar de hoogste zandduinen van de Wadi Rum. Hier vind je rotstekeningen van de oorspronkelijke bevolking: de Nabateërs. Je komt langs de ruïnes van het gebouw waar Laurence tijdens de Arabische verovering zou hebben gewoond. Via ‘Laurence house’ rijd je naar Burdah Bridge waar het kamp voor vannacht wordt opgezet.

Dag 7 – Rotsbruggen

De rit van vandaag gaat van de Burdah rotsbrug naar de Um Fruth rotsbrug waar je stopt voor de lunch. Je komt nergens andere toeristen tegen en het woestijnlandschap lijkt eeuwig door te gaan. Na de lunch rijd je verder naar het Barrah ravijn. Hier zul je vannacht kamperen.

Dag 8 – Flink galopperen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het laatste deel van de tocht. Je rijdt door het Barrah ravijn en over smalle paden tussen de rotsen. Je rijdt ongeveer 2,5 uur naar de lunchplek van vandaag: Siq Um Atawaki. Na de lunch rijd je over een vlakte waar je flink kunt galopperen. Daarna is het helaas tijd om afscheid te nemen van je paard. Je wordt naar Petra gebracht waar je in een guesthouse overnacht. Voor het diner ga je weer naar de B&B waar je alle herinneringen van de week nog eens doorneemt.

Dag 9 – De Dode Zee

Vandaag ga je naar de Dode Zee! Na het ontbijt wordt je opgehaald voor een autorit van zo’n 5 uur naar een hotel. Je mag vandaag gebruik maken van het strand en zwembad van dit 5 – sterrenhotel en het lunchbuffet (drankjes zijn niet inbegrepen). Rond 5 uur wordt je naar Madaba gebracht voor de laatste nacht van je paardrijvakantie. Diner is op eigen gelegenheid.

Dag 10 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie weer voorbij. Je wordt opgehaald uit het hotel en naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

* dit is een voorbeeldprogramma, het programma kan altijd aangepast worden aan onverwachte omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt, zijn kruisingen van lokale rassen met veel Arabisch bloed. Het zijn sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Op de vlakke stukken kunnen ze flink hard gaan! Er wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan iedere ruiter. Je moet wel fit zijn om lange dagen in het zadel door te brengen. Je moet ervaring hebben met buitenrijden en ook in een flinke galop je paard onder controle kunnen houden. Er wordt gereden met Engelse zadels en hoofdstellen. Je zorgt zelf voor je paard (water en voer geven, poetsen en opzadelen).

Accommodatie

De eerste nacht en laatste nacht van je vakantie verblijf je in een comfortabel hotel in Madaba. Je krijgt een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Op dag 2 en 8 slaap je in een guesthouse in Petra, vlakbij het oudste deel van de stad. Je kamer is van alle gemakken voorzien. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer aan te vragen, er geldt dan wel een toeslag. Tijdens de trektocht overnacht je in tenten op slaapmatten. In het kamp is geen stromend water of toilet aanwezig. Een beetje primitief dus maar zeker avontuurlijk! Er worden traditionele Arabische maaltijden geserveerd en tijdens de trektocht kun je water en frisdrank krijgen. Vegetariërs zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Transferpunt: vliegveld Amman

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: deze tocht is geschikt voor ruiters vanaf 18 jaar.

Bagage: we willen je vragen je eigen slaapzak mee te nemen.

Let op: het entreegeld voor Petra en Wadi Rum is niet inbegrepen. We raden je aan om voor je reis online een Jordanië pas te kopen. Behalve je visum zijn hierbij ook de entreegelden inbegrepen. Neem het ticket geprint mee!

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard goed onder controle kunnen houden in een flinke galop en ervaring hebben met buitenrijden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.