fbpx

Je bekijkt de reis:Wadi Rum Trektocht Jordanië

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijvakantie in Jordanië zul je niet snel vergeten. Je galoppeert door de woestijn en kampeert onder de sterren. Behalve zes dagen in het zadel heb je ook vier dagen zonder rijden, waarbij je de beroemde rotsstad Petra en de Wadi Rum bezoekt. Daarnaast breng je een bezoek aan de Dode Zee waar je lekker kunt dobberen of zonnebaden op het strand van een 5 – sterrenhotel. Tijdens de trektocht rijd je over zandduinen, door groene oases en langs bijzondere rotsformaties. De zandpaden zijn ideaal voor een flinke galop en de paarden laten je dan ook graag zien wat ze kunnen.

Wadi Rum Trektocht Jordanië

  • Rotsstad Petra bezoeken
  • Veel galopperen
  • Zwemmen in de Dode Zee
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden, drankjes tijdens het kamperen (niet-alcoholisch), activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, visum, entree Petra en Wadi Rum, diner op dag 1 en lunch op dag 2, drankjes in de hotels, fooien.
Vanaf:
€ 1930,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Amman wordt je opgehaald en naar het hotel in Madaba gebracht. Als je nog tijd hebt kun je een bezoek brengen aan de St. George kerk of het archeologisch museum met bijzondere mozaïeken. Het diner is op eigen gelegenheid.

Dag 2 – Petra

Na het ontbijt in het hotel wordt je naar Petra gebracht. Het is ongeveer drie uur rijden. Je brengt je spullen bij het guesthouse en loopt naar het bezoekerscentrum. Dwaal rond in de beroemde rotsstad met de bijzondere tempel, de colonnade en het klooster. Petra is behoorlijk groot, je kunt hier makkelijk een dag rondkijken! Lunch is op eigen gelegenheid. Het diner is in de bed en breakfast van de Nederlandse eigenaresse van de stal. Zij vertelt je alles over het plan voor de rest van de week.

Dag 3 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar de Wadi Rum gebracht. Het is ongeveer 1,5 uur rijden. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Na een korte instructie stap je op voor het eerste deel van de rit. Je rijdt naar de Jebel Khazali bergen. Je stopt voor de lunch in het ‘Rode Ravijn’. Daarna gaat de route verder naar de Um Sabatah vallei. Het lijkt wel een maanlandschap met bijzondere rotsen en hoge zandduinen. Hier staat het kamp voor vannacht klaar.

Dag 4 – Door de woestijn

Na het ontbijt maak je je paard klaar en stap je op voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt door de rood/roze valleien van Um Kathah en Wadi Sabbat. De lunch is bij Al Thatha, waar je ook mooi kunt wandelen. Klim op de rotsen voor een prachtig uitzicht over de woestijn! ‘s Middags steek je de Wadi Nugrah vallei over naar Al Slebat, waar je vannacht kampeert.

Dag 5 – Prachtige uitzichten

De route van vandaag brengt je naar de prachtige valleien van Wadi Nugrah. Daarna moet je een stukje klimmen naar de water reservoirs van de Bedouïnen. Vanaf hier heb je en prachtig uitzicht over de woestijn. Je stopt voor een picknicklunch. Op deze plek kun je zien hoe kleurrijk de woestijn is, van wit tot rood en groen. Je rijdt verder door prachtige ravijnen naar het kamp. Je eindigt de dag met een diner rond het kampvuur.

Dag 6 – Rotsbrug

Vandaag rijd je naar Burdah Bridge, een bijzondere ‘brug’ van rotsen over een kloof. Dit is een bijzonder natuurfenomeen en één van de bekendste plekken in Wadi Rum. Je gaat verder naar de Ashkiek bergen. Het terrein is hier perfect voor een flinke galop. Je luncht op de rotsen en gaat verder naar het kamp voor vannacht, waar een kopje thee voor je klaarstaat.

Dag 7 – Lawrence of Arabia

De route van vandaag gaat door de zandduinen langs het beroemde huis van Lawrence of Arabia. Lawrence was een Britse archeoloog, officier, diplomaat en schrijver die en belangrijke rol speelde in de Arabische revolutie. Later werd een film gemaakt over zijn leven. Dit huis werd oorspronkelijk gebruikt door de lokale bevolking om te handelen met Saoedi Arabië en Syrië. Je bekijkt de bijzondere inscripties in Anfshieh. Deze rotstekeningen van kamelen en mensen werden gemaakt door de Nabateeërs die ook Petra bouwden. ‘s Middags galoppeer je door de rode zandduinen naar het kamp. Dit is je laatste nacht slapen onder de sterren.

Dag 8 – Zeven pilaren van de wijsheid

Na het ontbijt stap je op je paard voor het laatste deel van de tocht. Je rijdt langs de ‘zeven pilaren van de wijsheid’ die bekend werden door de film Lawrence of Arabia. Na de lunch ga je terug naar de stallen, waar je afscheid neemt van je paard en de gids. Je wordt naar het hotel in Madaba gebracht waar een heerlijk diner voor je klaarstaat.

Dag 9 – De Dode Zee

Vandaag ga je naar de Dode Zee! Na het ontbijt wordt je opgehaald voor een autorit van ongeveer 45 minuten. Je mag vandaag gebruik maken van het strand en zwembad van een 5 – sterrenhotel en het lunchbuffet (drankjes zijn niet inbegrepen). Er zit zoveel zout in het water van de Dode Zee dat zelfs de slechtste zwemmers blijven drijven. Vanwege de mineralen in het water is de Dode Zee ook populair als kuuroord. Rond 5 uur wordt je naar Madaba gebracht voor het laatste diner met de groep.

Dag 10 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie weer voorbij. Je wordt opgehaald uit het hotel en naar het vliegveld gebracht voor de terugreis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt, zijn kruisingen van lokale rassen, Arabieren en volbloeden. Het zijn sterke paarden die gewend zijn aan het ruige terrein. Op de vlakke stukken kunnen ze flink hard gaan! Er wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan iedere ruiter.

Je moet wel fit zijn om lange dagen in het zadel door te brengen. Je moet ervaring hebben met buitenrijden en ook in een flinke galop je paard onder controle kunnen houden. Er wordt gereden met Engelse zadels en hoofdstellen. Je kunt kleine spullen meenemen in de zadeltassen. Je zorgt zelf voor je paard (water en voer geven, poetsen en opzadelen).

Accommodatie

De eerste nacht en de laatste twee nachten van je vakantie verblijf je in een comfortabel hotel in Madaba. Je krijgt een gedeelde kamer met eigen badkamer. Op dag 2 slaap je in een guesthouse in Petra, vlakbij het oudste deel van de stad. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer aan te vragen, er geldt dan wel een toeslag.

Tijdens de trektocht overnacht je in tenten op slaapmatten. In het kamp is geen stromend water of toilet aanwezig. Een beetje primitief dus maar zeker avontuurlijk! Er worden traditionele Arabische maaltijden geserveerd en tijdens de trektocht kun je water en frisdrank krijgen. Vegetariërs zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Transferpunt: vliegveld Amman

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: deze tocht is geschikt voor ruiters vanaf 18 jaar.

Bagage: we willen je vragen je eigen slaapzak mee te nemen.

Let op: tijdens het kamperen zet je zelf je tent op en breek je die de volgende ochtend weer zelf af. Je krijgt hier hulp bij als dat nodig is.

Let op: het entreegeld voor Petra en Wadi Rum is niet inbegrepen. We raden je aan om voor je reis online een Jordanië pas te kopen. Behalve je visum zijn hierbij ook de entreegelden inbegrepen. Neem het ticket geprint mee!

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard goed onder controle kunnen houden in een flinke galop en ervaring hebben met buitenrijden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.