fbpx
>

Petra naar Wadi Rum Jordanië

Sabina maakte de ‘Petra naar Wadi Rum’ trektocht in Jordanië, hier lees je haar reisverslag.

Na een klein duwtje in de rug van Aly boekte ik de trail van Petra naar Wadi Rum. Zes dagen zonder stromend water en toilet in de brandende zon van een woestijn, in een vreemd land met een andere cultuur, en dat helemaal alleen, het leek me toch pittig. Ik vertrok een beetje met een klein hartje, maar enkele berichtjes van Aly en Patricia gaven me toch het gevoel dat er iemand was om te helpen als het nodig was. 

Na een eerste nacht in Madaba werden we met een minivan naar Petra gebracht. Een mooie kans om de rest van de groep wat te leren kennen. Het klikte meteen, we hadden een perfecte mix van leeftijden en levensstijlen, na enkele dagen kon je al van vriendschap spreken.

Petra was zo mooi en de perfecte manier om ‘in the mood’ te raken. Na een eerste kennismaking met ons paard de dag erna trokken we de bergen in. Iedereen, inclusief paarden, was enthousiast en vol verwachting. En wat werden die verwachtingen ingelost! Je waant jezelf in een filmdecor, zo onwerkelijk mooi is de omgeving, je blijft kijken. Elke lunch- en kampplaats was perfect uitgezocht, je had ofwel een mega-uitzicht, of een geborgen plekje in de schaduw. Je sliep in je tent, of onder de blote sterrenhemel.

Eid en ‘the boys’ deden er alles aan om ons blij te maken. Twee keer per dag kregen we een nagenoeg gastronomische maaltijd (met aandacht voor veggie- en andere wensen). En dat op een plaats waar je enkel rotsen en zand vindt. Naar mijn gevoel doen ze bijna het onmogelijke om in die barre plek voldoende water en voeding te voorzien voor alles en iedereen.

De paarden zijn geliefd, dat voel je. Ze krijgen alles wat ze nodig hebben om hun toch wel zware werk te kunnen doen. Halverwege werd mijn lieve merrie Yasmine gewisseld omdat ze zich had bezeerd en niet helemaal correct liep. Man en macht werden ingeschakeld om dit voor elkaar te krijgen, in het midden van de woestijn lopen de paarden namelijk niet zomaar voor het grijpen.

In het holst van de nacht bracht een pick-up Sweety voor me, ook een schimmel-merrie, met een even fijn karakter. Allebei kenden ze hun job. Ze waren rustig als het kon, pittig en snel als het mocht, stevig en stabiel op de benen op die best uitdagende ondergrond en altijd met de oortjes vooruit. Op het einde van de trail vroeg Eid ons of we verbeterpunten zagen. Ik kan me eerlijk gezegd echt niets bedenken wat ze zouden moeten veranderen, en geloof me, ik kan best kritisch zijn. Eid, Patricia and ‘the boys’: keep up the good work! This was a once in a lifetime-experience! 

Door deze trail te doen heb ik het gevoel niet enkel de streek gezien te hebben, je beleeft het echt, maakt deel uit van het decor, dat is pas echt reizen. Je leert hoe inventief en creatief de Jordanen zijn en hoe ze zich aanpassen aan hun omgeving. Veerkrachtig en flexibel en enorm gastvrij en fier op hun land. Van taxichauffeur tot winkelbediende tot onze gids Eid (die een getalenteerd danser bleek te zijn 😉), iedereen stond klaar met verhalen en uitleg over de cultuur, de geschiedenis,… zonder zich op te dringen. En het eten, … het eten alleen al is een reden om Jordanië te bezoeken.


Sabina (52) schreef deze beoordeling. Sabina reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.